İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ens_image.php?geoid=118104&var=201&run=0&date=2024-01-15&model=gfs&member=ENS&bw=1

    graphe_ens3.php?x=&ext=1&y=&run=0&ville=Istanbul&lat=41.0138&lon=28.9497&runpara=0

    bu gfs diyagramına bakınca gfs vur diyince öldürmüş onu anlıyoruz tamam -10 altında neredeyse senaryo yok ancak ana senaryo en sıcak ihtimallerden birini vermış -8-9 bantında bir soğuk yakalama şansımız halen var bence

    kıyılarda sıcaklık sorunu yaşansa bile bol yağışlı iç kesimlerde örtü yapacak okulları tatil edecek bir sistem halen ihtimal dahilinde bu inatçı uyuz gfs nin dönmesi lazım bugün öğlen ve akşama bi değişim olmalı

    eğer olmazsa bir kazık daha yemiş olacağız

  • Mevzu afrika olunca 5 gündür gıdım şaşmadıniz be tüm modeller soguk atak dedimi hepiniz kafayı yemiş deli gibisiniz ayrı telden ulan o teknoloji ile afrika atağını dedem de bilir bir soguk atağı ćözemiyorsunuz hepniz olmuşunuz dansöz verip veteceginiz lanet bir -12 li sistem bunu bile çözemiyorsunuz emcf kac gundur verdiğinden dönmeye çalışır gfs desen zaten lanet bit bir model inadı tuttumu bizim için birakmaz kaçirdiğimiz soguklar çekirdegi -24/28 arası idi inen zar zor -12 oda ne olacak belli değil ne kadar kırpılacak yagıs var soğuk yok soğuk gelir yağış yok ne lanet bir coğrafya oldu burası ne negatif kuzey atlantik ne pzitif nede nötür hiç bir şekli ile bu soguk inmedi inad etti o verileri boşuna yapmayın modelleme isi yaoacaginiza çıkip masa üstünde dansözluk yapin daha iyi .

    Veren Allah alan Allah isyan etme ve evlâdım

    Sonuç ta gaybı geleceği bilen Allah CC

    Bu meteoroloji ve modeller tahmin adı üzerinde

    Rabbim bize kar da verecek tır sabır

    Nasıl baraj larımız/16 dan 2 ayda /60 Lara geldiği gibi yağmur lar adık

    Allah a isyan oluyor Allah muhafaza güzel kardeş lerim sabır edelim

    Slmlar kardeş lerim hepiniz Allah a emanet olun hayırlı haftalar

  • Bence asıl muhabbet ay sonuna doğru olacak. 😂



    Bence de. Beklenen "Baba" sistem 20 Sistemi değil bence. Çok büyük değişim olmazsa -8 lerde kıyılarımız için yağış anlamadında , yüksekleri ise kar anlamında tatmin eden sınırda bir sistem görünümü var. Ay sonuna güzel alt yapı çalışması.

  • Şu 2 m haritalarını da paylaşsa arkadaşlar süper olur 500 ve 850 hpa kesmiyor beni o morlukları görmek istiyorum haritada.

  • Yani şu yaşananlardan sonra bu yorumu küfür etmek gibi okudum artık şahsına özel değil alınma. Her hafta ötele ötele modeller kafayı yedirdi.

    Bir umuttur yaşamak. 😂😂 Bu kadar kasma bence ben takip kısmından da keyif alıyorum artık. 😂 Sürekli olumsuz düşünüp yorum yapınca sistemler güçlenmiyor sonuçta her şey olacağına varır.

  • Olaya kar değilde yağış olarak bakarsak memnuniyetsizliğimiz azalır geçen yıl Aralık ayında bu millet topuluca yağmur duası ediyordu 2 ay önce barajlar %17 inmişti şimdi %60 dayandı çok çabuk unutuyoruz hala hayal kırıklığı biraz sabır en azından yağışlarımız var elhamdülïllah

  • Olaya kar değilde yağış olarak bakarsak memnuniyetsizliğimiz azalır geçen yıl Aralık ayında bu millet topuluca yağmur duası ediyordu 2 ay önce barajlar %17 inmişti şimdi %60 dayandı çok çabuk unutuyoruz hala hayal kırıklığı biraz sabır en azından yağışlarımız var elhamdülïllah

    Şükür 🤲

  • Şuan Portekiz açıklarındaki iki alçak basınç alanı ve bizi salı günü etkileyecek olan şuan batı akdeniz civarlarındaki alçak basınç alanları haricinde basınç dizilimleri oldukça toparlı ve temiz. Yine yaklaşık olarak ayın 17-18'i gibi dizilim daha da toparlanacak ve o noktada sistemin inişini netleştirerek detay kovalamaya başlayacağız.

    Dün akşam dikkat çekmeye çalıştığım AB alanları 60. saat civarlarında ufak değişiklik göstermeye başladı ve o ufak değişimler ile bu sabah 105. saatte (sağ taraf) daha derin dam değerine sahip olarak kıtaya giriş yaptı. Sol tarafta aynı saatin dün akşamki görüntüsüyle kıyaslayabilirsiniz.


    Bu daha derin dam değeri AB'nin daha daha güneyde oluşmasına sebep oldu ve dün akşam yay çizerek girite ilerleyen AB alanımız, bu sabah 300-400km daha güneyde kaldı.

    AB'nin daha güneyde kalması ile soğuklar ile olan bağlantı daha zayıf kaldı ve derinleşme zayıf oldu. Ancak bu sebeple de soğuk girişi düne nazaran daha kuvvetli oldu (diyagramda göze çarpıyor.)


    Dün giritten dönme hareketi yapan "derinleşme", soluğu kastamonu-düzce açıklarında AB oluşturarak almıştı (bize kusursuz yağış getirme konumu). Bu sefer anadolu boyunca ilerleyip bizden uzaklaştı. O yüzden 150-200mm gibi yağışlar yerine 60-100mm bandında kaldık.




    Tekrar hatırlatmak istiyorum ki çarşamba-perşembe gününe kadar portekiz açıklarındaki AB alanları değişiklik gösterecektir. Dizilimin ECMWF'de aynı kalmış olması şimdilik oldukça güzel. Genel olarak diğer modellerde de (GFS ve UKMO hariç) benzer dizilim olması bu ihtimali destekler nitelikte. Çarşamba perşemeden sonra genel hattıyla sistemin iniş noktası belli olacaktır. Sonrasında ise AB rotası ile detayları konuşacağız. (doğru dizilimle potansiyelli bir rakım sistemi olabilir)