Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Selam abiler, Zonguldak'ın görüp görebileceği kar bu değildir herhalde değil mi bu kış ? Çünkü çok hızlı cereyan etti, anlayamadık yani :)

  • Selam abiler, Zonguldak'ın görüp görebileceği kar bu değildir herhalde değil mi bu kış ? Çünkü çok hızlı cereyan etti, anlayamadık yani :)

    Biz de öyle temenni ediyoruz dostum :) Kıyılar için ilk kar genelde daha hafif olurdu ve tutmazdı bile. Bu yıl güzel başladı. Gelecek sistemleri takip etmeyi bekliyoruz artık

  • Bolu Abant tarafları bu şekilde şuan.Geçen hafta daha cok kar varmış.



    ☪ ∞ PoLeN ∞ ☪ on Twitter
    “Bu çocuk felaket 👏 #asgariuecret #sigara #sigarazammı Sampiyon SON DAKİKA Yüzde 30 Yüzde 25 #Benzin #simit Simit #SonDakika #ProtestoEdiyorum Ekmek 10 #NFTs…
    twitter.com

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Herkese merhaba :


    Bölgemizin batı kesimleri şuan biraz daha şanslı diyebiliriz ilk olarak.


    Şuan ki verilere göre 12 si öğle saatlerinden sonra rüzgarında kuzeyli yön almasıyla birlikte 3-4 saat içerisinde yaklaşık 6-7 dereceli bir düşüş öngörülüyor. Yine bu saatler içerisinde saat 16:00 sularında kar sınırı 100 metrelere kadar düşüyor.


    Bölgemiz adına yağışa şuan bakmak pek doğru olmaz ama çok şiddetli yağışlar beklenmiyor da diyebiliriz. Dek mekanizmasının devreye girdiği anlarda yer yer güzel yağışlar görebiliriz.


    Biraz daha uzaklara bakınca şuan ki verilere göre özellikle 21 i akşam saatlerinde sonra yağışların kuvvetlenmesi ile birlikte çok güzel kar yağışları görmek mümkün olacak.


    Bu süreçte rüzgarlar şuan kuzeyli gözüküyor ve dek mekanizması çalışabilir.


    Vade yakınlaştıkca daha net veriler söylemek daha doğru olacaktır.


    İlk sistem (12-13-14) biraz daha doğulasa daha güzel şeyler görebilirdik. Hala ihtimal var . Bu sistemden çok beklentiniz olmasın . Eğer güzel yağışlar olursada sizede sürpriz olur :)


    Uzun vadede dediğim gibi 21 i sonrası çok güzel soğuklar gözüküyor. Hatta ki bu soğukların uzun süreli olması mümkün .


    İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor.

    Karın ilk düşüşü sıradan değil, sihirli bir olaydır. Uyandığında yattığından daha farklı bir dünyaya gözlerini açarsın


    Priestley

  • Bu sistemi beğenmedim rüzgar poyraz olunca Yağış sıkıntı bol bol kuru soğuk gazproma yarıyor.hem soğuk hem yağış yetersiz görünüyor yani tırt gfs yaktın bizi artık senin modellerine hiç güvenmiyorum.

  • Sistemin nasıl geleceğini daha modeller çözemedi gfs gibi gelirse çok iyi olur ecm gibi gelirse yine de tatmin edecek kar yağışı görebiliriz bölgemizde akşam son kez bakalım öyle yorumumuzu yaparız

  • Bugün öğle saatleri itibariyle Ereğli - Zonguldak yolunda güzel kar yağmaya başlamış. Ancak yol kapanma noktasına kadar gelmiş. Yine 400-500 metre rakımlardan yükseğe güzel kar yağdığının göstergesi.