İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yeni arkadaşlardan birisi 87 kışını sormuş biz de cevabını verdik. Neden bu kadar problem ettiniz anlayamadım. Ayrıca yazınız biraz rencide edici olmuş bizim burada kimseyi rahatsız etmek gibi bir niyetimiz yok siz de lütfen yazışmalarınıza dikkat edin.Bu forumda sorulan sorulara yardımcı olmak adına cevap verilir. Bunu da unutmayalım yazışmalarda biraz daha saygılı olalım.

    Hocam çok teşekkür ederim, bilgilendirme için,cevabınız kıymetliydi,ayrıca birbirimize saygı konusunda size katılıyorum,iyi forumlar...

  • Evet burada.

    Hocam, belli ki darlanmıssınız atmosferin hareketlerine akıl sır ermiyor. Bazen bunu tiye alıp gereksiz uzun uzun yazı yazanlar da mevcut, çok takılmayın lütfen, gülüp geçiniz. Sistem gelince hep birlikte keyfini sürebilmek önemli.

  • Dün akşam oldukça güzel görünen ve bu sabah ise hayal kırıklığı yaratan 12 ocak 01:00utc ECMWF görüntülerinin yanına bir de biraz önce çıkan öğle çıktısını bıraktım.

    Görüntüleri kıyasladığımız zaman:

    İlk dikkatimi çeken yeni çıktıda 200km civarında daha kuzeye tırmanabilen azor oluyor.

    Batısındaki AB'nin derinliği dün akşamki görüntüye benzer.

    Kuzeydeki iskandinavya parazitleri sabah ile hemen hemen aynı durumda

    Dün akşam güneyde İspanya'nın doğusunda kalan AB, sabah İspanyanın kuzey batısına uzanmışken öğlen ise daha da tırmanarak neredeyse koparak yeni bir parazit yaratmış.

    Bize uzanacak İtalya'daki AB ise akşama benzer şekilde daha iyi konumlanmış durumda.

    Sarkan soğuklar dün akşamdaki kadar toplu olmasa da sabahki görüntüden daha iyi durumda.


    Bugün 11 gibi dikkat çektiğim AB noktaları arasında 90. saat vadesinde bile oldukça farklı görüntüler var. Öğle çıktısını kıyaslamaya çalıştığımda bir çok konuda daha olumlu görünse de olumsuz olan tarafları da var. Akşam ECMWF'nin sabahkinden daha güzel geleceğini düşünüyorum.


    Ufacık değişimlerin bile ne sistem inişinde ne kadar büyük farklar yaratabildiğini umarım herkes görebiliyordur. Bence asıl takip süreci yarın akşamdan sonra başlayacaktır. Karalara bağlamaya veya meşaleleri hazırlamaya henüz erken :)


  • Kar verme bünyamin bile haber global de 1 saat önce 13 14 Ocak sistemi için 5 ile 10 cm kar verdi 5 gün önce den yoksa riske girmez bünyamin

  • Yani o kadar güzel bir yorum ki okurken kendimi haber bülteni sunuyor gibi hissediyorum.


    Ellerinize sağlık hocam.

  • 2015 şubat Sistemi 3 gün kala oturmuştu 😄

  • Totem motem işe yaramıyor ülkecek hiç sanslı değiliz.

    Maalesef. Ama takıldığım nokta bazı hocalarım yapılan totemlere trollük yaftası yapıştırdı. Aslında bunu yapmamızdaki amaç atmosferi takip etme hevesimizi sürdürmekti fakat anlayabiliyorum çıktılar kötü gelince böyle şeyler daha çok göze batıyor.

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Ocak 2023 için 39 ilçemizin 21'ine orta derece kar yağışı verirken geri kalan 18'ine karla karışık yağmur vermiş. 10-12 Ocak'da da ilçe genelinde karla karışık yağmur beklentisi var.

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)