Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • PergamoN 1509 fayında da 500 yıldır kırılma gözlemlenmemiş 9 metre atım birikmiş 2020 de yayınlanan veriye göre Cenk hocanın fay haritasında da o fay tam Hersek civarından başlıyor. O yüzden burası riskli gibi duruyor hocam Cenk hocada kırığın tam orada sonlandığını belirtiyor sizin de fikriniz önemli tabi. Cenk hocanın fay haritalarına güvenim süper bilgisayarlar ile 22000 km veri ürettikleri ve fayı 3D modelledikleri için daha çok güveniyorum niyeyse onlara özellikle bu Silivri depremleri için yaptıkları çalışma makalesi de dünyada 1. sıraya yerleşmiş tabi herkesin görüşü farklı olabilir. 26 eylül 2019 depremleri yaptıkları fay haritasına tam oturuyor

    Benim görüşlerim tamamen amatör öncelikle bunu unutmayalım, yukarıda attığın inSAR verisindede deformasyon net şekilde hersek batısıda dahil görülüyor yüzey kırığı gözlemlenmemesi kırılmadığı anlamına gelmez her zaman, çalışmaların hiç birinde kesinlik yok ve kırığın sonlanmasını basınç sırtına bağlıyorlar, batısında deniz içinde çalışmalar oldukça kısıtlıdır ve atım miktarı zaten doğusuna göre oldukça düşükdür özellikle M>4 deprem dağılımı bu konuda fikir verir batısında deniz içindede küçük bir kısımda kırık mevcut bana göre.

    Cenk hocanın fay haritası kusursuza yakın ve doğru olandır deprem çözümleri ve dağılımlarıda bunu net şekilde doğruluyor son 5.8M Silivri depremi bunu net şekilde kanıtlamışdır, Batimetri haritalarındada topografya birden fazla fay olduğunu bağırıyor zaten.Cenk hoca 1509 depremine bağladığı fayı öncelikli görüyor ama net burası demiyor hiç bir zaman diğer segmentlerdede meydana gelebilir diyor,ben ise deprem dağılımları ve dünyadaki farklı depremlerdeki çalışmalarıda baz alarak en başından beri orta çukurluğu öncelikli görüyorum 5.8M depremiyle birlikde bu olasılık iyice artmışdır.


    9 metre atım konusu Cenk hoca ve öğrencilerinin şahsi görüşüdür kesinliklik yok, segmentasyon ve tarihsel deprem ayrımı %100 doğrumu?? bir kesinlik mevcut değil Maraş depremindede görüldüğü üzere geometrisi farklı olduğu halde birbirini kesen segmentler birlikte kırıldı 1509 depremi farklı bir deprem davranışını içeriyor olma ihtimali göz ardı edilemez. 1766-1509'dan 257 yıl farkı bu soru işaretini oldukça arttırıyor Ramazan hocanında benzer açıklamaları mevcutdur.

    Haritası kusursuz olmakla birlikte özellikle 1509 depremi hakkındaki görüşünde haklıdır diyemiyorum.


    2020 Elazığ/Sivrice depremindede yüzey kırığı mevcut değildir, atım miktarları derinde sönümlendi o zaman bu depremdede bir kırık mevcut değildir diyebilirmisin böyle birşey söz konusu değil inSAR verilerinden deformasyon ve kırık net şekilde ortaya çıkıyor zaten yine yakın tarihli örneklerden 2020 Karlıova depremleri( 5.9-5.6) verilebilir, deprem episantrları nerde , kırığın gözlemlendiği deformasyon nerde, yüzey kırığı mevcut olmamakla birlikde depremin büyüklüyle orantılı atım miktarına bağlı ama derinde ama yüzeyde bu depremlerdede kırık mevcutdur daha büyük bir deprem riski olan bölgede bu tür kırıklar riski azaltmaz orası ayrı.

    Maraş depremleri inSAR verisi arazidede kırıklar net şekilde gözlemleniyor zaten MTA haritalarını güncellemeye başladı.


    Ramazan hocanın Maraş depremi açıklamalarıda oldukça ilginç arazide gözlemlenen kırıkları ısrarla inkar ediyor, m>4 deprem dağılımlarını baz alın diyor Türkoğlu KD'sundaki 90-100km uzunluğunda sayısız depremi göz ardı ediyor. Yerli yabancı yeni yayınlanacak bütün çalışmalarda kırıldı olarak geçecek zatende kendi çalışmlarını yanlışlıyor farkında değil 1996'da Türkoğlunda risk yüksek diye yayınladık dedi, bugün Türkoğlu-Gölbaşı segmenti dahil Erkenek'de tekrarlanma aralığı dolmadığı için risk düşük diyor.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Deprem bölgesi soğuk gecelerine devam ediyor :(


    Kahramanmaraş, Dulkadiroğlu, DULKADİROĞLU/YEDİ KUYULAR KAYAK MERKEZİ -10,4
    Kahramanmaraş, Elbistan, ELBİSTAN -8,1
    Kahramanmaraş, Göksun, GÖKSUN -6,7
    Kahramanmaraş, Afşin, AFŞİN -6,4
    Kahramanmaraş, Ekinözü, EKİNÖZÜ -6,2
    Kahramanmaraş, Göksun, GÖKSUN/KARAÖMER KÖYÜ -6,2
    Kahramanmaraş, Andırın, ANDIRIN/KALEBOYNU KÖYÜ -5,1
    Kahramanmaraş, Çağlayancerit, ÇAĞLAYANCERİT -5,0
    Kahramanmaraş, Nurhak, NURHAK -4,8
    Kahramanmaraş, Afşin, AFŞİN/TÜRKÇAYIRI KÖYÜ -4,7
    Kahramanmaraş, Elbistan, ELBİSTAN/AKARCA MEVKİ -3,9
    Kahramanmaraş, Elbistan, ELBİSTAN/KANGAL KÖYÜ -3,6
    Kahramanmaraş, Ekinözü, EKİNÖZÜ/ALİŞAR KÖYÜ -3,2
    Kahramanmaraş, Onikişubat, ONİKİŞUBAT/ÇAMLIBEL KÖYÜ -3,2
    Kahramanmaraş, Pazarcık, PAZARCIK -1,7
    Kahramanmaraş, Dulkadiroğlu, KAHRAMANMARAŞ HAVALİMANI -1,6
    Kahramanmaraş, Onikişubat, ONİKİŞUBAT/TEKİR BELDESİ -1,4
    Kahramanmaraş, Türkoğlu, TÜRKOĞLU/ÇAKIROĞLU KÖYÜ -0,8
    Kahramanmaraş, Türkoğlu, TÜRKOĞLU -0,2
    Kahramanmaraş, Pazarcık, PAZARCIK/ÇINARLI 0,9
    Kahramanmaraş, Andırın, ANDIRIN/YEŞİLOVA KÖYÜ 2,5
  • Sultangazi'de çatlaklar oluşan 6 katlı bina mühürlendi
    Sultangazi'de çatlaklar oluşan 6 katlı bina mühürlendi
    www.google.com

    2019 Eylül depreminde zemini(!) saglam Sultangazi'de bazı binalarda hasar olmuş.Ayni şekilde asla yıkım olmaz denilen Arnavutköy'de bile hasar var bir binada(Arnavutköy oldukça kuzeyde bir semt).Fay hattına uzaklık ve zemin sağlamlığı binaları zayıf insanların kendini uyuttugu bir masaldan ibaret.

  • Kayınbabam inşaat sektöründe çalışıyor. Ekibiyle anahtar teslim konut, konut güçlendirmesi, fabrika, okul, hastane, camii vb. inşaat ile alakalı aklımıza gelebilecek tüm işleri yapmakta. Resmi kurumlarda dahil Anadolu'nun her bölgesinde iş yapmış. Dün yanındaydım ve bundan sonra durum ne olur diye uzun uzun konuştuk kendisiyle.


    Yarından itibaren devreye alınacak bir kaç yeni uygulamadan bahsetti.

    - Yapı denetim yapılan tüm inşaat çalışmalarında temel yapımından itibaren kalıp ve demir işlerinde her bir kolona kadar görüntülü kayıt alacak ve bunları inşaat bazında dijital ortamda kayıtlı tutarak oluşturulan ortak bir sistemde takip işlemi yapılacakmış.

    - Bina yapılırken dökülen betonda çip bulundurulacak ve alınan numunelerde de bu çipin bir benzerinden bulundurularak yine dijital kayıt ve beton kalitesi takibi yapılacakmış.

    - Şantiye şefi yani işin gerçek takibini yapan kişi bulunmayan hiçbir projede çivi bile çakılmasına iş yapılmasına izin verilmeyecekmiş.


    Bunlar üzerine bir kaç sorum oldu babama.

    Herkes müteahhitlik yapmalı mı?suç,bu vebal kimlerin diye sordum.


    Müteahhit işin sadece parasal kısmını halleder. Müteahhiti suçlamak ve tutuklamak yanlış sonuçta binayı müteahhit yapmıyor.


    Binanın yapımından sorumlu olan Mühendis ve şef; statikçisi, yapı denetimcisi baş sorumlu bunlar dedi. Müteahhit çalar çalınmasını sever ve ona yaranmak için hekres buna çanak tutar dedi. Çalan müteahhite bu saydığım gruplar karşı çıksa iş yapmasa ve ahlâklı biri olsa zaten bunlar olmaz dedi.


    En son yapı denetimi devlet yapsa tamamıyla baba dedim. Devlette para yiyen memur yok mu var hemde daha fazla dedi. Ayrıca devlet bunun hepsini kontrol edemez öyle bir memur sayısı olamaz dedi. Özel şirkete işi verir onun kanadıyla yapılan işi denetler dedi.

    İşin özü güzel ahlâktan gelir. Allah korkusu olan bir kişi bunları yapmaz yapamaz dedi lafı bitirdi.

    • Offizieller Beitrag

    İsrailli ekibin niye özellikle Hatay'a geldiği belli oldu, yardım görünümlü yağmacı çıktı bunlarda


    "israil kurtarma ekibi ZAKA, Antakya Sinagogu enkazından kurtarılan İbranice İncil'in üçüncü bölümünden parşömenleri İsrail'e götürdü,Sonrasında tekrar iade edildi."


    Şimdi iade edildi yazıyor? orijinalinin iadesi yapıldığının bir garantisi varmı? YOK. Ülkeden eser kaçırmışlar terbiyesizler, YAĞMACIlar.Kim bilir neler neler aldılar yanlarına.


    Ayrıca yardım adı altında gelen ekipteki üyelerin bazılarının suratları kapatılmış bizzat İsrail'in attığı fotoğrafta.Nedeni şimdi belli oldu