MGM yarın Spil için yoğun kar vermiş. Demirci'de ihtimal kalmadı gibi ama Spil'in de foslama ihtimali var çok kararsız kaldım Spil'e gidip gitmeme konusunda.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ecmwf haftalik tahminlerine göre de Ocak ilk haftasının sonlarından itibaren balkan girişli soğuk hava inişi uygun gözüküyor
-
- Official Post
Ege Bölgesinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
23.12.2024 Salı günü, Ege Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın çevreleri, İzmir'in iç kesimleri ile Manisa'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
24.12.2024 00.00-24.12.2024 23.59
-
Null içinde uyarı geldi 😂
-
- Official Post
-
Muğla'da Beklenen Şiddetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
24.12.2024 Salı ilk saatlerden itibaren Muğla’da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba (25.12.2024) öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen şiddetli yağışlar sebebiyle ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
-
Mgm her zamanki gibi ecm copy paste yaptı
-
Batı Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!
Beklenen Hadise
Kuvvetli Rüzgar
Beklendiği Yer
Rüzgarın, bu akşam (Pazartesi) saatlerinden itibaren Ege Bölgesi'nde, Salı günü (24.12.2024) Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü (25.12.2024) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
23.12.2024 22.00-25.12.2024 21.00
-
10 milyonluk Yunanistan’ın, meteoroloji servisi bizim mgm’den, tahminleri ve tutarlılığı konusunda kat ve kat daha iyi. Bu kadar bütçe ayırıp da, kendine ait sistemi olmayıp ve hiçbir tahmini tutturamaması da ayrı bir ironi.
-
Ecmwf şu Ull yi bi tek öğle güncellerinde bize geliyomuş gibi gösteriyor
-
MGM yarın Spil için yoğun kar vermiş. Demirci'de ihtimal kalmadı gibi ama Spil'in de foslama ihtimali var çok kararsız kaldım Spil'e gidip gitmeme konusunda.
Yarın aksilik olmazsa yukarı çıkacağım ,orda olursan söyle bir mehraba derim
-
bozdağ tesisileri ile ilgili bilgisi olan var mı?
-
bozdağ tesisileri ile ilgili bilgisi olan var mı?
MGM Kar ikonu koymamış ama dağlar için tahmin yapan snow forecast yarın yoğun kar yağışı olacağını ön görmüş muhtemelen de doğru çıkacaktır
-
Karar verdim geliyorum hocam zaten sistem inmezse yılbaşına İzmir'e de gidecektim bahane oldu
.
-
Kütleler bu sefer İzmir'in en sevdiği bölgeden geliyor. Yanılmıyorsam 2021 de de bu sekildeydi kütlelerin yönü
-
Hocam bende yukarı çıkmayı planlıyorum. Beşpınar köyünde kar görülürmü yoksa daha mı yukarı çıkmak gerekli
-
Hocam bende yukarı çıkmayı planlıyorum. Beşpınar köyünde kar görülürmü yoksa daha mı yukarı çıkmak gerekli
Ecmwf ve Gfs verilerine baktığımızda ortalama 1500-1400 metre civarlarında 0 derece bandında olacak .Aşağı rakımlarda bu sıcaklık gittikçe artacak .Öğlen Gfs çıktısında kar sınırı bir ara 900 metreye kadar düşüyor gösteriyor ama risk barındırıyor bence çok gerçekçi değil .Ecm ye görede ortalama 1200-1300 metre bandında olacağını göstermekte. Beşpınar köyü 1000 metre civarında olduğunu varsayar isek kesin yağmaz veya kesin yağar demek çok zor .Spil zive için bile sınırda kalma ihtimali var süprize çok açık sistem muhtemelen daha yukarı çıkman gerekecektir .
Gfs
Ecm
-
Spil bu tür sistemlerde sürprizleri seviyor genelde ama belli de olmaz biz de çıkarak riske girmiş olacağız bir nevi. Çok fazla da ısınamadı bugün takip ettiğin kadarıyla Atalanı istasyonunda en yüksek 4.7 gördüm şu anda 4.0 derece kuvvetli yağışlar gelip rüzgar doğu yönüne döndüğünde 0'a doğru inebilir.
-
Yarın ani sıcaklık düşüşleri göreceğiz.
-
Ecmwf ve Gfs verilerine baktığımızda ortalama 1500-1400 metre civarlarında 0 derece bandında olacak .Aşağı rakımlarda bu sıcaklık gittikçe artacak .Öğlen Gfs çıktısında kar sınırı bir ara 900 metreye kadar düşüyor gösteriyor ama risk barındırıyor bence çok gerçekçi değil .Ecm ye görede ortalama 1200-1300 metre bandında olacağını göstermekte. Beşpınar köyü 1000 metre civarında olduğunu varsayar isek kesin yağmaz veya kesin yağar demek çok zor .Spil zive için bile sınırda kalma ihtimali var süprize çok açık sistem muhtemelen daha yukarı çıkman gerekecektir .
Teşekkür ederim peki bende 4 mevsim lastik var arabada zincir olmadan çıkarırlarmı veya zincirsiz nereye kadar izin veriyorlar
-