Kar haritalarında DEK hesaba katılmaz bu önemli detayı unutmayın dipnot olarak kalsın
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yarın sabah güncellemesi noktayı koyar mı
?
-
31.01.2017
Hayatımda gördüğüm en muhteşem kar yağışı.
Deniz kıyısında kumsalda diz boyu kar.
Foto atmayı bilsem atarım hemen.
Edit: Samsunda gördüğüm
Muşu saymıyorum 😀😃
-
cık kafamda oturmayan çok soru var
-
Gfs gene saçmalıyor sistemi doğu Karadeniz'e girmemek için uğraştırıyor
-
-
Allah aşkına GFS 7 şubatta İtalyadaki 1005 mb lık AB Yİ nerden buldun da çıkardın.La ne adamsın sen ya
-
Şöyle gelse
-
uzun vadede iyi dedik maf etti gitti kendini yaow anlaışılıyorki sistem tarihine kadar çok takla atacak bu modeller
-
Ben böyle bir tutarsızlık görmedim. Ne olduğu belli değil.
-
Japonlarda da bizimle
-
Hangi şehrin bu
-
Hangi şehrin bu
Tam 1005 patlattığı alanın diyagramı:)
-
Neyse bırakın o meczubu akşama zaten değişecek.Bu arada ICON ara çalıştırma ECMWF ye onay verdi:)
-
Gfs akşama bambaşka bir senaryo gösterecek emin olun
-
Arkadaşlar ara çalışma yapıyorlar ancak çoğu model de istikrar söz konusu JMA bile sistemi gördüyse olay tamamdır
-
-
Ordu Giresun Trabzon Rize çok iyi kar alıcak
-
GFS gibi bir model sabah akşam bu kadar nasıl saçmalıyor derseniz.Aslında olasılık deniyor diyebiliriz.İşaretlediğim yerdeki Minicik bir AB alanı sinoptiği buralara getirebiliyor.Truva atı gibi düşünün.Kaleyi içten fetih ediyor:)Diğer modeller o AB alanını güneyletip eritiyor ama GFS bu güncellemede eritmedi:)Modeller de işler böyle yürüyor:)
-
Trabzon akcaabat arası için 2012 sıkıntısını görüyorum , sağ sol yıkılırken sahil şeridi 3-5cm sinir bozucu bir süreç olmuştu, ha yağdı yağacak üçbeş atar sonrası yoktu yüksekler ve ülke geneli ise efsaneydi, Akçaabat trabzon arası şanssızlığını görüyorum.... buda burda dursun ben zaga
-