Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bir sistem var ve etkili bir sistem fakat bir türlü Alçak basıncın nereye konumlandığı tam belli değil. Sanırım yağış anına kadarda belli olmayacak. Doğu illerinden birkaç tanesi iyi yağış alacak ama bakalım hangisi

  • Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    18.03.2024 11:00 - 19.03.2024 23:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güneydoğu bölgelerinde bu gece saatlerinden sonra beklenen yağışların, yarın (Pazartesi) Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak’ın batısında kuvvetli sağanak, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş’un güney, Van’ın güney ve batı, Siirt ve Şırnak’ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Salı (19.03.2024) günü sabah saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Ben bu radarı daha sağlamken görmedim, şuan muhteşem kuvvette bir yağış var ve radara göre yağış yok.

    Aslında Radar bölgenin doğusu için bilerek sağlamlaştirilmıyor özellikle Mardinin doğusu Şırnak ve Hakkari kısımlarında bölgedeki olaylardan dolayı radarın sisteme doğru bilgi aktarımı engelleniyor.

  • Önümüzdeki günlerde bol yağış var bölgemizde. Şırnak Siirt ve Hakkari çevreleri fazlasıyla riskli görünüyor. Rabbim büyük afet yaşatması inşaallah.

  • Aslında Radar bölgenin doğusu için bilerek sağlamlaştirilmıyor özellikle Mardinin doğusu Şırnak ve Hakkari kısımlarında bölgedeki olaylardan dolayı radarın sisteme doğru bilgi aktarımı engelleniyor.

    Hangi olaylar hocam. Terör mü. birde resmi bilgi mi bu yoksa sizin varyasyonunuz mu

  • Hatay'da Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Hatay'da beklenen aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların bugün (19.03.2024 Salı) güney kesimleri, yarın (20.03.2024 Çarşamba) tüm kıyı kesimini etkisi altına alarak Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Doğusunda Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Batman'ın kuzeyi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Siirt ve Şırnak'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    20.03.2024 00.00-20.03.2024 23.59

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    20.03.2024 Çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgar ve tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    20.03.2024 00.00-20.03.2024 18.00

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Cuma sabahı istanbuldan karsa arabayla yola çıkıcam yolda bir problem yaşarmışım mgm çoğu ile kar ikonu koymuş ama sıcaklıkları yüksek vermiş emin olamadım

  • Doğu Bölgelerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    21.03.2024 09:00 - 22.03.2024 18:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin doğu bölgelerinde bugün beklenen yağışlara ilave olarak, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1200 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların, yarın (Perşembe) gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Doğu Akdeniz'de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatleri ile yarın (Perşembe) akşam saatleri arasında Osmaniye ile geneli ile Adana'nın güney ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!