Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Karşılıklı atışmayla olay daha da kötüleşiyor. Ben de bu tartışmaların bitmesi tarafındayım, yakışmıyor hiç kimseye dostlar :(

  • Lafımı yememek adına yazmak istemiyorum ama bir iki cümle yazmam gerekiyor.

    Fatihaltinay55 hocam bence bu kısır ve sonuçsuz kalacak tartışmayı daha fazla uzatmanın manası yok. Vedamızı ettik artık herkes yoluna gitmeli.


    Aykut53 bu konuda senin sorumluluk almanı ya da istifa etmeni gerektiren bir durum görmüyorum.

    Ben ve pek çok kişi bundan sonra burada olmayacak olsak bile sen burada bu görevi sürdürmelisin.

    Bu işi elinden geldiğince hakkıyla yapmaya çalışıyorsun. Bundan sonra da aynı performansı göstermeni dilerim.

    Rahatsızlık vermeden aradan çekiliyorum.

  • Şunca şey yazıp çizdik.İnan Senin için hiç bir önemi olmasın.Sen kendi sağlığına dikkat et kardeşim.İşine bak.Sana ne iyi geliyorsa öyle yap.Hiç bir şey,insanın kendi sağlığının tırnağı etmez.Sen sağlığınla kal…

  • Kardesim sen cansın.

    Bu olayın senle hiçbir ilgisi yok.

    Olmasına en başta ben müsaade etmem.

    Sen iyi ol gerisi umrumda değil.

    Burada vedalasiyoruz ama gelip seni bulacağım sohbet edeceğiz inşallah bir gün.

    • Offizieller Beitrag

    O zaman soyleyelim .

    2022 Yaz ligi bitime 3 hafta var.

    Yine Abdülkadir abi bu yanlışlığı yapıyor önce puan verilmiyor ama Sedat abinin ricasıyla puan veriliyor ve Abdülkadir abi Abdullah Emin Erenle beraber 3. oluyor.

    Önce iddia sahibinin doğru tarihi göstermesi gerekir ama doğruyu da ben söyleyeyim.Bahsedilen dönem 2021-2022 Kış ligi 17.hafta hatayı yapan aynı üyemiz karasah ben sonuçları açıkladıktan sonra alttaki mesajları atıyor.

    f1fcd60a700e3644e.png

    Daha sonra Sedat hocam alttaki mesajla cevap veriyor kendisine.

    067b1885532f2be00026.png

    Ardından aralarında şu konuşma geçiyor;Kurallara da saygım var demiş.Bu cümleyi lütfen unutmayın size tekrar başka yerde hatırlatacağım.

    f015a91.png

    Sonrasında ilgili puan durumu düzeltilmiş olarak kabul edilince alttaki mesaj atılıyor.

    cc6dc5e9c99.png

    Yani sonuç olarak hata yapan üyemiz ligin bitmesine 2 hafta kala ligdeki direk rakibi Sedat hocamın ricası üzerine ve geçmişte aynı olay kendisinin başına gelmiş olması sebebiyle puanı düzeltiliyor ve sonraki 2 hafta sonunda ligi 3.sıra da bitiriyor başka bir üyemizle beraber. Buraya kadar her şey güzel iyilik yapmış gibi gözüküyoruz değil mi sonrasında ne oluyor gelelim şu an ki devam eden kış ligine.Ligde 8.hafta sonuçlarını açıkladıktan sonra Sedat hocamdan özel mesaj aldım.Sağolsun kendisi de puanlama da bana yardımcı olur karşılıklı hata varsa düzeltmeye çalışırız.Kendisi bana ilk önce aşağıdaki mesajı attı.

    50e7f48d.png

    Bende bu mesajı gördükten sonra kendisine alttaki cevabı yazdım benden kaynaklı hata olduğunu yarışmacının zaten değerleri ters yazdığını benim de bunu en yüksek de farketmeyip kendisine puan verdiğimi bunu düzelteceğimi söyledim kendisi de benim bu söylemim üzerine yanlışlığı farkedip bana hak vermiştir.

    8585430ce.png

    Bende devamında kendisine geçmiş uygulamaları devam ettirmek lazım diyerek değiştirip tebliğ edeceğimi söyledim ve öyle de tebliğ ettim.Kendisi de geçmiş dönemde başına geleni hatırlamış ve o şekilde cevap vermiştir.

    44592eb0bea81c107.png

    Konudan gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra karasah nickli üyemiz bana özel mesaj yazdı.Bende kendisine cevap yazdım.Buyrun;

    e8e55c8701a.png

    Daha sonrasında kendisi ters yazdığını farkediyor ve aşağıdaki mesajı atıyor ve takdir sizlerin diyor dikkatinizi çekerim.Bende kendisine açıklama yapıp dönüş yaptım.

    6a0be66188539c9be0bc02b0.png

    Kendisi daha sonrasında alttaki mesajları atmıştır.Mesajların içeriğini sizlerin takdirine bırakıyorum.

    2a771573f7e7ccd8220.png

    Bende kendisine daha ligin ortasında bile olmadığımızı ligi bilen birisi olduğunu avantaj kaybetmeyeceğini söyledim ama kendisi alttaki cevabı yazdı.


    Daha sonrasında yarışma konusunda veda mesajı yayınlayıp siteden ayrıldı.Şimdi üyemize göre ligin bitimine 2 hafta kalmışken yaptığı hataya direk rakibi üzerinden rica ile düzeltme yapılıp puan alınca bizlere minnettar olunuyor ama iş daha yarısı bile bitmemiş kış liginde benzer hatayı yapınca bunu uygun dille söylememize rağmen geçmiş dönemde adaleti olan bizler bir anda adaletsiz oluyoruz.Takdir bu konuda sizlerindir.

    Gelelim diğer iddianıza buyrun iddianız "arkadaşlar" ifadeniz sonraki metinde size soracağım.


    Bahsettiğiniz arkadaşlar'dan birisi Virga nickli üyemiz mi? Yorumlama konusunda 19.sayfa da Virga nickli üyemiz hatayı farkediyor.Buyrun mesaj;


    Daha sonrasında kendisine GülşenD’ nickli üyemiz 31.sayfa da cevap veriyor.;


    Yine aynı sayfa da Virga nickli üyemiz tarafından kendisine cevap veriliyor.


    Sonrasında Vehbi nickli üyemiz aynı mesaja cevap veriyor.


    Diğer sayfa da Virga nickli üyemize cevap veriyor GülşenD’ nickli üyemiz;


    Sonrasında kimse bir şey yazmıyor ve ben bu durumu farketmeden ilgili hafta da puanları doğru yazılmış gibi üyenin hanesine yazıp konudan sonuçları duyuruyorum daha sonrasında hiç bir üyeden bu konuda düzeltme mesajı almadığımı şimdi farkediyorum.Yani olayı farkeden üye dahil hiç kimse böyle bir hata olduğunu söylemiyor ve benim dikkatsizliğim sonrası değer doğruymuş gibi yazıp listeye dahil ediyorum.Bu olayın ortaya sürülmesinden sonra GülşenD’ nickli üyemiz tarafından atılan özel mesaj da o dönemi tam olarak hatırlayamadığını babasının vefatı sonrası o dönem çok zor geçirdiğini söylemiş olup bizim bu sebeple puanı verdiğimizi düşündüğünü söylemiştir.Hatta o dönem verilen fazla puanların şu an için alınmasını da talep etmiştir.Ardından mesajını düzelterek babasının vefatından 1 yıl sonra konuda hata olduğunu belirterek mesajını düzeltmiştir.Sonuca gelecek olursak o dönem hatayı farkeden Virga dahil sonrasında ilintili mesajlara yazılan cevap sahibi üyeler ile mesajları beğenen üyeler dahil kimse tarafından bir uyarı gelmediğinden dolayı benim de gözümden kaçan detaylar sonrası kendisinin hanesine eklenmemesi gereken puan eklenmiştir.Olay bu şekilde gerçekleşmiştir.

    Şimdi bugün yazdığınız diğer mesaja gelelim;

    Bu mesaj da ilk paragraf da söylediklerinizin olup olmadığını yukarıda paylaştığım verilerden sonra üyelerimize bırakıyorum.Daha sonrasında yazdığınız futbol konusu muhabbetinizden ben artık yıldım üyeler nasıl bıkmıştır onu da onlara bırakalım.Ne o konudan yasaklanan ilk üyelersiniz ne de son olacaksınız.Her fırsatta laf vurduğunuz ve ima ile geri geldiğini söylediğiniz üye ile alakalı ben geniş açıklama yapmama rağmen onu okumamanız sonrasında Aykut53 nickli moderatörümüz de benim dediklerime paralel sözler ile beni teyitlemiştir.Laf gelmişken Aykut53 nickli üyemizin istifası kabul olmamıştır. Diğer söylediklerinize uzun cevabımda cevap bulabileceğinizi düşündüm ama yine aynı sorular gelmeye devam ediyor siz anlamıyorsanız benim yapabileceğim bir şey yok.Hiç kimseyi araya sokmanıza gerek yok bundan sonraki süreçte ne yapacağınız sizi bağlar.

    Konu ile alakalı yönetim olarak tüm cevapları verdik bundan sonraki süreçte cevap verilmeyecek olup konu yönetimimiz açısından kapatılmıştır.Konuya 2 gündür verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz.

    • Offizieller Beitrag

    Öncelikle Samet abi olmak üzere gerek forum üzerinden gerek telefondan destek mesajı veren herkese teşekkürler. Hepinizi tek tek etiketlemeye kalkarsam bu işin içinden çıkamam :) Hepinize tekrar teşekkürler. Bu tür olayların tekrarı olmaması adına lütfen hep birlikte forum kurallarına uyalım.

    devam Aykut devam, HF daha cok buyuyecek, burada sanada is cok dusecek

    ..

  • Bende buradan özelden de söylemiştim ama herkesin huzurunda tekrar dile getirmek istiyorum. Samet ve Aykut53 hocalarımdan konu her ne olursa olsun, konularda veyahut özel mesajlaşmada verdiğim rahatsızlıktan ötürü tekrar kez özür dilerim. Hava Forum benim hayatıma 2021 yılında girdi ve çoğu üye gibi burayı çok sevdim. Adminim ve moderatörüm benim adıma olan kısımların açıklamasını yapmış ve kendimle alakalı olan durumları kapatmış bulunuyorum. Kimseye kızgın,kırgın değilim kimsenin hakkına girmek istemem istemedim. Yarışma konusunda eğer bir adaletsiz söz konusu yapmışsam zaten Samet adminin de dediği gibi o zaman gelen puan şuan ki dönem içinde geri alınabilir. Herşey için çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar, iyi forumlar dilerim.

  • Uzun uzun yazılmış.Ama sonuçta benim yapılmış dediğim sizin ise yapıldıysa kanitlayin diyerek inkar ettiğiniz şeyi güzelce kendiniz anlatmışsınız.

    Sebebi ne sureci nasıl olursa olsun benim dediğim şey olmuş mu olmuş.

    Bu arada töhmet altında kalmasın Virga nickli üyenin konu ile alakası yoktur.

    Konu benim için de kapanmıştır.

    Hadi eyvallah..

    • Offizieller Beitrag

    Pakistan-İran arası iyice gerginleşiyor..


  • Günaydınlar efenim.

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • Pakistan-İran arası iyice gerginleşiyor..


    abi ben İrana söverken haksız değilmişim bak. İranın nükleer silah sahibi olmasında Pakistan'ın emeği büyüktür ama bu acem tilkileri ilk kendine ekmek veren eli ısırır. Bunlar öyle karaktersiz haysiyetsiz insanlar. ( Devlet yönetiminden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın )

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.