Bazi geceler kadim dostum cfs ile birlikte ay sonuna dair hayaller kuruyor,sistemi işaret ediyorduk. Vadenin yaklasmasiyla buralar gfscilerle dolmuş yakinda bayragını da atarlar konuya Blokajda ısrarcı bir süredir gfs acaba bu bir işaret mi

Ankara Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bazi geceler kadim dostum cfs ile birlikte ay sonuna dair hayaller kuruyor,sistemi işaret ediyorduk. Vadenin yaklasmasiyla buralar gfscilerle dolmuş yakinda bayragını da atarlar konuya
Blokajda ısrarcı bir süredir gfs acaba bu bir işaret mi
bu büyüklük şakamı
-
Sonuna kadar Ecmwf 😅
-
Sonuna kadar Euro4.. Bizi terk edip gitmiş olsa bile.. Onu çok özlüyorum..
-
Rahmetliyi iyi bilirdik.Euro4 denince aklima 2022 yazi(emin degilim) geliyor ankaranin son yillardaki en iyi oraj dönemiydi weather ustan baktıgımız o haritalari geliyor gözüme rahmetlinin
-
Hocam icon için kötü demişsiniz ama bu sistem yağışı en iyi tutturanlardan biri icon biri ecmwf.
-
Bazi geceler kadim dostum cfs ile birlikte ay sonuna dair hayaller kuruyor,sistemi işaret ediyorduk. Vadenin yaklasmasiyla buralar gfscilerle dolmuş yakinda bayragını da atarlar konuya
Blokajda ısrarcı bir süredir gfs acaba bu bir işaret mi
hocam senin kadim dost bize yaz sıcaklarını veriyor şuan
-
Rahmetliyi iyi bilirdik.Euro4 denince aklima 2022 yazi(emin degilim) geliyor ankaranin son yillardaki en iyi oraj dönemiydi weather ustan baktıgımız o haritalari geliyor gözüme rahmetlinin
Ne modeldi be hocam. genellikle üzmezdi bizi, son 24 saat kala sadece ona bakardık. Burada genelde Weather onlıne sitesinden takip edıyorduk.
-
kar tekrar yağmura dönmüş nasıl bir sistem bu
-
Önce verileri ve analogları inceleyip ileride bir sistem ihtimali gördügünde ve kafanda bir sistem tarihi oturttugunda en son arada bir cfsye bakip sinerji yapacaksin hocam onun dısı pek bir ise yaramiyor ama bozuk saat mantigi gibi düsünebilirsiniz kendisini..Forumun degerli üyelerinden rahmetli 4Subat hocam vardi bu sekilde paylasmayı cok severdi aklima o geliyor cfs diyince de.
-
İyi geceler. Yağış güzel devam ediyor. Bakalım sabaha ne olacak.
-
Hocam icon için kötü demişsiniz ama bu sistem yağışı en iyi tutturanlardan biri icon biri ecmwf.
Modellere baktıgımızda hepsi aşağı yukarı aynı yağış miktarlarını tahmin ediyorlardı zaten. Hepsi 10-15 mm'de karar kılmıştı, öyle de oldu. Mesele Ukmo, arpege ve gem modellerinin 12z tahminleri de an az icon ve ecmwf kadar başarılı şu an için. Ben o yukarıda ki yorumu sadece bu sistem özelinde yazmadım, genel durum o şeklide. Uzun süredir inceliyorum İcon'u. 1-2 senedir de tahminlerimde yer vermiyorum.
İcon dün falan bu yağışın tamamını gfs ile birlikte şehir merkezi dahil olmak üzere kar olarak veriyordu. Şu an durum ortada. Buna dikkat edin, sistemlerde genelde 1-2 gün önceden en abartı yağışı veren model icon olur, Ya uçuk derecede fazla yağış verir ya da az. Günlerce diğer modellerden ayrı takılıp son gün onların eksenine oturur.
-
Modellere baktıgımızda hepsi aşağı yukarı aynı yağış miktarlarını tahmin ediyorlardı zaten. Hepsi 10-15 mm'de karar kılmıştı, öyle de oldu. Mesele Ukmo, arpege ve gem modellerinin 12z tahminleri de an az icon ve ecmwf kadar başarılı şu an için. Ben o yukarıda ki yorumu sadece bu sistem özelinde yazmadım, genel durum o şeklide. Uzun süredir inceliyorum İcon'u. 1-2 senedir de tahminlerimde yer vermiyorum.
İcon dün falan bu yağışın tamamını gfs ile birlikte şehir merkezi dahil olmak üzere kar olarak veriyordu. Şu an durum ortada. Buna dikkat edin, sistemlerde genelde 1-2 gün önceden en abartı yağışı veren model icon olur, Ya uçuk derecede fazla yağış verir ya da az. Günlerce diğer modellerden ayrı takılıp son gün onların eksenine oturur.
gercekten cok dogru bi tespit olmus altima imzami atarim icon genelde az verir abartidansa sistemin son ani da diger modelleri kopyala yapistir yapar nerdeyse
-
Önce kâr başladı sonra yağmura döndü ve devam ediyor son gaz Sincan bölge olarak
-
Lapa lapa orta kuvvet kar yağışı var dikmen.
-
İncek'te kar başladı geç oldu ama hayırlısı
-
Atakule tarafında şu an hafif lapa lapa kar atıyor
-
Sistemin özeti 🙂
-
Bağlum bu sabah 1300mt
-
dunku yağışlarda en çok yağış alan ilk 20 istasyon
-