beklenilen yağışlar olmadı
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Geliyor sisam adası üzerinden 😎
-
Olumsuz giden birsey yok sistem daha yeni başlıyor İzmir için yarın riskli bir gün tedbirli olalım
-
Sağlam geliyor
-
-
Geliyor maşallah kurak topraklara bereket ama forum da tık yok ateş edende yok
-
Bize pek gelen giden yok malesef kuraklığa devam.
-
-
Bize pek gelen giden yok malesef kuraklığa devam.
Karaya vurdu yağmur için ortam iyi
-
Gece iyi yağmış maşallah. Umarım barajlara etkisi olmuştur
-
Herkese hayırlı haftasonları
Nerde hareket orada bereket...
-
Tahtalı ve civarı hiç boş geçmemeli
-
Yağışlar 2 gün öncesine göre baya bir törpü yedi ama doğanın dengeyi sağlayacağına inanıyorum.
-
Şu ana kadar sistemin galibi Gfs. Modellerde gösterildiği kadar Merkez istediği yağışı alamadı.
-
-
Toplam yağışlar;
İzmir, Selçuk, SELÇUK 24,8 İzmir, Tire, TİRE/SOMAK KÖYÜ 18,6 İzmir, Aliağa, ALİAĞA/BOZKÖY ORMAN SAHASI 18,1 İzmir, Urla, URLA/UZUNKUYU ORMAN SAHASI 14,5 İzmir, Foça, FOÇA TOPRAK SU 14,2 İzmir, Çeşme, ÇEŞME 13,6 İzmir, Ödemiş, ÖDEMİŞ/DEMİRDERE KÖYÜ 12,8 İzmir, Kemalpaşa, KEMALPAŞA/BAĞYURDU KÖYÜ 12,4 Muğla, Menteşe, MUĞLA 26,3 Muğla, Milas, MİLAS 26,2 Muğla, Milas, MUĞLA MİLAS-BODRUM HAVALİMANI 24,0 Aydın, Söke, SÖKE 37,8 Aydın, Didim, DİDİM/AKBÜK BELDESİ 32,4 Aydın, Söke, SÖKE/KARAKAYA KÖYÜ 20,2 Aydın, Didim, DİDİM 18,6 Aydın, İncirliova, İNCİRLİOVA/İNCİR ARŞ.(TAGEM) 17,9 Aydın, Çine, ÇİNE/BAHÇEARASI KÖYÜ 17,5 Aydın, Karpuzlu, KARPUZLU 17,0 Aydın, Kuşadası, KUŞADASI 16,8 Mersin, Aydıncık, MERSİN/AYDINCIK 15,9 Aydın, Yenipazar, AYDIN/YENİPAZAR 14,6 -
Gem çok uçuk yağış veriyor gibi daha muğlada yağış alamadık inşallah beklenti karşılar.
-
Manisa boşluğu her zamanki gibi
-
Gem çok uçuk yağış veriyor gibi daha muğlada yağış alamadık inşallah beklenti karşılar.
Gem'e göre bugünkü yağış Muğla için saat 12.00 civarı başlayacak gözüküyor 15.00 18.00 yoğun sonrasında aralıklarla devam edecek gözüküyor. Saat 12'yi bekleyin.
-
Sistem Manisa için tam fiyasko oldu. Bugün de gece 3-4 arası dışında ciddi bir yağış olmadı. Manisa şimdiye kadar 20 kg yağış aldı. Gerçi zaten sistemin böyle olacağı belliydi. Bize kasım aralık için en az 300 kg yağış lazımken herkes gem denen çözünürlüğü ve kendisi 5 para etmez modele güvendi. Sırf fazla yağış gösteriyor diye gem denen dandik modele güvenenlere şaşırıyorum gerçekten. Ben 10 kg için yağacaksa hiç yağmasın derken malesef ona bile ihtiyacımız var dendi. Ama bu yağışlarla ne toprak suya doyar ne barajlara gram etkisi olur. 20 sı sonrası düşecek yağışların da bundan hiçbir farkı olmayacak bence. Umarım çok büyük değişim olurda bölgenin her noktasına 100 kg yakın yağışlar düşer. Manisa Gölmarmara gölü kurudu arazi kavgaları başladı. Köprübaşı ve Gördes gibi manisada ki diğer barajlar da alarmda. Yakında insanlar 1 Gr su için kavga etmeye başlayacak malesef.
-