Antalya geceden bu yana 200 kg yağış aldı ve almaya devam ediyor inanılmaz bir rakam 😯
İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
-
Isparta Sütçülere bağlı Antalya sınırı gök gürültüsü şimşek eksik olmuyor yağış saatlerdir devam
-
hala da yağıyor
-
1350 metre altında örtü yok tahminlerde 1500 metre civarlarındaydı. Yağış yoğunluğu ile oluşan dikey soğuma etkisiyle rakım bir miktar aşağı indi.
https://en-us.topographic-map.com/map-6kkctf/Denizli/
Rakım tespiti için faydalı bir site.
Hocam sabah evden çıkınca karşı tepelere baktım, kar vardı. oralarla aram maksimum 600-700 metre diye düşünmüştüm
aslında doğru düşünmüşüm de evimin rakım 650
ben onu unutuyorum. hep 300-400’e göre hesap yapıyorum
sizin dediğiniz doğru. oralar 1300 falandır
-
şimdi bir şey soracağım
dün KEPEZ 298 mm
antalya bölge 234 mm yağış almış
bugün de şu an göründüğüne göre
KEPEZ 264 mm
antalya 203 mm yağış almış
şimdi şu, bu mu demek
bu istasyonlardan kepez 2 günde toplam 562 mm yağış aldı
antalya toplam 437 mm yağış aldı
böyle diyebilir miyiz? yoksa iki gündeki değerlere ait çakışma var mı ?
bu benim kafamı çok kurcalıyor?
eğer çakışma yoksa 24 saatte 562 kg çok korkunç bir yağış
-
şimdi bir şey soracağım
dün KEPEZ 298 mm
antalya bölge 234 mm yağış almış
bugün de şu an göründüğüne göre
KEPEZ 264 mm
antalya 203 mm yağış almış
şimdi şu, bu mu demek
bu istasyonlardan kepez 2 günde toplam 562 mm yağış aldı
antalya toplam 437 mm yağış aldı
böyle diyebilir miyiz? yoksa iki gündeki değerlere ait çakışma var mı ?
bu benim kafamı çok kurcalıyor?
eğer çakışma yoksa 24 saatte 562 kg çok korkunç bir yağış
Diyemeyiz hocam degerlerde çakışma var. Mgm günlük yağışları açıklarken sabah 6'ya kadar olan yağışları açıklıyor ama istasyonlar gece 3'te sıfırlanıyor yani gece 3'ten 6'ya kadar olan yağış çakışıyor
-
Modellerden yine dramatik bir dönüş gelmis 48h'ye girmeden umutlanmayalim diyoruz vermeyen model kalmiyor ama 48'de bile dönüyorlar. Icon sistem birakmamis ecmwf cok zayiflatmis arpege de hakeza. Bi gfs kalmış. 2014'ten beri modelleri az cok takip ederim eskiden modellerin tutarliligi cok daha yüksekti para harcadikca teknolojileirni gelistirdikce daha kötü oluyorlar ilginc bi sekilde
-
dolu da hakim şuan
-
Diyemeyiz hocam degerlerde çakışma var. Mgm günlük yağışları açıklarken sabah 6'ya kadar olan yağışları açıklıyor ama istasyonlar gece 3'te sıfırlanıyor yani gece 3'ten 6'ya kadar olan yağış çakışıyor
Hocam, peki bunu sonradan düzeltiyorlar mı? açıkcası kepeze iki günde toplam kaç mm düştü? gerçek rakamı merak ediyorum.
-
- Official Post
-
Hocam, peki bunu sonradan düzeltiyorlar mı? açıkcası kepeze iki günde toplam kaç mm düştü? gerçek rakamı merak ediyorum.
Yarin açıklanacak degerle bugun aciklanan degeri toplayarak anlayabiliriz. Afet boyutunda yağış düştüğü kesin
-
Maalesef acı haber geldi 1 vatandaşımız selde hayatını kaybetti
-
-
-
Kepez istasyonu tam 300 kg olacak 10 kg azaltıp 288lerden devsm ediyo iki saattir böyle durum
-
Geçmiş Olsun Antalya sanırım 1 can kaybı ve maddi hasar oluşmuş hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilerim.
-
- Official Post
Çay 21 kg ile koltuğa oturmuş gene.
Selde hayatını kaybeden vatandaşıma Allah rahmet eylesin inşAllah.
-
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlunun açıklamasına göre 12 saatte 330 kg yağış düşmüş kepeze.
ben artvin hopada 6 saatte 220 kg yağışı bizzat yaşadım
bu bir tık daha hafif tabi ama yine de çok tehlikeli
aslında bu istasyon neredeyse her sene böyle bir kere yağış alıyor
selden etkilenen yerlere burada ev yapanlarda suç
-