Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Der,niye şaşırıyorsunuz ki yarın başkanlık sistemini ben istememiştim bütün suç muhalefetin deme olasılığı bile varken bu arada davutogluna konduruyor :)

    Şaşırmıyorum.


    Kendimi sorguluyorum.


    Belirsizlik ikliminden bunaldım.


    Yarın dolar kaç para olacak? Ne ye ne kadar zam gelecek? Hangi siyasi tartışma yaşanacak ? Kimler hain ,düşman olacak?

    Az biraz birikimi nasıl koruyabilirim?


    Yarın ham madde bulabilecek miyiz? Müşteriler yeni fiyatları kabul edecek mi?


    Noel var , yılbaşı var , yıl sonu sayımları var, pandemi var , var oğlu var.


    Bu belirsizlik ortamından kimler besleniyor onu düşünüyorum.

  • Hocam 700 lira yapmak zorunda değiller sanırım. O anlaşma yapan firmaya garanti ettigimiz hesaplama için. Anlaşma fiyatı*garanti geçişi ödemek zorundayız bunu nasıl elde edildiği firmayı bağlıyor mu bilmiyorum anlaşma detaylarını.


    Farklı fiyat politikaları uygulayabilirler belki.

    10 gün sonra göreceğiz bakalım nasıl olacak

  • Mesleğim Gümrük Müşavir yardımcılığı hergun Gümrük idaresinde is takibi yapıyorum diyeceğim odur ki bu kur volatilitesiyle ne ihracat ne de ithalat sağlıklı ileeleyebilir ben şunu düşünüyorum bu işin sonu ekonomik ohal ve seçimi yaptırmamak millete hesap verememek çok üzücü kazandiginiz zaman millet yanınızdaydi artık olmadığını düşündüğünüz için eziyet etmeyin bu topluma

  • Yatırım tavsiyesi olarak algılamayın , daha gideri var hocam ama fiziki olarak .

    Önceden dolarla pek bağlantısı olmayan altın şuanda dolarla aynı işliyor hocam yani bu nedemek dolar 1 lira artarken altın 100 lira bile artabiliyor dolar ne zaman durursa altında o zaman duracak muhtemelen bu hızla 2 ayiçinde doları 24 tl olarak bekliyorum.

  • Önceden dolarla pek bağlantısı olmayan altın şuanda dolarla aynı işliyor hocam yani bu nedemek dolar 1 lira artarken altın 100 lira bile artabiliyor dolar ne zaman durursa altında o zaman duracak muhtemelen bu hızla 2 ayiçinde doları 24 tl olarak bekliyorum.

    Aslında meselenin özü olarak Altının onsu uzun zamandir (1.5 yil) ayni seviyelerde(1700-1900$ arasi) hareket halinde fakat bizim paramızin aşırı degersizlestirilmesi dolar ile bağlantılı tüm metalleri değerli kılıyor. Bu durumda nasıl bir yol izlenir pek emin değilim ama parçalı alım her seviyeden uygundur ama uzun vade için kısa dönem için kimse bu islere girmemeli. Paramızin degerlenecegi günler de gelir elbet çok uzakta değil biraz sabır.

  • Aslında meselenin özü olarak Altının onsu uzun zamandir (1.5 yil) ayni seviyelerde(1700-1900$ arasi) hareket halinde fakat bizim paramızin aşırı degersizlestirilmesi dolar ile bağlantılı tüm metalleri değerli kılıyor. Bu durumda nasıl bir yol izlenir pek emin değilim ama parçalı alım her seviyeden uygundur ama uzun vade için kısa dönem için kimse bu islere girmemeli. Paramızin degerlenecegi günler de gelir elbet çok uzakta değil biraz sabır.

    Gidişat çok kötü dolar durmayacak fakat bunun sonunda bende sizin gibi düşünüyorum TL nin degerlenecegini şaşırtacak şekilde bu hemen değil.

  • Gidişat çok kötü dolar durmayacak fakat bunun sonunda bende sizin gibi düşünüyorum TL nin degerlenecegini şaşırtacak şekilde bu hemen değil.

    Hocam bu bir politika değişikliği, işin özünde cari açığı baskılama var, ama isin gidişatında orta kesimin feda edilmesi de hedeflenmis gibi gözüküyor. Bu işleri kasanda yüksek dövizin olursa rahatlıkla cevirirsin tersi böyle hayat pahaliligini doğurur. Allah herkesin yardımcısı olsun.