Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Olaya bir de şu açıdan bakalım ülke de kriz var diyoruz ama yılda 1.7 milyar ekmek çöpe gidiyor. Kriz olan bir ülke de yılda 1.7 milyar ekmek nasıl çöpe gider. 1 lira dan 1.7 milyar TL sadece ekmekten dolayı çöpe gidiyor. Ekonomi bakanı çok kötüydü kabul. Peki ya biz? Öz eleştiri yapalım biraz da. Buyrun yorumlayın

    Abi bizim hormonlu ekonomik büyüme rakamlarımızın çok büyük bir kısmı artan tüketim yani harcamalardan geliyor. Yani bu bahsettiğin israflı harcamalar olmasa o hormonlu rakamda düşecek. Kesinlikle ama israfın büyük bir günah olduğu kısmına katılıyorum, israf yapmamaya özen gösteririm, en azından çalışırım her zaman için. Sadece ufak bir noktaya değinmek istedim bu mesajda.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Varlık fonu geleceği olan bir kurumdur. Son derece de doğru bir karardı, ileride daha iyi anlayacağız. Norveç'in varlık fonu da ilk kurulduğunda çok eleştri almıştı. Şuanda 1 trilyon USD seviyesinde.

    Hocam görüşünüze saygı duyduğumu başta bildirmek isterim ama , verdiğiniz örnek ülke bile başlı başına başarı hikayesidir. Bizim bu konuda ki en büyük sıkıntımız şeffaflıktır denetlemedir. varlık fonunun 2-3 yıllık varlığında , ne kadar gelir elde ettiğini, nerelere kaynak aktarıldığını , aktarılan kaynakların kısa ve uzun vade de ne kadar ve nasıl geri döneceğini ,biliyorsanız bize de aktarır mısınız ?


    Evet size katılıyorum bu sistem norveçte tutmuştur. Çünkü bir kronun hesabı verilmiştir ,zayi olmamıştır. Siz bana diyebilir misiniz ? Bütün işlemler müspet tir diye. Ben diyemiyorum çünkü bilmiyorum ve bilme şansım yok.

  • karasah sorgulamak ne haddimize hocam haşa. Sayıştay tarafından yapılan denetlemelerde belediyelerde ve bazı kamu kurumlarında medyaya da yansıyan bazı usulsüzlükler tespit edildiğinde. Tespit eden pek hoş şeylerle karşılaşmadı diye hatırlıyorum.


    manasbalasy hocam arkadaşların dediği gibi halkımızın çoğu israf konusunda gayet duyarlı, bazı kesimler hariç. Devlet kademelerindeki harcamalar çok göze batıyor özellikle. Zaten israfta aynı zamanda küresel ısınmaya yol açıyor ve biz karseverlerin kar görememesine neden oluyor malesef. Pandemi döneminde de ve ondan önce de harcasın millet diye çok ucuza kredi verildi ve kredi kartı dağıtıldı. Milletin büyük kısmı da sonunu düşünmeden harcadı.

    Einmal editiert, zuletzt von icenow123 ()

  • Koşuyolu kalp hastanesinin oradaki belediye ye ait siren bozulmuş ve takılı kalmış. Panik yok


    Ayrıca siren mi? Kaldı. Yıl 2020


    Bir an kendimi 16 nisan 1941 de londra’da gibi hissettim.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Snowy ged ben bir yorum yapmadım sadece anlık olan durumu yazdım.

    Yatırımcı kimsenin gözünün yaşına bakmaz gerek iç gerek dış. Sen yatırımcı olsan sende aynısını yaparsın. Bu ülkenin en büyük zenginlerinin başka ülkenin vatandaşı olduğunu ve yine en büyük zenginlerinin Londrada sokak satın aldığını ve banka satın aldıklarını biliyor musun?

    Peki biz bu dış güçlerin ekonomilerine neden bir şey yapamıyoruz? Hiç içeriye bakmayı düşündünüz mü?

  • Arkadaşlar konuyu başka yerlere getirmeyin, güzel güzel konuşurken saçma yerlere gitmesin lütfen

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Snowy ged ben bir yorum yapmadım sadece anlık olan durumu yazdım.

    Yatırımcı kimsenin gözünün yaşına bakmaz gerek iç gerek dış. Sen yatırımcı olsan sende aynısını yaparsın. Bu ülkenin en büyük zenginlerinin başka ülkenin vatandaşı olduğunu ve yine en büyük zenginlerinin Londrada sokak satın aldığını ve banka satın aldıklarını biliyor musun?

    Peki biz bu dış güçlerin ekonomilerine neden bir şey yapamıyoruz? Hiç içeriye bakmayı düşündünüz mü ?

    lutfen sakin benim demek istedigim seyin disinda anlamissiniz konuyu pardon .

  • Berat beyi , istifa etmek veya ettirilmek (Nedenini bilmediğim için)değil de, açılış piayasalarının tepkisi daha çok üzmüştür. Herkes için hayırlısı olsun.


    Döviz artarken ve arttı diye yükselen her fiyat ,döviz düşerken de aşağı düşse. Nasıl bir ters korelasyon var anlamıyorum.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Berat Albayrak dışında kabinede başka bakanların da değişeceğine yönelik çokça söylenti dolanıyor.

    Hatta bazı isimler de mevcut ama bunlar sonuçta birer duyumdan ibaret olduğu için yazmak doğru olmaz.

    Fakat olup bitenleri ve ülkenin ekonomik durumunu birlikte düşününce bir erken seçime gidebileceğimizi düşünüyorum.