İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sabahki GEM ve GFS çıktısı tıpkı dünkü ECMWF Control çıktısı gibi, ufak tefek değişikliklerle İzmir günlerce süren yoğun kar alır. ECMWF'de bunu görür inşAllah, önümüzde çok heyecanlı güncellemeler var.

  • taze taze bilgi...


    ORHAN ŞEN'DEN AÇIKLAMA

    Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin yaptığı son açıklamada şunları söyledi: Bugün batıda lodos kuvvetli . Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/sa) şeklinde. Deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçmalarına dikkat. Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Hatay, Burdur ve Adana yağmurlu.

    İSTANBUL'A YAĞIŞ NE ZAMAN GELİYOR?

    Bugün İstanbul'da yağmur görünmüyor. Sıcaklık 19 C. Kuzey ilçelerde Şile gibi 20 C'ye gelir. İstanbul'a yağış Cuma akşamı. Önümüzdeki 1 hafta kar görünmüyor. Hatta Ege ve Akdeniz dışında yağmur da görünmüyor. Ege ve Akdeniz kuraklık konusunda problem yaşamayacak gibi.

    Kar yağışının ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Ülkenin büyük bölümünde 'yalancı bahar' yaşanırken, kar ile ilgili de uzmanlar ocak ayının sonunu işaret ediyor.

    Hava Forum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ocak sonu ve şubat 'kış gibi bir kış' gözüküyor. Şu zamana kadar kışla pek alakamız yoktu. 26-28 Ocak civarı İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi şehirlerimiz için kar ve kış sinyalleri alıyoruz. Uzun vade tahminlerine göre de Şubat iyi gibi." ifadelerini kullanmıştı.

    "OCAK SONU CİDDİ SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA BEKLİYORUM"

    Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt da beklenen kar yağışıyla ilgili “Bir öngörüde bulunacak olursam eğer ocak ayının 25’inden sonra -özellikle ocak ayının son günü ve şubat ayının ilk haftasını kapsayacak şekilde- ciddi anlamda soğuk ve yağışlı hava kitlelerini bekliyorum. Özellikle yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde kar yağışları etkili olabilir. Diğer bölgelerde de yağmur yağışı etkili olacak. Yani şubat, mart ve nisan aylarında yağış değerlerinin pek çok yerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyebilirim.” değerlendirmesini yapmıştı.

  • Orhan Şen pek değil ama

    Okan abinin söylemleri benim için değerli dir

  • 2004 desek daha doğru. Siklonun İç Anadolu'ya tırmanması ile saatlerce yoğun kar :) .

    2004 tam bir efsaneydi o gün ortaokulda sınav günümüzdü izmirde esin sitesinde oturuyorduk rakım olarak yüksek bi yer 200 metreye yakın sabah tipiyle birlikte başlamıştı kar kıyılara sakin sakin yağarken kar esin sitesinde eve zorla gittim ben tipi nedeniyle akşama kadar yoğun yağan bir kar vardı ve çok tutmuştu.Tabiki kıyılarda kar 1 2 güne kalkmıştı ama esin sitesi yüksek olduğundan yaklaşık 1 hafta kar kaldı gölge yerlerde 10 güne kadar kaldığı olmuştu.Böyle bir kar bir daha izmirde görür müyüm hiç bilmiyorum.

  • controlde jma ya benzemişgens-0-1-288.png

    Uzaktan yakından alakası yok. Güneyli Kıbrıs siklonu. Soğuk girmeden, kara dönemeden çıkan bir yağış ve arkasından bir güzel kuru.


    Bu tür sinoptikte kar alabilseydik zaten her sene ıskalamadan örtü çekerdik.

  • Uzaktan yakından alakası yok. Güneyli Kıbrıs siklonu. Soğuk girmeden, kara dönemeden çıkan bir yağış ve arkasından bir güzel kuru.


    Bu tür sinoptikte kar alabilseydik zaten her sene ıskalamadan örtü çekerdik.

    siklonun birazdaha batıda olması lazım o zaman anladığım kadarıyla

  • Arkadaşlar bana mı öyle geliyor bilmiyorum karsızlıktan algılarım kapanmış olabilir ama günlerdir şu sistem sürekli +240h lar civarında görünüyor ve ben her sabah aynı güne uyanmış gibi hissediyorum 😀 günlerdir bakıyorum ve diyorum ki sisteme daha 240saat var. Zaman mı geçmiyor yoksa feci şekilde birileri tarafından oyalanıyor muyuz zaman mefhumunu kaybetmiş gibiyim