Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • günü geldiğinde artık şu havalar açsada güneş görsek diyenin ağzına kürekle vururum şimdiden söyleyeyim. Hayallere ara vermiştik yeniden hayallendik var bir hayalimiz🤣🤣

  • SSW gündemdeyken böyle olması kabule edilebilir. Çokta modelleri suçlamamak gerekli bence.

    Hocam araştırmacı kişiliğinizden dolayı bir soru sormak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam rahmetli 4Şubat Hakan hocamız güney kutbunun, kuzey yarım kürenin kış mevsimine etkisinin olduğunu düşünüyor ve bununla alakalı araştırma içerisindeydi. Sizin bununla alakalı bir çalışmanız veya araştırmanız var mı yada böyle birşeyin olduğunu düşünüyor musunuz?

  • Şu an gördüğünüz bütün şeyleri unutun.Önümüzdeki sistemleri de unutun.Öyle bir salınım belirecek ki modellerde.Güneye oluk oluk soğuk akacak.Bunu ben değil,tecrübe ettiğimiz veriler,parametreler,endeksler söylüyor ve güçlü söylüyor.Beni yıkan o olur ki rotasını şaşmasın.Yıllardır bir tecrübem varsa o da şudur ki “ŞUBATLAR KARADENİZİNDİR”..sen şaşırtma yarabbi :)

  • Hocam araştırmacı kişiliğinizden dolayı bir soru sormak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam rahmetli 4Şubat Hakan hocamız güney kutbunun, kuzey yarım kürenin kış mevsimine etkisinin olduğunu düşünüyor ve bununla alakalı araştırma içerisindeydi. Sizin bununla alakalı bir çalışmanız veya araştırmanız var mı yada böyle birşeyin olduğunu düşünüyor musunuz?

    Hakan abinin öyle bir düşüncesi olduğunu biliyordum ancak kendisinin neden öyle düşündüğü veya nasıl bir yol izlediğini bilecek kadar bilgi birikimine sahip değilim, kendisi bizim çok çok üstümüzde. Mantıken AAO/SAM etkili olabilir çünkü güneyden salınan salınımlar MJO'yu etkileyebilir. Onun dışında atmosferik sirkülasyonlar bunda etkili olabilir. Benim özel olarak bu konuda bir araştırma ve çalışmam yok. Ancak böyle bir şey olduğunu düşünüyorum.

  • Hakan abinin öyle bir düşüncesi olduğunu biliyordum ancak kendisinin neden öyle düşündüğü veya nasıl bir yol izlediğini bilecek kadar bilgi birikimine sahip değilim, kendisi bizim çok çok üstümüzde. Mantıken AAO/SAM etkili olabilir çünkü güneyden salınan salınımlar MJO'yu etkileyebilir. Onun dışında atmosferik sirkülasyonlar bunda etkili olabilir. Benim özel olarak bu konuda bir araştırma ve çalışmam yok. Ancak böyle bir şey olduğunu düşünüyorum.

    Teşekkür ederim hocam. Atmosferde öğrenilecek o kadar gizem var ki. Ucu bucağı yok. Öğrenmeye devam :)

  • izlanda izin verirse azor yeniden kalkacak gibi gözüküyor değil mi ?
    + kanada absi bir inse atlantiğe güneyli tadından yenmez :hfyeni (29):

  • Yani SSW olacak.Azor bir şekilde ingiltere üstünden iskandinavyaya paralel de olsa ulaşacak.Sibirya koridoru açık olacak ve sinoptik bu olacak hemi.Bunu mu diyorsun GFS.Ağzına kürekle değil balyozla vururum ha