Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2022 Yaz ligi sonucu;

cee590b.png

Bunu yapacagini biliyordum.

Çünkü arkadaşlar 2022 yaz değil 2021 kış olduğunu söylediler.

O zaman 2023 kış ligi 7. Haftaya da bir bakalım.

Old member nickli üyeye ters yazmasına rağmen puan verilmiş mi verilmemiş mi?

Kendisi de burada.

İster kendi cevap versin istersen ben atayım fotograflari

• Allahın ve Resulünün şeriatını savunuyorum diye devlet cumhuriyet düşmanı ilan edildim burada. Neden Forumdan atılmadığım dahi sorgulandı.

Öncelikle forum kimsenin tekelinde değil. Herkese ufak tefek hatalar yanlışlıklar yapılır. Yönetimde ki arkadaşlarda insan nihayetinde. Kolay değil bu kadar insanla uğraşmak. GabelBerg10 kardeşime yapılan muamele bana göre yanlıştı. Yıllarca foruma gönüllü olarak hizmet etmiş emek vermiş birisi tek kalemde bu kadar kolayca harcanmamalıydı. Yönetim tarafı daha sağduyulu yaklaşmalıydı olaya. Emir'in haklı olduğunu daha önce ki mesajlarımda '' tarafımız haklının yanıdır'' diye belirttim. gönüllü olarak sorumluluk alan kişilere biraz imtiyaz tanınabilir. adamlar emek harcıyor buraya.

yıllardır buralarda ne insanlar tanıdık. sorumluluk verilmedi diye forumdan gidenler oldu. tahminci statüsü alamadı diye foruma iftira atanlar dahi oldu. belki ben de günün birinde giderim. belli olmaz lakin önemli olan güzel ayrılmak,kırmadan dökmeden.

şimdi herkes eteğinde ki taşları döküyor. sanki zamanı gelince lazım olur diye herkes bir şeyler biriktirmiş. kasetler tek tek ortaya dökülüyor. bunlar yanlış şeyler kanımca. herkes gün gelir lazım olur diye birbirinin açıklarını hatalarını yanlışlarını kayıt altına alır saklarsa iş uzar gider. 8 senedir foruma üyeyim. bugüne kadar ne bir sorumluluğa talip oldum ne de yönetimden bu yönde bir talebim oldu. Ne bir üyenin açığını aradım ne de hatasını gün gelir yüzüne vururum diye sakladım. Adaletsizlikler oldu mu ? Evet oldu. Bana karşı da oldu ama çok da önemsemedim. Kaç tane konudan ban yedim hesabını bilmiyorum yeminle. zamanında Kahin denen at ağızlı herif sosyal medyadan ana avrat dümdüz küfür etti bana . bunu da ilk defa buraya yazıyorum. Forumda ki arkadaşların kurtarsın seni benim elimden diye tehdit etti. buraya yansıtmadım bile bunları. bilenler bilir o herif zamanında burada tahminciydi. PKK sempatizanı bu herif dediğim zaman burada linç yemiştim. Neyse ki zaman beni haklı çıkardı ve ağzımı açıp ben size dememiş miydim diye burada tek satır dahi yazmadım.

Gelelim sonuca :

Demem o ki kol kırılır yen içinde kalır arkadaşlar. Hepimizin var gönül kırgınlıkları. Üç günlük dünya için değmez kırmaya kırılmaya. Gidecek olan kimseye dur gitme kal demem. Yolu bahtı açık olsun gidecek olan arkadaşların. Benim tek kırgınlığım Emir'e yapılan yanlış. Foruma o kadar emek veren adam tek kalemde silinmemeliydi.

hayırlı forumlar herkese.

• Valla yaşananları okuyunca bana boş şeyler geliyor şu 3 günlük dünyada. Herkesin haklı olduğu bir taraf mutlaka vardır ama sonucunda işin bu raddeye gelmesine bence hiç gerek yoktu. Ne forum yönetiminin ne de sizlerin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Umarım giden arkadaşlar geri gelirsiniz, çünkü inanın buna değecek bir sorun yok. Çözülemeyecek bir şey yok. Çoğumuz birbirimizi görmesek de iyi tanımasak da bu forum sayesinde arkadaş olduk, dost olduk. Nice güzel muhabbetler makaralar çevirdik, dertleri için üzüldük dua ettik. Şimdi ayrı gayrı olunca eski tat ve muhabbet olmuyor eksik kalıyor. İki taraf içinde aklı selimin galip gelmesi dileğiyle...

Aynen size katılıyorum hocam. Gerçekten 3 kuruşluk meselelerin buradaki kardeşliği samimiyeti bir anda yıkıp altüst etmesi hiç ama hiç doğru olmadı ki bunun etkilerini de bir zaman sonra derinden hissedeceğimizi düşünüyorum. Gelin herkes birbirini affetsin 3 günlük dünya anlık sinirle ya da kazara söylenmiş laflar ile geçmiş samimiyet ve yaşanmışlık yok sayılamaz. Her insana barış için birden fazla hak verilmez ama bu forumdaki hocalarımızın yaşadıklarından anladığım kendi aralarında en azından barışmak için son bir hakları olduğu bu son hakkı kullanmanızı tavsiye eder ve isterim iyi forumlar.

"Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

• Anladığım kadarı ile buranın en büyük sorunlarında birtanesi,sohbette olan duygu eksiliği.Evet Yazılanlar okunuyor ama duygu olmadığı için niyet okumalar başlıyor.İnsan bambaşka şeyler anlatmaya çalışırken karşıdaki çok daha farklı şeyler anlayabiliyor.. Samet kardeş..Evet yaptığın işin zorluğunun farkındayız.Herkes de bu platforma kendi çapında yıllardır katkı sağlamaya çalışıyor.Evet burası sizin mekanınız diyelim.Bizde biryerlerin sorumluluğunu taşıyoruz.Yeri geliyor parasını aldığımız insanlara bile verdiği rahatsızlıktan dolayı kapıyı gösteriyoruz.Eyvallah.Bu işler zordur.Ama sana naçizane tavsiyem kriz yönetimin bizim gibi olmasın:))Yönetimdekilerin yaptığı açıklamalar ve burda birbirini kırmadan iki tarafında kendi savunmasını yapması çok iyi olmuş.Ne diyelim.İnşallah Daha güzel günlere…

• Diyeceğim tek şey bu forumun kıymetini bilin. Buradaki tüm üyeler kendini özgürce ifade ediyor yönetimiyle üyesiyle herkes diyalog içinde. Bana Haksızlık yapıldı diğer forumda üstelik yoneticiydim kimse gıkını çıkaramadı forum bir kişinin iki dudağının arasındaydı Adaletin özgürlüğün çoklu düşüncenin olmadığı yerde bu tür dikta olaylar yaşanır. Hava forum bir numara size söyleyeyim tekrar ediyorum buranın kıymetini bilin değerli kardeşlerim....

• Çünkü arkadaşlar 2022 yaz değil 2021 kış olduğunu söylediler.

O zaman 2023 kış ligi 7. Haftaya da bir bakalım.

Old member nickli üyeye ters yazmasına rağmen puan verilmiş mi verilmemiş mi?

Sana dün gece özelden yazdım evet bende geriye dönük baktım buldum olayı dedim ama gerçi sen mesajı okuduğun halde cevap verme gereği duymamışsın canın sağolsun.

Evet 2021 de sıralamada benim rakibim olduğu halde ben demişim terste yazılsa bir kereliğine mahsus puan verilsin demişim Samet e oda kuralı es geçmiş vermişti puanları.

Sonra senin de dediğin gibi 2023 te bir başka üye aynı hatayı yapmış ismi önemli değil mecburen kural daha önce delindiği için ona da puanları vermiş Samet hocam.

Geçen hafta da karasah kardeşimiz aynı hatayı yine aynı şekilde yapmış bu sefer yönetim Samet kardeşim kuralı uygulamış puan vermemiş.

Burda yönetimin avukatlığını yapmıyorum sadece empati yapıyorum kendimi Samet in yerine koyarak bunları yazıyorum.Onun da işi çok zor.

Şimdi bu yarışmada isteyen istediği kadar aynı hatayı yapsın ama yine de kuralları yok sayıp delik deşik mi edelim sizce?

Bana 2020 de kuralı ben kendim uygulansın demiştim yönetime ve uygulandı hiç gocunmadım sonuçta bu bir yarışma maksat muhabbet olsun dedik hala da aynı fikirdeyim.

🐊 ANT OLSUN Kİ GERİ DÖNECEĞİZ 🐊

• Sedat Abi oncelikle sag olasim uyarin icin.

Sen de evet oldu dediğine göre foto atıp kanıtlama olmadan da inanırlar belki aynı durumda puan verme olduğuna.

Çünkü gerek burada gerek yarışma sayfasında hiç verilmedi yazılmıştı unutulmuş da olabilir.

• Yapılmamış denilenin yapıldığını da gördüğümüze göre simdi gelelim asıl mevzuya.

Biz adaletsizlik istemiyoruz derken adaletsiz değiliz dediniz öyle olmadığını gördük.

Adaletli olmak zorunda mısınız?

Bence değilsiniz.

Ama adiliz diyorsanız adil olmak zorundasınız.

Futbol konusundan yigit61 ve beni engelliyorsanız defalarca (en az 3 fazlası varsa da ben bilmiyorum) ban yiyene de döndüğünde yaptırım uygulamak zorundasınız.

Telekonnektik hocanızın sayfasına yazdığımız mesajı ortamı geren mesaj olarak görüyorsanız altına yapılan it ürür kervan yürür tarzı mesajlara da yaptırım uygulamak zorundasınız.Bu mesajlara begeni alkış vs atan hocanıza da hayırdır diyebilmelisiniz.

Şimdi süresiz ban mı atarsınız ne yaparsanız yapın.

Size söz ablamı araya sokup özür dilemeyeceğim geri dönmek için.

Dostlara hoşçakalın diyor helallik istiyorum..

Benden yana helal olsun..

• Herkese merhaba. Hem sağlık sorunları hem yoğunluğum sebebiyle şimdi cevap yazabildim.

Yaşanan diğer olaylar ile ilgili ben kimseye bir cezai işlem uygulamadım (Moderatör konudan yasaklama yapamaz)

Yasaklanan üye hakkında ki süreç 1. ban HFli birisi ile GreenBlue~ arasında yaşandı ve ilgili üye 1 günlük uzaklaştırma aldı.

Devamında 2. banlanması üyenin kendi isteği (bazı özel sebebler ile ilgili) yönetim olarak herhangi puan işlenmedi.

Devamında 3. cezası benim şahsıma olarak hakaretten dolayı süresiz banladım.

3 Kere şahsıma mesaj geldi ve açılmayacağını ilgili kişeye ilettim.

19 günlük ban sürecinin ardından tekrar şahsıma mesaj geldi (özel sebebler belirtildi) Samet adminimle görüştüm. Devamında kararı tamamen bana bıraktığını ne karar verirsen arkandayım kardeşim diyerek ben insani duygularımı kullanarak ilgili kişinin banını açtım.

Açtığımda hem adminime hemde ilgili kişiye olası aynı durumda bana kesinlikle mesaj atılmasın bu sondu diyerek belirttim.

Bu durumu tamamen üstüme alıyorum. Banlayan ve açan benim. Yani bu durumda adaletsiz olan benim sizlerin deyimleriyle.

Bu durumda bir adaletsizlik sezildiyse ve ben üyelere böyle bir izlenim bıraktıysam sizlerin huzurlarında görevimden istifamı talep ediyorum.

Hem burası zarar görmesin hemde kimselerin aklında soru işareti kalmasın.

Yaşanan bu sorun diğer üyeleri bi nebze rahatlatıcaksa ben forum hayatımı noktalarım.

Hepinize teşekkür ediyor kararı değerli yönetime bırakıyorum.

Saygılarımla.

• Bu durumda bir adaletsizlik sezildiyse ve ben üyelere böyle bir izlenim bıraktıysam sizlerin huzurlarında görevimden istifamı talep ediyorum.

Yaşanan bu sorun diğer üyeleri bi nebze rahatlatıcaksa ben forum hayatımı noktalarım.

Hepinize teşekkür ediyor kararı değerli yönetime bırakıyorum.

Saygılarımla.

Bu talebin kesinlikle kabul görmemesini sade bir üye olarak yönetimden talep ediyorum.

🐊 ANT OLSUN Kİ GERİ DÖNECEĞİZ 🐊

• Ben olayları pek bilmiyorum ama forum ortamlarında çok bulundum. Yakışmaz Aykut hoca. Burada herkesin en azından benim gördüğüm kadar size saygısı sevgisi var siz konulara girince konular yıkılıyor. Kararınızı tekrar gözden geçirmeyi sizlere öneriyorum.

• Kapattık. hocam siz size bırakılan bir düşünceyi vicdanınız ve iyi niyetinizle karar vererek gereğini yapmışsınız, size bu konuda adaletsiz diyen varsa kusura bakmasın kimseyi ilgilendirmez.Sizle yola devam kararı çıkacağına inanıyor ve talep ediyorum.Saygılar.

🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

• Enes Mirza hocamın da dediği gibi gelin herkes birbirini affetsin tatlılıkla bu iş çözülsün. Kaç gündür ne keyif kaldı ne tat, boşuna kendimizi üzüyoruz. Sistem takibi bile yapası gelmiyor insanın. Kalp kırmaya değmeyecek şeyler yüzünden olay nelere geldi? Vallahi yazık bunca yaşanmış şeylere yazık. Zaten ülkede dert problem bitmiyor her gün ekonomi bir yandan, terör, deprem türlü sorunlar bir yandan. İnsanların birbirine tahammülü kalmamış. Şurada kar sevdalıları olarak hem sistem takip edelim hem de kafa dağıtalım, muhabbet edelim diye yıllardır beraberiz. Düştüğümüz hale bak, gerçekten yazık. Kalp kırmak, Kâbe'yi yıkmaktan daha kötüdür demişler. Gelin bu kötülüğü birbirimize yapmayalım :(3232

• Sizin mesaj yazdığınız kişi benim cevabı da ben vereceğim yok öyle bi dünya başkasından cevap alıp olayı kapatmak benim cevabım akşam olacak lütfen bekleyin.