Atmosferi Anlama Gayretleri ; Tele-bağlantı Sirkülasyon denklemleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam önce siz verileri paylaşsanız

• Hocam ilk ciddi balyoz denemesini ocağın son haftası mı bekliyorsunuz?

• Şu görüntünün şakası olmaz

Günlerce haftalarca şu görüntüler bu sene mümkün dedik , model gösterince normal geliyor en çok itiraz edenlere bile :))

Şu tarihte yer seviyesinde epey soğuk olacağız ve artık S-400’ler devrede değil haliyle , yani soğuk soğuğu para parayı çeker tezi iş görebilir burda, çekerse acayip bir sistem olur , Azor Fransa’dan yukarı dalabilse -18’ler akar üstümüze

:hfyeni (18):

"Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

• Olur hocam kar sevdalısıyız tabi yaşamı felç etmediği sürece 😉

Ocak kapanışı oldukça sert yapma ihtimalimiz var , -25’ler bile belirebilir modellerde ( Gfs -20 verdi iki gün önce bu boş değil bir sinyal aslında sadece zaafiyet yüzünden alamadık , yoksa ne Azor değişti ne de skandi )

Sonra yine sistem kırpılır herkes yine küser ama makul sistem gelir ( ısrarlı fazın tekrarı )

Mjo bugün BİLE bambaşka bir çıktı verdi

Bu ne demek diyagramlar yine bambaşka çıkacak , üstüne SSW kaosu var zaten

Hop oturup hop kalkacağımız bir süreç geliyor

Soğuma almış olduğumuz İçin artık biraz daha rahat olacağız ( elbette kesinlik yok ama peşin karamsar yorumlara kulak asmayalım )

• Sezonu karsız kışsız kapatabilirmişiz

Sezonu 1 metre karla kapatma ihtimali ile hiç kar görmeden kapatma ihtimali bana göre aynı oranda , yani kar kış yok diyenler takipten yorulmuş ayakta durmaya mecali olmayan tipler , hiç bir veri önümüzdeki 3 aya kesin hüküm verme iradesine sahip

Biz kesin bu iş tamam demedik

Ama iyiye giden bir süreç var bunca ızdıraptan sonra , pes etmeye niyetim yok , bilakis yeni başlıyoruz

• Sezonu karsız kışsız kapatabilirmişiz

Sezonu 1 metre karla kapatma ihtimali ile hiç kar görmeden kapatma ihtimali bana göre aynı oranda , yani kar kış yok diyenler takipten yorulmuş ayakta durmaya mecali olmayan tipler , hiç bir veri önümüzdeki 3 aya kesin hüküm verme iradesine sahip

Biz kesin bu iş tamam demedik

Ama iyiye giden bir süreç var bunca ızdıraptan sonra , pes etmeye niyetim yok , bilakis yeni başlıyoruz

Hocam peki tam anlamında kış ne zaman biter yanı ataklar azalmaya başlıyacak

• Hocam peki tam anlamında kış ne zaman biter yanı ataklar azalmaya başlıyacak

İkinci SSW ihtimali epey yüksek

Bu durumda maalesef Nisan sonuna kadar aralıklı soğuk ataklar mümkün

Yani Türkiye nonstop soğuk olmaz , ara ara ataklar gelir

Ama bu kış en az 3 tane teknik noktadan çok baba bir sistemi alacağımız müjdesini yağlı kuyruğundan yakaladığımı düşünüyorum

• 18-23 ve 25-30 iki atak görünüyor Ocak ayı içinde bana göre , gittikçe etkileri artacak gibi

Ama bitmeyen bir kış var maalesef

Hocam bitmeyen kıştan kastınız sert bir şubat ve mart ayında da kar görebileceğimiz anlamına mı geliyor ?

• Icon guncelleniyor su an ve yuksegin konumu cok farkli iyi anlamda. Bakalim nasil bitecek

İlk kar taneleri , ayaz ve don şartlarını alalım da gerisi çorap söküğü nasipse

Hırs yapmayalım , enerjimizi 3 aya yayalım

Sonunun güzel olacağına inanalım

Son 20-25 yıldır pek gözlenmeyen değişik etkileşimler var tropik bölge ile vorteks bölgesi arasında , o açıdan modellerin ( en çok da Gfs ) aşırı değişimini normal görüyorum, zaten 10’u için -20 verdiğinde Türkiye’de ilk ve en net olarak ben mümkün değil dedim