Kütleler Samsun'un solundan geçiyor
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
kütleler denizden geçiyordu zaten artık arkamızdan dolaşıp geçecek galiba
-
https://www.instagram.com/p/B8XXRdlJL2x/
8 Şubat 2020 sistemi ben şahsen böyle bir sistemin tekrar geleceğine inanmıyorumOhohooo oda sistemmi ben bundan daha iyilerini gördüm belki ozamanlar burdakilerin çoğu dünyada bile yoktur 😊
-
Ohohooo ada sistemmi ben bundan daha iyilerini gördüm belki ozamanlar burdakilerin çoğu dünyada bile yoktur 😊
Hatırladığım bundan iyisi 2017 vardı 1 m vardı 10 rakımlık yerde ama, bu daha farklı yağış görseli olarakta iyiydi,85 kışında 15 gün yağmış falan tabii babam söyledi daha 29 yaşına girecem
-
Henüz çok erken ama sanırım aralık ayı umduğumuzu vermeyecek gibi
-
Ohohooo oda sistemmi ben bundan daha iyilerini gördüm belki ozamanlar burdakilerin çoğu dünyada bile yoktur 😊
-
Hatırladığım bundan iyisi 2017 vardı 1 m vardı 10 rakımlık yerde ama, bu daha farklı yağış görseli olarakta iyiydi,85 kışında 15 gün yağmış falan tabii babam söyledi daha 29 yaşına girecem
Heygidi günler hey 85 ler 87 ler bikeresinde hiç unutmam köyde tam 15 gün mahsur kalmıştık dışarda 2 metreye yakın kar vardı bırak yoda gitmeyi evden eve geçemiyorduk aralıksız 4 gün kar yağdı hemde hiç durmadan tabi ozamanlar buşekil telfonda yok yani cep telefonu elektirik zaten yok rüzgar bile esse hemen gidiyordu vay be ne sistemler gördük halen düngibi aklımda zaman ne çabuk geçmiş 😊
-
-8 ler kafkas dağlarını aşıp karadenize inerken neden -12 ler genel olarak kafkas dağlarında takılı kalıyor
-
Bu ısınma işini genelde Samsun yaşar 2020 sisteminde siz 30 cm örtüdeyken Samsun 10 dereceydi hiç unutmam Polar atak sistemleri böyledir yağış kesti mi sıcaklık hızla artar kalıcı bir soğuk değil çünkü hızlı ve öfkeli
Şey, 38 cm vardı
-
Muazzam görüntü şuna bak ya gerçekten tablolatıp duvara asmalık
-
-8 ler kafkas dağlarını aşıp karadenize inerken neden -12 ler genel olarak kafkas dağlarında takılı kalıyor
Kafkas yüzünden ne efsaneler kaçtı evlat acısı gibi,aslında süper soru .d
-
Bugüne kadar ortalıkta görünmeyen Ural, bir akşam güncellemesiyle GFS tarafından hortlatıldı.
Her ne kadar kişisel tahmin olsa da aralık ayının büyük bölümünün kayıp geçeceğini düşünüyorum soğuklar bir süre Amerika Kıtası'nda takılacak sonra da pozitif endekse yönelip Kutuplardaki soğukları güçlendirecek kendini tamir edip tekrar atak yapması tahminen 15-20 günü bulur yani 20 ila 25 Aralık tarihlerine kadar ciddi bir sistem pek mümkün görünmüyor sistemciklerden medet umacağız.
-
Allah o Kafkas dağlarını yaratıp bize ılıman bi iklim vermiş tam bi blokaj. Mesela marmara ve batı karadeniz kıyıları doğu karadeniz kıyılarından daha soğuktur onlarda balkan koridoru var bizde ise Kafkas engeli
-
Ben buna katılmıyorum bu tamamen küresel ısınmayla alakalı birdurum keza öyle olsaydı eskidende bu şekil olurdu yukardaki görseldede kafkas dağları ural dağları vardı lakin soğuklar kırılmadan bodoslama gelmiş burda önemli olan soğuk çekirdeğin gücü ve geliş yönü.başlangıçta gücü azalmaya başlarsa zaten bize gelene kadar törpülenir.
-
Bugüne kadar ortalıkta görünmeyen Ural, bir akşam güncellemesiyle GFS tarafından hortlatıldı.
Her ne kadar kişisel tahmin olsa da aralık ayının büyük bölümünün kayıp geçeceğini düşünüyorum soğuklar bir süre Amerika Kıtası'nda takılacak sonra da pozitif endekse yönelip Kutuplardaki soğukları güçlendirecek kendini tamir edip tekrar atak yapması tahminen 15-20 günü bulur yani 20 ila 25 Aralık tarihlerine kadar ciddi bir sistem pek mümkün görünmüyor sistemciklerden medet umacağız.
Mevsim normallerinde geçsin yeter ocak şubat mart var daha sıkıntı yok
-
Yoğun yağiş var samsunda rüzgarla arada kar taneleri gözüküyor rakım 170
-
Atakum 200 Rakımda yogun kky ile hafif beyazlama var...
-
Atakum 200 Rakımda yogun kky ile hafif beyazlama var...
Bu sistem için efsane diyebilirsin
-
Samsun merkeze kütle geliyor kky olurmu
-
Bu sistem için efsane diyebilirsin
Kesinlikle, belki gece kar yağabilir...
-