Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ayda'nın ailesinin durumu nedir bilen var mıdır ?

    Ayda'nın annesinin hala enkaz altında olduğu, babası ile kardeşinin ise deprem anında dışarıda olduğu belirtiliyor.

  • Avusturya’daki büyük provokasyon tam da beklediğim zaman ve şekilde geldi

    Covid ilk başlarken iyi niyetli bir arkadaş , umarım dünya artık barış yeri olur demişti

    Ben de maalesef çok daha kötü olacak , savaşlar çatışmalar işgaller terör eylemleri ve Türkiye karşıtı faaliyetler artacak demiştim

    Haklı çıkmanın üzüntüsü içerisindeyim

    Gidişat hiç ama hiç hoş değil

    Sorun sadece mevcut iktidarla da değil

    Dünyayı yöneten süper güçler iktidarda hangi parti olsa bu saldırılarını kesmezlerdi

    Çünkü küresel köle düzenini kurmak istiyorlar ve Covid şu haliyle onlar için müthiş bir zemin hazırladı

    Maalesef daha kötü günler gelince bana katılmayanlar da hak verecekler

    Yıllar önce Bush sormuştu

    Ya bizdensiniz ya da düşmanımızsınız diye

    Bu soru tekrar ve daha ağır sorulacak

    Türk devlet yönetimi bu çılgınların tuzağına düşmeden orta yollu akılcı ama çok ödün de vermeden bu işi çözmelidir

    İlk adım yurtiçi ve yurtdışında Deaş’a ağır darbe vurup onların Amerikan gizli servisiyle ilişkilerini ortaya çıkarmak olabilir

  • Şükürler olsun ki Ayda bebek 91 saat sonra enkazdan çıkarılmış. Büyük bir mucize.

    5fa10a8a55427e07044a4e8a


    Fakat unutmamalıyız ki bu maalesef ülkemizin deprem ve afet politikası hakkındaki vehametini de yansıtıyor. Umarım beş kuruş para uğruna Ayda bebeğe enkaz altında 91 saati, ve annesiz bir çocukluğu reva gören müteahhitler, denetçiler ve memurlar hakkında derhal işlem başlatılır.

  • Arkadaşlar binanın yıkılması ve altlarındaki dükkan, market vb. şeylerle ilgili kesin bir istatistik veya bilgisi olan var mı? İzmir depreminde yıkılan binaların ortak özelliği altlarında dükkanların bulunması. Kolonlara verilen zarar dışında bilinen bir etkisi var mı ve binanın fazla katlı olması, yüksek olması her zaman bir riskken enine şekilde geniş olup az katlı olması bir avantaj olabilir mi ?

  • Arkadaşlar binanın yıkılması ve altlarındaki dükkan, market vb. şeylerle ilgili kesin bir istatistik veya bilgisi olan var mı? İzmir depreminde yıkılan binaların ortak özelliği altlarında dükkanların bulunması. Kolonlara verilen zarar dışında bilinen bir etkisi var mı ve binanın fazla katlı olması, yüksek olması her zaman bir riskken enine şekilde geniş olup az katlı olması bir avantaj olabilir mi ?

    İnşaat mühendisi değilim fakat var olan fizik bilgimle binaların sağlamlığının dışarıdan görülecek özelliklerle kolay kolay ölçülemeyeceğini söyleyebilirim. Her binanın mühendisliğine göre ivmeyi ve salınımı farklı şekilde karşılayış biçimi var ve bunu binanın olduğu yerin zemin yapısı, etrafındaki diğer binalar, katların alacağı yük vb. faktörlerle hesaplamak mühendislerin işi.

  • İzmirde depremde 110 vatandaşımız hayatını kaybetti ama Suudi Kralı öldüğünde yapılan 3 günlük ulusal yasın 1 günü bile yapılmıyor vicdanıma dokundu söylemek istedim!:31582

  • Gölcük depreminde 25000 kişi öldü ne bayrak yarıya indi ne ohal ilan edildi. İlk gün Gölcüğe gittim devlet 4- 5 gün sonra gelebildi. Benimde kanıma dokunmuştu. O çığlıklar yardım isteyenler hâlâ kulaklarımda.

  • Arkadaşlar bmw 3.16i 2013 model vs herhangi bir bmw 5 serisi 2011 üstü binenler var mı ? Bindiyse düşüncelerini bana iletebilirmi alıntılayarak.

  • Eski komşunun 316 sı vardı şanzımanından çok çekti.

    Comfort ve 170binde araç bulduk.Dediğiniz gibi bende duydum kronik sorunlarınıda çok mu zarara sokar aracı.Aldığımızda m direksiyon tablet beygir tork yükseltme felanda yaparız.

  • Hocam o işler çok karışık.Aracı çok sağlam bir exper kontrolünden geçirmeniz lazım.Biliyorsunuz ki şanzımanlar (özellikle dsg ve diğer Avrupai şanzımanlar)hem pahalı oluyor hem satması çok zor oluyor.Bildiğim kadarıyla bmwlerde ZF Şanzıman kullanılıyor.Normalde ZF sağlam şanzıman sağlamdır fakat nedeni bilinmez 316 da sıkıntıları var.Tabi sizin kararınız hocam alıp almamak.

  • Maksimum 250 olacak ama 220yi geçmemek güzel olur bizim için.Deri koltuk kesin olmalı.Sunroof olmasada olur ama olursa iyi. Bmw audi mercedes gibi markaları tercih etmek istiyorum. VW olursada scirocco dışına çıkmam.