İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kırmızı alanda biz de varız.Destek bekliyoruz Marmara denizinden. Açıklama metninde fırtına,iri dolu ve süper hücre de mevcut.


    Any supercell with thus bear a high threat of large and very large hail. Severe wind gusts are also possible given steep lapse rates, especially further inland.


    showforecast.cgi?lightningmap=yes&fcstfile=2022082506_202208231956_2_stormforecast.xml

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Güney marmarada daha etkili gözüksede İstanbul'un işi hiç belli olmuyor. Günlerdir hava çok nemli. Belki karaya geldikçe güçlenen kütleler görülebilir. Daha önce çok yaşadık örneklerini.

  • Güney marmarada daha etkili gözüksede İstanbul'un işi hiç belli olmuyor. Günlerdir hava çok nemli. Belki karaya geldikçe güçlenen kütleler görülebilir. Daha önce çok yaşadık örneklerini.

    Aynen öyle, radarlar açık olsun. Her ne kadar güney Marmara olsa bile. Atmosfer kaotiktir. Hiç belli olmaz. Hemde yaz ayında.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • ... W Türkiye Yunanistan'a girdi ...



    Çukurun önünde güçlü bir yükseliş bekleniyor ve özellikle Lvl 2 bölgesinde olmak üzere bölgede yaygın fırtınaların oluşması bekleniyor. Lvl 2'nin Türkiye tarafında, 15 m/s'nin üzerindeki 0-6 km'lik toplu kesmenin, -10 derece sıcaklık bölgesinin altında yüksek LCL'ler ve önemli CAPE ile birleşeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle, herhangi bir süper hücre, büyük ve çok büyük dolu tehdidi taşır. Şiddetli rüzgar esintileri, özellikle daha iç kesimlerde, dik atlama oranları göz önüne alındığında da mümkündür. Yunanistan'a doğru daha az kayma bekleniyor ve daha yavaş fırtına hareketleri yoğun yağış tehdidine geçişi destekleyecek.



    Estofex Türkiye uyarısı Google çevirisi

  • Görsel ayrı bu çeviri ayrı gülmekten karnım ağırdı :D2 :D2

  • Güncel tahmin.