Müthiş bir fırtına hattu oluştu geliyor yolda akşama doğru.
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
6. März 2022 um 15:30 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Windy de şu miktarı görmek bile heyacan verici saat bazında 40 kg hey maşallah

-
- Offizieller Beitrag
-
Günaydınlar tam bir piknik havası mevcut değil mi sizcede yaprak kıpıldamıyor konumumda

-
Günaydınlar tam bir piknik havası mevcut değil mi sizcede yaprak kıpıldamıyor konumumda

Hocam buralar uçuyor 😀😀
-
PergamoN hocam detaylı analiz bekliyoruz
-
Günaydınlar tam bir piknik havası mevcut değil mi sizcede yaprak kıpıldamıyor konumumda

Hocam piknik yaparken elimde maşa ile kendimi havada bulabilirim 😆öyle bir hava var..
-
Bayraklı ucuyor

-
Bu arada dün merkezin Kasım rekorunu kırma ihtimalinden bahsetmiştim. Fön yemeye ve atak yapmaya başladık merkez 27.8 derece oldu fön rüzgarı devam ederse 2-3 saat içinde rekor gelebilir.
-
PergamoN hocam detaylı analiz bekliyoruz
Estofex tahmini yayınladı , bende benzer şeyleri tekrarlayacağım muhtemelen Perşembe günü bir önyazı geçmişdim çok ayrıntıya girmeyebilirim ama kendimce birkez daha özet geçebilirim birkaç saate , Estofex'in tahmini içinde Pucik'i maille ben darladım biraz zaten tahmin yapmayı düşünüyorlardı yetiştirebilirsem yayınlayacağım demişdi seviye 3 uygun görmüşler dün ve dünden önceki günde avrupa'da seviye 2 alanları mevcuttu yayınlamadı, tabi değerlerde biraz ekstrem ve geniş alanda kendiside meydana gelebilecek muhtemel hava olayları için heyecanlı.
Akşam ki havaya nazire yapmak için piknik muhabbeti yaptım konumum gerçekten çok sakin hala ama daha güney'de lodos etkili sanırım gerçi hafifden burasıda hareketlendi 1 saat önceki hava yok.
Bundan sonrası biraz anlık takibe giriyor çünkü 24 saat'in altına indi süre hali hazırda soğuk cephe önünde Yunanistan'da bir fırtına hattı zaten oluşmuş kırmızı oklarla gösterdiğim 2 tanede muhtemel çok gelişmiş ( overshooting) yapmış gömülü süperhücre mevcut bahsettiğim gömülü hücre-hortumlar bu tür oluşumlar, fırtına hattı boyunca önde öncü yağış ve düşük seviyeli bulutlar raf bulutu dahil geliştiği için bu yapıların asıl gücünü radar'da yaklaşmadan göremiyorsun.
-
- Offizieller Beitrag
İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Manisa'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), gece saatlerinden sonra Muğla'da kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir, Aydın ve Manisa'da gece saatlerinden sonra, Muğla'da yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
04.11.2023 20.00-05.11.2023 09.00
-
-
Fırtına öncesi sessizlik...
En sevdiğim şeydir

-
Hava sağlam ısındı 29.6 dereceyi gördük😎
-
İzmir patlamaya hazır bomba gibi çok sıcak fırtınalı
-
- Offizieller Beitrag
-
umarim guzel bi yagis aliriz. Yine hüsran olmasinda yeter artik bi aksiyon olsun bekliyoruz umudumuz boşa cikmasin. Radardan bakiyorum gelirken eriyor avcumuzu yalamayalim...
-
Bugün çoğu batı illerinde sıcaklık rekoru kırılmıştır sanırım. Ayrıca yağışlar kuzeyledi gibi şu an Bulgaristan ve Romanya yağışlı. Aşırı lodos yağışı kuzeye sürüklüyor gibi. Bakalım orası ayrı burası ayrı kütle olabilir ama teğet geçecek gibi.
-
Sıkıntı yok modeller zaten kuzeyli veriyordu bu saatlerde yağışı bize yaklaşırken güneyden destek gelecek.
-
Gaziemirde yaprak bile kımıldamıyordu saatlerdir. Bir anda ortalık karıştı. 1 dakika sonra yine süt liman. Bir şey ben geliyorum bak ona göre diyor sanki.
-
