Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
Dün Diyarbakır’ın bize attığı kazıktan sonra bu sene model takibini bırakıyorum… bütün ülkeye kar yağdı Diyarbakır 6 derecenin altına
Zaten hiçbir model kar yağışı vermiyordu ki, soğuk cephe karacadağın diğer tarafına geçmeden güneyledi. Asıl kazığı bingöl muş bitlis yiyor, adamlar normalde tüm kışı örtüyle geçiriyorlar ama bu yıl çok az kar yağışı aldılar.
Diyarbakır sıcaklık düşüyor bir sürpriz olabilir
Hocam sanki kky mi yağıyor, bana mı öyle geliyor
Karacadağda en az 25-30 cm birikim olmuştur, haftasonu uğrarım artık
Hocam bu kadar beklemiyordum her taraf bembeyaz şuanda çok güzel yağıyor bu yağış ne kadar sürer acaba gece boyu devam eder mi?
Hocam çok sevindim adınıza, Gfs gece 12:00 ye kadar sürer diyor ama vakit ilerledikçe kar taneleri küçülebilir.
Ben şimdiye kadar soğuk havanın sivereğe kadar gelip de diyarbakıra sokulamadığı bir sistem hatırlamıyorum, ilk defa görüyorum.
çok şey istemiyoruz aslında böyle bir diyagram olsa yeter
Bu hangi uygulama hocam bu arada buzmavisi hocam gfsnin ayın 11 i için verdiği yağışı gördün mü? Tam senin tanıma uygun soğuk üstüne yağış olur mu olmaz mı bilemeyiz tabi
Foreca weather, çok güvenirim, ecmwf’ yi baz alıyor
Böyle bişey goremiyom nerden aliyon bunu hemsom
Hocam meteocielden alıyorum, modellerin çoğu yağışın yoğunluğunu bu hat üzerinde veriyor.
Bu da yarınki meşhur yağış hattı
Hocam ilk 48de de siverek boşluğu vardı onu anlatmaya çalıştım:)
Yo anladım hocam, ama siverekte o boşluğun olacağını düşünmüyorum
Hocam bu gfs gece güncellemesindeki maximum kar kalınlığı son 48 saatin
Gfs gece günceli
Kütle geldi ama hem geç geldi hem de parçalandı, 850 hpa da yükseldi, bugün kar yağışı ihtimali kalmadı gibi
Kütle batıya gidiyor hocam buraya gelmiyor
Sanki bize doğru (kuzeydoğu) yönünde hareket ediyor gibi geldi bana
Sıcaklık yüksek daha düşmesi lazım
Hocam o kütle gelsin yeter, 850 hpa -2 lerde, rüzgâr kuzeyli, yeşil kütle olursa sıcaklık zaten 3 derece, yağar inş
Güneybatıdan güzel kütle geliyor, muhtemelen yarım saate kky ve kar başlayabilir Diyarbakırda
Şu an Diyarbakır 5 derece ve yağmurlu soğuk hava öğleden sonra giriş yapacak bakalım ne olacak
Hocam öğlen giriyor, akşam çıkıyor
Ben artık gözümü yeni sisteme diktim , 19 şubat göz kırpıyor, 2003 şubat efsanesine benziyor
FreezingRain hocam değerli yorumlarınızı bekliyoruz sistemle ilgili
Sistemin yıldızı karacadağ olacak