Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem alacağız ayın 10 da kış geliyor inşAllah hayırlı günler yine italyaya gitti sistem olamax böyle birşey

  • Bölge değerlendirmesi gibi görülebileceği için yorumumu buraya atıyorum.

    Aşağıda gördüğünüz andan itibaren büyük bir algoritma sapması gösteriyor ecmwf.

    Gördüğünüz gibi, zaten sinoptik kendini Adriyatik'ten kurtarmış vaziyette.

    Atlantikte ise sırtı besleyip yükseltecek bir oluk var. Bu andan itibaren olması gereken matematik oluğun sırtı kuzeye ve doğuya itmesi.

    Dolayısıyla sistem Ege'de değil, batı Akdeniz'de tepki oluşturarak ilerlemeli.

    Ecmwf de ise oluk sırtın kuzeyine hareket ettiğini için sırt yatıyor, tepki Mora yarımadası'da oluşuyor ve sistem ilk etkisini orda verip, sonra marmaraya ilerliyor.

    Emin olun değişecek.

  • Şu hayatta uyumak kadar güzel bir şey yok dışardan bağımsız sadece iç dünyamız ile birlikte hem vücut dinleniyor hemde iç dünyası ile birlikte yüzleşiyor insan, ama en nefret ettiğim uyku felci geçen 2-3 gün önce yaşadım sanırım karabasan deniyor tabiri ben bir sual göremedim ama uyanamadım bir müddet zordu sanki kitlenmis gibiydim.

  • Neden umutsuz olanlar var bilmiyorum ben bile anladım durumu ^^

  • Bu sistem ECMWF nin gösterdiği gibi batıdan inip bu kadar güneyledikten sonra nasıl tutmaya çalılıyor onu ege de marmarada anlam veremiyorum.Ya güneye ineni uçtan kopar sonra devam et ya da bu kadar güneyletme müslüman :hfyeni (18):

  • Bu sistem batı için bir sistem, tüm ülkemizi etkileme potansiyeli yok belki yağış olarak olabilir ama kar bakımından yok, sistem kesinleşti geriye iki ihtimal kaldı ya AB İtalya'da oluşacak ya da rodos civarlarında ben ecmwfde ki gibi ege de oluşacağinı düşünüyorum belki 100km daha Doğulu olabilir.


    Daha Doğulu olursa soğuk kıyılar için asla yetmeyecek, burada doğu karadenizlilerin fedakarlık yapması gerecek, 2. Sistemde de sizin yararlanmanız dileğiyle

  • Bu sistem ECMWF nin gösterdiği gibi batıdan inip bu kadar güneyledikten sonra nasıl tutmaya çalılıyor onu ege de marmarada anlam veremiyorum.Ya güneye ineni uçtan kopar sonra devam et ya da bu kadar güneyletme müslüman :hfyeni (18):


    İlk sistem doğuya gelmemek için biryerlerini yırtıyor ama gelecek 5-15 Şubat Orta ve Doğu Karadeniz'in olucak