Dün yatmadan önce modellerin neredeyse tamamı Siirt'e en fazla 3 ila 5 mm yağış bekliyordu. Sabah 9 a kadar 16 mm ile beklenenin üzerinde yağış aldık. İçimin yağları eridi resmen. Bu mevsimde yağmuru özlemek çok tuhaf. Dua edelim de ilerleyen günlerde modeller lehimize çıktılar vermeye devam etsinler.
Posts by Nebil Oktay
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ecmwf nin son güncellemesi fena değil güzel. En azından gfs gibi yağışlar kıt değil. Daha geniş alanda etkili olan yağışlar vermiş. Yarabbi duy sesimizi. Şubat ayında bize gerçek kışı göster. Rahmetini esirgeme bizden.
-
Bizim için olumsuz senaryo olunca bir güncellemede diyagramlar bozuluyor. Çok talihsiz bir sezon geçiriyoruz bölge olarak. Bu kötü gidişat son bulmalı artık. Allah sonumuzu hayır eylesin.
-
Modellerde sistemler genelde vade uzunken güzel görünür. Sonra biraz yaklaşınca bozulmalar başlar. Daha da yaklaşınca ortalama bir hâle bürünür o şekilde gelir. Pazartesi akşamına kadar umudumu korumaya devam edeceğim konumum için.
-
Gfs den Batman'a özel bir güncelleme oluyor şuan 😅
-
Diyagramlar konumum için bir güncellemede bozdu. Gerçekten çok sıkıcı bir hâl almaya başladı bu durum. Önümüzdeki sistemden işin içinde alçak basınç merkezi var. Bu alçak basıncın rotasında ki ufak değişiklikler modellerde büyük sapmalara yol açıyor. Son güne kadar da rotasını tam manasıyla kestirmek zor. Pazartesi akşamı sistemin gerçeğe en yakın hâlini görmeye başlarız modellerde. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
-
Arkadaşlar yabancı bir site vardı ..günlük yağmış yağışlara gün gün bakabiliyorduk
Climatologie mensuelle en janvier 2025 à Siirt | climatologie depuis 1900 - Infoclimat
Kendi yaşadığın şehri seçip bakabilirsin
-
Artı Siirt auf Instagram: "Siirt'te 2025 yılının ilk karı yağdı. ❄️❄️❄️"1,626 likes, 25 comments - artisiirt am January 5, 2025: "Siirt'te 2025 yılının ilk karı yağdı. ❄️❄️❄️".www.instagram.com
Mükemmel bir görsel şölen vardı bu akşam Siirt'te.
-
Siirt'ten hafif hissettim. 6. Katta oturuyorum. Yaklaşık 4 saniye kadar sürdü burda
-
Dikkatimi çeken bir şey var. 3 Aralık 2020 de Siirt Kurtalan'da meydana gelen 5.2 lik depremden sonra en büyüğü 2.4 olan sadece 10 tane artçı deprem oldu. Ama bugün Bolu'da meydana gelen depremden sonra 29 tane artçı sarsıntı kaydedildi. 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra bu kadar az artçı olmasın zemin ile mi alakalı yoksa bölgedeki fay karakteriyle mi alakalı? PergamoN hocam bu konuda bir fikriniz var mı?
-
23 Aralık akşamı eğer etkili yağışı yakalarsak Siirt merkez de sezonun ilk kar tanelerini görmek mümkün olabilir diye düşünüyorum.
-
hocam konumum eğitim araştırma tarafında sıcaklık 1,8 gösteriyor harika yaaa çok özlemişim keskin soğuğu
Orda çalışıyorum şimdi ben. Ama gerçekten hava çok soğuk. batman yağışlı sistemlerde de bu düşük sıcaklık performansını gösterebilseydi eğer kar konusunda çok daha farklı noktalarda olurdu. tabi çevresine göre yükseltisi daha az olduğu için enverziyon, yani sıcaklık terslemesi burda çok fazla etkili oluyor. mesela şuan da Batman Bitlis' ten daha soğuk.
-
diyarbakır batman donuyor eheheehhe:D2:D2
Aynen öyle hava buzzzz gibi Batman'da. Sis yüzünden yer seviyesi ısınmadı nerdeyse. 3 dereceyi pek geçmedi sıcaklık.:)--
-
hocam öncelikle göreviniz hayırlı olsun :)-- batmanın ayazı siirtten daha mı keskin sizce iki şehirde yaşayan birisiniz daha iyi söylersiniz.bir de şu an bile görüş 50 mt var ya da yok batman size hoşgeldin diyor hocam
Teşekkür ederim sağol. Batman'a yabancı değilim daha önce de birçok defa geldim kaldım. Şurası bir gerçek ki buranın ayazı çok daha keskin. Hava açtığı gibi özellikle şehir merkezi çok hızlı soğuyor. Ayaz ve sis konusunda Batman Siirt'ten daha iyi. Bizde gece sıcaklığı kışın başından bu yana daha eksili değerlere inmedi ama Batman çoktan sıfır derecenin altında gece sıcaklıklarını yaşamaya başladı bile. Bu durum sadece havanın açık olduğu zamanlar için geçerli tabi:)--
-
batmandan kalkmayan sis gene çöktü.korku filmlerindeki gibi dönen dalga gibi geliyor hhahhaha...kaç senedir gördüğüm en soğuk hava olabilir
Ben de bu sene Batman devlet hastanesinde göreve başladım. Buranın ayazı gerçekten çok farklı. Maşallah sis hadisesi de eksik olmuyor. Yağışlı havalarda da bu düşük sıcaklık performansını gösterseydi eğer kar yağışına doyardı bu memleket.
-
depremi hisseden arkadaslara gecmis olsun.
Teşekkür ediyorum sağolun. Çok agresif bir depremdi. Yaklaşık 10 saniye sürdü ama baya hızlı salladı. Şimdilik olumsuz haber yok. Millet kendini sokaklara atmış. Rabbim daha büyüğünden korusun.
-
Sabah saatlerinden beridir güzel bi kütle Siirt üzerinde takılı kaldı. Modellerin beklediğinden fazla yağış aldık. 21.6 kg. o kütle hala etkisini sürdürüyor. :)--
-
Siirt'te uzun bir aradan sonra gök gürültüsünden yer gök titriyor. Şükürler olsun. Hiç yağış düşmeyen Eylül ve Ekim ayından sonra atmosferin bu denli hareketli olması ilaç gibi geldi. Kuraklıktan kavrulan bölgemize Rabbim bol bol yağış versin inşallah:)--
-
Yaz sıcaklarını sevmeyen biri olarak Kars'ta askerlik yaptığım için şanslıyım. Hayatımın en serin yaz mevsimini yaşıyorum. Siirt'te geceleri balkonda yatmama rağmen sıcaktan uyuyamıyordum. Burda ise bazı gecelerde soğuktan pencereleri kapattığımız bile oluyor. Etkili olan gökgürültülü sağanak yağışlar da ayrı bi güzellik benim için.
Allah kısmet ederse eylül ayında askerlik görevimi tamamlamış olacağım. O zamanda havalar yavaştan serinlemeye başlar. Sistem takip etme sezonuna da yaklaşmış olacağız inşaallah. Burda birlikte sistem takip ettiğimiz günleri çok özledim.
-
64 gündür askerde olduğum için foruma giremiyordum. Telefonum yoktu bugün anca halledebildim. Forumu, özellikle de bu sayfayı gerçekten çok özlemişim. Hepinize Kars'tan selamlar