Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Günaydın Havaforum hayırlı sabahlar cümleten.Cumanız mübarek olsun.Allah yapacağımız tüm ibadetleri kabul eylesin.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Haziran ayındaki aşılama hızı devam etseydi Ağustos ayında toplumsal bağışıklık ön görülüyordu. Hala bir ton aşılanmayan insan var. Ya da 1. Dozu yaptırıp ikinci dozu yaptırmıyor çevremden biliyorum. Aşı için hiçbir teşvik,dayatma yok. Aşılanma olmadığı sürece varyantlar daha çok artacak hatta daha da ölümcül ve bulaşıcı hâle gelebilecek. Yapılan araştırmalara göre virüsün gittikçe daha güçleneceği,kendi kendini yok etmediği aksine daha da güçlendirdiği ve farklı bir mekanizması olduğunu söylüyorlar. Bu gidişle aşıların oranı da düşecek. En yüksek koruyuculuk oranı Sputnik diye okudum Türkiye'de hala kullanıma girmedi ardından biontech. Biontech ikinci doz şuan genç nüfus için yeterli. 3. Doz ile varyantlara karşı yüzde 95-97 oranında koruyuculuk sağlıyormuş. Bağışıklığı düşük kişiler olabilir. İnaktif aşı olan sinovac çok etkisiz kaldı. Dün sağlık bakanı diyor ki 2 doz inaktif aşı sinovac olan herkes mutlaka 3. Dozu olmalı diyor. En iyi aşı diye başta lanse edildi ama koruyuculuk maalesef düşük. Yaşlı nüfusu hep sinovac ile aşıladık ben ölüm oranlarını ona yoruyorum. Gözlemlediğim kadarıyla yaşlı nüfus 3. Dozu olmak istemiyor aşı karşıtları korkutup duruyor devamlı. Okullar konusu da büyük sıkıntı muhtemelen 1 aya kapanacak böyle giderse. Üniversite için bir ton yurt,eve kirası verenler olacak. İlkokul lise gidenler bir ton okul malzemesi parası verecek. Keşke eylül'e kadar insanlar teşvik edilip aşılanma tamamlansaydı. Ya da ekim-kasım ayına kadar mutlaka toplumsal bağışıklık sağlanıp o döneme kadar uzaktan eğitim ile başlanıp sonra kapanmayacak şekilde yüzyüze eğitime geçilseydi...

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Mu varyantı için endişeler "şu anda" en düşük seviyede Delta ile rekabet etme potansiyeli henüz çok düşük görülüyor bu çok iyi haber ancak Delta varyantı kendini geliştirmeye devam ediyor ve aşılara karşı iyice dirençli olmaya çalışıyor/hazırlanıyor gibi https://www.biorxiv.org/conten…1.08.22.457114v1.full.pdf bu süreçte delta gerçekten pandeminin gidişatını maalesef çok büyük ölçüde değiştirdi bunu özellikle İsrail de gördük eğer 3. doz takviyesi yapmasalardı sağlık sistemi git gide sıkıntıya doğru ilerliyordu İsrail de de yayınlanan makaleye göre de aşıların etkisi zamanla azalıyor Ocakta aşılanan birisi nisanda aşılanan birisinden tam tamına 2 kat daha fazla hastalığı kapma riski olduğu görünüyor deltayla birlikte risk yüksek ama neyse ki 3. doz gerçekten kurtarıcı oldu.


    Resim

    Resim

    2 Mal editiert, zuletzt von SnowManN ()

  • Aşı olmayanları yada olmak istemeyenleri neden anlamıyorsunuz ki? Aşılara %100 garanti veriliyor mu?


    Haberlerde boy boy aşı olun diye bilgi veriyorlar. Aşıdan ölen, kalp krizi, beyin kanaması v.s geçirenleri neden haber yapmıyorlar?


    Çevremde duyduğum aşıdan sonra çok ciddi sorunlar yaşayan var hiçbirşey yaşamayan da.


    Daha güvenirliği kanıtlanmamış aşı için neden vücudumu denek olarak kullandırayım ki? İlerleyen süreçte neler olabileceğini bile bilmiyorlar.


    2 doz aşı yeter dediler şimdi 3, sonra 4,5,6... Diye devam edecek nereye kadar?


    Adamlar diyor ki aşı koruyor v.s aşı olanda yakalanıyor aşı olmayanda. Hani kesin koruyordu. Hani 18 yaş altına birşey olmuyordu. Aşıyı 15 yaşa kadar çektiler belki de daha da aşağıya çekecekler.


    Herkesin aşı olmasını istiyorsan önce güven vereceksin ve verilerin bilimsel tutarlı ayrıntılı ve doğru olacak. Bunların hiçbiri yok ben nasıl güveneyim.


    Basit bir örnek daha vereyim. Memurların zam oranları belli olduktan sonra, yetkili sendika haricinde diğer sendikalar güçlü bir eylem yaptılar. Hangi kanal verdi bu eylemi?


    O yüzden haber kanalların dediği veya verdiği hiçbirşeyi dikkate almıyorum. Veremedikleri haberleri de şeffaf bir şekilde dile getirselerdi o zaman belki güvenebilirdim.


    Kısacası aşı olana da, olmayana da saygı duymak gerekiyor. Bu işin yaptırımı zorlaması olamaz ve olmamalı.


    Kişisel düşüncem de grip nezle gibi hastalıkları rahat atlatan insanlar bu hastalığı da kolay atlatır. Belki de aşılar mutasyona sebep olup, virüsün daha da güçlenmesine sebep oluyor. Tıpkı böcek ilaçlarının 2, 3 yılda bir eskisi gibi işe yaramadığı gibi.

  • emraheses2626 Yahu aşı olmayan normal insan kalp krizi, pıhtı, beyin kanaması geçirmiyor mu? Neye göre aşıya bağlıyorsunuz siz? Kalp damar yapısını mı gördünüz? Alkol,sigara,genetik geçmişi var mı biliyor musunuz? Düzenli kontrol yaptırmış mı biliyor musunuz? Neye göre o yorumu yaptınız? İlk aşı yapılalı 2-2.5 sene oldu. Daha ne kadar uzun sürede etkisi çıkabilir bir aşının? Antikor etkisi bile 6 ay sonradan azalıyor. 3. Dozu varyantlar yüzünden bağışıklığı düşük insanlara öneriyorlar. Bir aşının en uzun yan etkisini 2 ay olarak bakıyorlar zaten. Ne kadar uzun sürede nasıl bir etki yapacak aşı 4 sene sonra herkesi öldürecek mi ne demek istiyorsunuz siz yani? Grip,nezle gibi basit ise niye gencecik insanlar ölüyor niye her gün 300 ölüm veriyoruz? İnanılmaz şeyler soyluyoesunuz hiçbir dayanağı olmayan. Ne hikmetse hep aşı karşıtlarının çevresinde böyle şeyler oluyor. Aşı olup çevresinde yaşayan kimseyi duyamadım. İnşallah da duymam Allah herkese sağlık sıhhat şifa versin.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bizim köyde bir adam varmış. Aşı olmam diyormuş. Neyse adamı ikna etmişler gitmiş aşısını olmuş. Tabi ertesi gün yürürken ayağı taşa takılmış ve yere düşmüş. İşte bunlar hep aşının yan etkileri yüzünden. Aşı olmamış olsaydı taşa takılıp düşmeyecekti.