Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bekleneni temkinle beklemekte fayda var demek istiyorum abi. Siz gibiler forumun müdavimleri bu durumlara alışıksınız ancak aramızda yeni olan ve bu heyecana katılmak isteyenleri en başta bunu aşılamak şart.

    Doğru diyorsun kardeşim.Benim ki teşbihti zaten ;)

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Sedat hocam o zaman takarız gözlüğü:) 8) ancak daha bu tarihlere 1 hafta kadar var son 48 saate kadar beklemek en iyisidir:)

    Evet Narsil hocam temkini elden bırakamadan ve dahi umutları tüketmeden takibe devam.Hatta Ecmwf diyagramı ana çıktısı Bursa için bi tık sıcak çıktı bile sayılır 22 sonrası için bakalım nereye yönelecek gidişat hayırlısıyla gözlük takarız hep beraber inşallah 8)

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Valla bende şunu hatırlatmakta fayda görüyorum ister doğusu ister batısı ister güneyi ister kuzeyi, ne yorumlarsak yorumlayalım atmosfer bildiğini okuyacak ve günü gelince kar mı yağacak nereye daha çok yağacak göreceğiz. Gönül ister herkes mutlu olsun ama bazen bu olmuyor..

    Kesinlikle abi sistem nereye giderse gitsin güzel olan şey başta takibi.Sonra olursa kapının önünde ki kar :D2

  • Hem Ecmwf hemde önceki sistelerden edindiğimiz tecrübeler bunları söylüyor zaten komşum. Kar haritalarına bakılıp bir anda yükselmemek gerek.(En azından kıyılar adına)

    Kıyısı köşesi hep bir arada tedbire tesbihe devam 3 gün sonra ateş açılacaksa mühimmat benden :) .Bu arada kar haritalarını benden sallıyorum buraya :D2

  • Kesinlikle abi sistem nereye giderse gitsin güzel olan şey başta takibi.Sonra olursa kapının önünde ki kar :D2

    onu hepimiz istiyoruz, bende istiyorum evimin önünen 40 cm yağsın çocukları atayım karın üstüne ben bile bu yaşta atlarım valla::) Rabbim nasip etsin inşallah. Bu sene hep diyorum 2004-2017 vari bir sistem beklentim var istiyorum umuyorum bakalım gerçekleşecek mi?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Geçmişte modellerin attığı büyük kazıklar beni çok etkilemiş ya , mesela çok güzel bir güncelleme oluyor nasıl olsa yarın değişecek düşüncesinden hiç çıkamıyorum . Eskiden ne güzel model falan takip etmediğim zamanlar mgmde uzun vade güncellendiğinde 6. ve 7. günde 2 gün art arda kar ikonu görünce çok seviniyordum hiç şaşmadan geliyordu :D

  • Gfs, 22 si ve 23 ü için konumuma kar veriyor olsa da gfs ve ECM mutabık olmadığı sürece dikkate almam.

    Önümüzdeki 1-2 gün içinde ECM nin de bu yönde değişmesini bekliyorum.

  • bu sabah manyastan cikip simav gittim hiç bir model yağış yoktu bu sabah kalktığımda saat 8 de istanbul üstünden gelen dek yağışı bursa, Kemalpaşa hattından Manyas ve Balıkesir kadar inmiş ve sabah ince bir örtü yollarda vardı arkadaş ile cıktık yola haftaya havanın karlı olacagini söylediğim için bugün cıktık yola dün akşam da kar yağmayacak dedim bursa tarafı biraz olabilir dedim ama sabah yollar buz ve ince olsa kar vardı blksır merkez cıkısi bayağı artı Sındırgı tarafında daha dağlık yol orası fena kar olabilir dedi geri dönme niyeti ne girdik allah tan yağış olmamis kar yoktu ve hiç br model ve mgm dahil o bölgede kar yağışı olacagini görmüyor du ve hepsi yanıldı bunun için yağış anlık değişebiliyor denizlerimizde kendı yarışını üretiyor yağış son 24* saate kadar nereye daha çok yağacak tutturamadı geçen n sistemde Gönen yoğun kar yağışı vaf derken mgm serpiştidi sadece kar