Hocam aslında Akdeniz tepki veriyor. Soğuk çok kırılıyor. O kırılmayı azaltırsa ve soğumanın girişi 6 saat erken olduğu zaman istediğimizi alırız İnşallah. buzmavisi

Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Hocam aslında Akdeniz tepki veriyor. Soğuk çok kırılıyor. O kırılmayı azaltırsa ve soğumanın girişi 6 saat erken olduğu zaman istediğimizi alırız İnşallah. buzmavisi
Soğuk o kadar dolanirsa kirilmasi normal şu anki verilerin benim gözümde geçerliliği yok çok aşırı savrulma var 2 gün daha bekleyelim bakalim
-
Çok karmaşık veri corbası var gerçekten şimdide egeden dolandırdı soğuk havayı çok şahit olmadıgım durumlar ilk sistemde biseyler almasakta soğuklar bölgeye bir yerleşsin o zaman rüzgarın yönüne bakıp akdenizden ne kadar nem taşır bize ona bakacaz bu sene çok iddalı konuştum ALLA;ın izniyle mahcup olmayacagım güzel kar yağışlari var
-
Gem hariç diğer modeller bölgemize giren soğuğu kırpmış.
-
Gem hariç diğer modeller bölgemize giren soğuğu kırpmış.
Evet maalesef ull’ u erken koparıp sonrasında çok güneye suriyeye yolluyorlar ama ull sistemlerde çok değişim oluyor son 48 saatte bile
-
Diğer bölgeler için nasıl bir tutarlılığa sahip bilmiyorum ama bölgemiz için yakın vadede bana göre en tutarlı model icondur,en yakın örneği 23 ocakta Malatyaya icon hariç bütün modeller gün boyu kar veriyordu sadece icon öğlen havanın ısınmasını öngörüyordu ve öyle de oldu öğlen yağmur aldık.İcon öğlen güncelinde ise bölgemizin batısı için güzel çıktı vermiş ancak soğumayı doğuya sokmamış.
-
Sistemi güçlü alırsak domino etkisi yapar, iki hafta ciddi soğukların etkisinde kalırız. Sonrası ise ard arda soğuk ve yağışlı sistemler alabiliriz.
-
Diyagramlar konumum için bir güncellemede bozdu. Gerçekten çok sıkıcı bir hâl almaya başladı bu durum. Önümüzdeki sistemden işin içinde alçak basınç merkezi var. Bu alçak basıncın rotasında ki ufak değişiklikler modellerde büyük sapmalara yol açıyor. Son güne kadar da rotasını tam manasıyla kestirmek zor. Pazartesi akşamı sistemin gerçeğe en yakın hâlini görmeye başlarız modellerde. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
-
Diyagramlar konumum için bir güncellemede bozdu. Gerçekten çok sıkıcı bir hâl almaya başladı bu durum. Önümüzdeki sistemden işin içinde alçak basınç merkezi var. Bu alçak basıncın rotasında ki ufak değişiklikler modellerde büyük sapmalara yol açıyor. Son güne kadar da rotasını tam manasıyla kestirmek zor. Pazartesi akşamı sistemin gerçeğe en yakın hâlini görmeye başlarız modellerde. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Klasik ull
-
500 hpa merkezi Türkiye'de spin atıyor ama 850 soğukları batıya kaçıyor. Ben bu işten bir şey anlamadım. Soğuklar bu topraklara gelmemek için her şeyi yapıyor. Daha zaman var ama sabır kalmadı maalesef. Yine de beklemeye devam. Elimizde olan bir şey değil ne de olsa.
-
500 hpa merkezi Türkiye'de spin atıyor ama 850 soğukları batıya kaçıyor. Ben bu işten bir şey anlamadım. Soğuklar bu topraklara gelmemek için her şeyi yapıyor. Daha zaman var ama sabır kalmadı maalesef. Yine de beklemeye devam. Elimizde olan bir şey değil ne de olsa.
Mısır'a 0 izotermi giriyor. Bizde izliyoruz.
-
GFS'ye boşuna fırıldak demiyorlar. Daha birkaç güncelleme önce bölgemiz için gümbür gümbür soğuk ve yağış gösteriyordu. Her geçen güncellemede daha kötü çıktı veriyor. Utanmasa 1 mm yağış bile vermeyecek bazı illere.
-
Gfs den Batman'a özel bir güncelleme oluyor şuan 😅
-
Gfs den Batman'a özel bir güncelleme oluyor şuan 😅
Yarın sabah tüm bölgeye kar verir Batman'ı boşlukta bırakır 😅
-
Yarından sonra bölgemize göre düzeltmeye başlar tekrar modeller.
Şubat ayı karanlık ve yakın tarihimizin en uzun ve soğuk ayıdır. 6 Şubat öncesi. Bütün deprem sehitlerimize tekrardan allah rahmet diliyorum.
Benim gibi bu depremi ve acıları yaşayan herkese tekrar tekrar geçmiş olsun.
Malesef Hayatımız değişti iklimler de.
-
Yarından sonra bölgemize göre düzeltmeye başlar tekrar modeller.
Şubat ayı karanlık ve yakın tarihimizin en uzun ve soğuk ayıdır. 6 Şubat öncesi. Bütün deprem sehitlerimize tekrardan allah rahmet diliyorum.
Benim gibi bu depremi ve acıları yaşayan herkese tekrar tekrar geçmiş olsun.
Malesef Hayatımız değişti iklimler de.
Hocam Hatay olarak en kurak Ocak ayını yaşadık. Bundan sonrası sizce nasıl olur? kurtarabiliir miyiz bu saatten sonra? Döner mi buradan.
-
Hocam Hatay olarak en kurak Ocak ayını yaşadık. Bundan sonrası sizce nasıl olur? kurtarabiliir miyiz bu saatten sonra? Döner mi buradan.
Yağışı yağmur olarak biz bir şekilde kurtaririz. Ama iç kesimler bizden daha sıkıntılı görünüyor.
Soğuk bize hep sınırda girmiştir. Dağlarımız bayazlar. Barajlar yarıya düştü.
Döner mi dedin dönmek zorunda.
İnşallah her yer için döner.
buzmavisi hocamız daha hakimdir ayrıntılara.
biz yasanmislara bakarak bu maç döner diyebilirim
-
Modellerde sistemler genelde vade uzunken güzel görünür. Sonra biraz yaklaşınca bozulmalar başlar. Daha da yaklaşınca ortalama bir hâle bürünür o şekilde gelir. Pazartesi akşamına kadar umudumu korumaya devam edeceğim konumum için.
-
Bütün ülkeyi dolaşan bir ull var İlaki bizede uğrar çokta takılmayın 😁
-
Bütün ülkeyi dolaşan bir ull var İlaki bizede uğrar çokta takılmayın 😁
Hocam ecmwf de örneğin toroslar sanki hat olmuş güneyine soğuk geçemiyor ben Malatyada olduğum için kurtarıyoruz ancak Güneydoğu için pek olumlu gelişmeler yaşanmıyor umarım düzelir bu gidişat.
-