İzmir’e acaba 2 ya da 3 ayrı gün kar yağdığı oldu mu
Ardısık gunler degıl farklı günler
2004'de hem Ocak hem Şubat'ta örtü çekmiş İzmir yani oldu.
2004'de hem Ocak hem Şubat'ta örtü çekmiş İzmir yani oldu.
Gefs control çok derin lodos yeriz.
Manisa'da kuvvetli yağış devam ediyor
Birkaç gündür modellerde görünen sistemin ilk çıkış kaynağı Adriyatik denizinden ortaya çıkıp Girit adası yönüne ilerleyen alçak basınç sistemi geçmiş yıllardaki kar yağışlı sistemlerin ön ayağı olmuştur. Bölgemizin kar yağışını almasının temelinde yatan durum alçak basıncın uygun konumda yerleşmesi ve sıcaklık dengesini koruması bu dediğim şekilde gelişirse negatif durumu kıracak ve bu kış akıllarda kalacak.
Manisa'da yağış devam ediyor
ECMWF güncellemesi başladı GFS'ye uyacak mı çok merak ediyorum.
Ecm pek uymamış Gfs ye ama benzer sinoptiği yılbaşı için vermiş
Önce 21 sisteminin çözülmesi şart 25 ini şekillendiren ana etmen aslında ilk sistem
Örtülü olarak 2004 (Ocak, Şubat), 2012 (2-28 Şubat) ve 2017'de (7-10 Ocak) oldu. Havada ve örtülü dahil edersek 2021, 2017, 2016, 2015, 2012, 2011, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 gibi bir çok örnek var.
Modeller bu sene berbat. Daha yağmurun yağacağı yerin tam tespitini yapamıyorlar. Kar için bir beklenti içerisinde değilim ama en azından dağlar kar alsın.
Arkadaşlar moddeler çok tutarsız bakın 50 60 mm veriyodu moddeler 4mm zor düşmüs merkeze o yüzden ben artık anı yaşıyorum dengesiz tutarsız moddelerden sıkıldım
Sistemin etkili kısmı maalesef bir saat içinde sona eriyor Ondan sonraki süreçte bir sağanak geçişimiz daha olursa o başka da yok maalesef yine İzmir için bir Hüsran sistemi oldu çok kuvvetli yağış beklenen yerlerde bile etkili yağış olmaldı Ne yapalım Buna da şükür deyip geçelim
21 Aralık'ta güzel yağışlar alıcaz nasipse
Örtülü olarak 2004 (Ocak, Şubat), 2012 (2-28 Şubat) ve 2017'de (7-10 Ocak) oldu. Havada ve örtülü dahil edersek 2021, 2017, 2016, 2015, 2012, 2011, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 gibi bir çok örnek var.
2017 7 ocakta merkeze yağdı mı ve hava kaç dereceydı
Manisa'da kuvvetli yağış var maşallah bugün iyi gidiyoruz
Modellerin kafası karışık yarın sabah güncellemeleri ile durum netleşir olumlu veya olumsuz olarak .
ECMWF GFS'ye göre çok farklı bir güncelleme yapmış ULL kopuşu vermiş.
Ecmwf hres yılın son günleri sıstem vermıs wxchart is bakın
20'si sonrası ortalama sıfıra yakın seyrediyor soğuk tarafta olacağız her an her şey olabilir inşallah lehimizde gelişmeler görürüz 2017'den sonra artık zamanı geldi hak ettiğimizi düşünüyorum
İzmir merkez hayatımda görmedigim derece de yağış var felaket indirdi oha 😯
Şuan sel var inanılmaz birsey yağıyor 2 dk da bu hale geldi 😯👀