Sezonun son misafiri: Nenets Soğukları

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Seviyoruz 16-17 şubatları, 17 şubat 2021 de dizi geçen kar vardı bölgemde. Bu senede aynı tarihte gelirse yeni nick'im belli. Allah utandırmasın wildleo1907 hocam inşallah alırız güzel şeyler.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • 9 Mart soğukların giriş tarihi olarak görünüyor. Kışa henüz tam olarak girmemiştik ve şunu söylemiştim hatırlarsanız, bu senenin uğurlu günü Çarşamba. Hatta Salı’dan Çarşambaya geçişler dediğimi hatırlar gibiyim. İşte bu döngülerin son örneğini bu hafta yaşayacağız inşallah. Soğukların çıkış bölgesi Nenets bölgesi ve Batı Sibirya üzerinden işgal altındaki ata toprağımız olan Kırım’a varacak ve batısından Marmara Batı Karadeniz ve Doğu Balkanlar üzerinden bölgeye yayılacak.

    DEK lerin karakteristiğini anlatmamıza gerek yok sanırım. Ama ortada bir siklonik hadise olasılığı var. Bunun yaratacağı görsel şölen ve turuncuların arasına serpildiği uzun dek bantları uykusuz birkaç gece demek bizler için.

    Barajlarımıza su seviyesi ve enerji üretimi açısından faydasını vurgulamak gerekiyor. Buna gerçekten ihtiyacımız vardı.

  • Başlık hayırlı olsun hocam :) Açtığımız yerden kapatıyoruz. Detaylı bir değerlendirme gelir mi acaba sistem kısa vadeye girdiğinde. Yorumlarınıza değer veriyoruz, yorumsuz bırakmayın bizleri sevgiler :)

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Başlık hayırlı olsun hocam :) Açtığımız yerden kapatıyoruz. Detaylı bir değerlendirme gelir mi acaba sistem kısa vadeye girdiğinde. Yorumlarınıza değer veriyoruz, yorumsuz bırakmayın bizleri sevgiler :)

    Yarın öğlen yapalım bir detaylı değerlendirme hem de GFS öğleyi konuşuruz

  • Hocam hayırlı olsun mezesiklon oluşumu olacakmı bu sistem de dek ler şuan da harika gözüküyor

    İnşaallah baraj larımız Türkiye genelinde dolar kuraklık tan kurtuluruz hububat a çok ihtiyacımız var

  • Aşağıda önümüzdeki haftasonu da dahil gün gün İstanbul için sıcaklık ve durumu tahminimi bulabilirsiniz.

    09/03/2022 Çarşamba: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu Gece 2C / Gündüz 5C

    10/03/2022 Perşembe: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Rüzgar kuzey yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Gece 0C/ Gündüz 3C Avrupa yakasının iç ve yüksek kesimleri ile Anadolu yakası yüksekleri dışında gün içinde kar örtüsü beklentim yok.

    11/03/2022 Cuma: Çok bulutlu, il geneli öğleye kadar etkili ve sürekli olmak üzere gün boyu kar yağışlı. Yağış yer yer tipi şeklinde olacak sabah görüş mesafesini düşürecektir. İstanbul valiliğinin sabah erken saatlerde il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar için olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil kararı almasını bekliyorum. Gece -1C / Gündüz 2C

    12/03/2022 Cumartesi: Parçalı çok bulutlu aralıklı etkili deniz etkisi kar yağışlı. Yağış anında rüzgar fırtına şeklinde esecek. Her iki yakada da Cuma günkü örtünün üzerine birikim olacaktır. Sıcaklıklar Gece -2C / Gündüz 1C

    13/03/2022 Pazar: Parçalı çok bulutlu, anadolu yakası ve boğaz hattı etkili olmak üzere aralıklı kar yağışlı. Gece -3C / Gündüz 1C