Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sayfa 28'de kendimce uzunca karalamıştım.Kısacası rekabet yok,tekelleşmeye ve kartelleşmeye halk ve devlet kendi eliyle izin verdi.Rekabet Kurumu'nun sesi çıkmıyor.Bence bunların sonuçlarını çekiyoruz.

    Halk nasıl izin verdi hocam? Şeker fabrikalarının satılmasına demokratik tepki göstermedi diyorsanız bir şey demem ama ucuz nerdeyse vatandaş oraya yönleniyor. 3 harflilere yükleniliyor ama ben özellikle yaģ krizinde gördüm ki o üç harfliler olmasa bu millet yağı 150 - 160 liradan değil 300 liraya alırdı şu anda. Yerel marketler kafasına göre fiyat belirlediler hala belirliyorlar. Bizim marketler, bakkalardan da vicdansız malesef çok esnaf var. Hepsi değil tabi ki. Bunun nedeni belki ekonomide ön görülemezlik bilemiyorum. Üç harflilerin yaptıkları yanlışlar da var tabi ki sütten çıkmis değiller.

  • Halk nasıl izin verdi hocam? Şeker fabrikalarının satılmasına demokratik tepki göstermedi diyorsanız bir şey demem ama ucuz nerdeyse vatandaş oraya yönleniyor. 3 harflilere yükleniliyor ama ben özellikle yaģ krizinde gördüm ki o üç harfliler olmasa bu millet yağı 150 - 160 liradan değil 300 liraya alırdı şu anda. Yerel marketler kafasına göre fiyat belirlediler hala belirliyorlar. Bizim marketler, bakkalardan da vicdansız malesef çok esnaf var. Hepsi değil tabi ki. Bunun nedeni belki ekonomide ön görülemezlik bilemiyorum. Üç harflilerin yaptıkları yanlışlar da var tabi ki sütten çıkmis değiller.

    Hocam ben de bu ülkenin vatandaşıyım.Ama ben bugünleri öngörerek yaklaşık 2 yıldır 3-5 harfli marketlerden ürün almiyorum.Ben kendimce tepkimi 2 yıldır koyuyorum3-5 yıl önce gerçekten bakkallar çok daha pahalıydı ama şu 2 yıldır çok bir fark yok.Keske herkes koysaydı ve bu marketlerin tekelleşmesine izin vermeseydik.Rekabeti arttırsaydık.Bazı kurumların yapması gerektiğini yapmadığını fark edip biz kendimizce bir şeyler yapsaydık.Emin olun çok etkili olurdu.Ama yapmadık.Sırf 10 kuruş ucuz diye daha da büyüttük bu marketleri.Bir nevi kendilerine muhtaç ettiler vatandaşı.Bunu fırsat bilip bir günde 10-15 lira zam yapmaya başladılar..En ufak gıda krizi söylentisinde bile stok yapmaya başladılar.Piyasayı altüst ettiler.Kısacası tek suçlu halk değil.Ama gerekli tepkiyi koymayıp gözlerimizi yumduğumuz için suç ortağıyız.

  • Ben Şok market uygulamasından 5 kg şekeri 42.60 TL'ye aldım 10 kg toplam. Şu an piyasadaki en uygun fiyat sanırım. Hâlâ aynı fiyat.

  • Ben Şok market uygulamasından 5 kg şekeri 42.60 TL'ye aldım 10 kg toplam. Şu an piyasadaki en uygun fiyat sanırım. Hâlâ aynı fiyat.

    Evet en uygunu bu gibi görünüyor.1 tl fazla ile Carrefour toz şekerde var.Aslında getir kampanyaları ile daha da ucuza gelebilir. :/ Neyseki şeker ihtiyacım yok.

  • Günaydın HF. Hayırlı sabahlar, iyi haftalar herkese. Güzel haberler aldığınız bir hafta olur umarım.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Aç gözlülük insanımızı yiyip bitirecek bir döngüye girmişiz arz-talep meselesi yüzünden ne zamlardan kurtulabiliyoruz ne tüketmekten.

  • Ben Şok market uygulamasından 5 kg şekeri 42.60 TL'ye aldım 10 kg toplam. Şu an piyasadaki en uygun fiyat sanırım. Hâlâ aynı fiyat.

    Yağ gibi yaygara çıkartmaya çalışıyorlar hocam şekerde artış var ama millete stok yaptırmaya çalışıyorlar bende 2 gün önce bulamıyordum şekeri depoya attılar muhtemelen hainler baktılar yağ kadar tutmadı hemen çıkartmışlar 5 kilo şekeri 59.99 dan aldım onur marketten.

  • Tipi54 Brent petrol biraz gevşemiz 112 dolarda var mı indirim haberi? 120 dolardı cuma günü.

    Usta muhtemelen 110 doların altına düştüğünde 1 küsür TL indirim yapacaklar muhtemelen 1 lira düşerse 2 lira artar asıl bekleyiş 28 30 Mart arası olacak görüşmelerde Ukrayna Rusya'nın 3 talebine onay vermiş gibi biseler duydum eğer 30 Mart'ta olumlu bı sonuç çıkarsa rekor düşüşler gelebilir buna zor gözüyle bakıyorum şahsi fikrim. Eğer ki olumsuz bı hava olursa yaz ayına girmeden 30 lirayı zorlarız akaryakıtçılarda 30 lira diyip duruyor zaten