İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sevinecek bir durum yok kar açısından yağmur isteyenler sevinebilir diyagrama bakıpda gaza gelmeyin gfs 2 dir ısrar ediyor inat ettimi neler olduğunu hepimiz biiliyoruz bence biraz sakin olalım ..

  • Arkadaşlar, lütfen biraz sabırlı ve temkinli olun. Daha 10 günden fazla bir zaman var ve bazılarımız şarjör boşaltmaya bütün hızlarıyla devam ediyor. İstanbul burası, son 72 saatte kaçan birçok sistem gördük. Şu an yaşadığımız sevinç sonradan büyük bir hüzne dönüşüyor. Bunu birçok kere tecrübe ettik.

  • Arkadaşlar, lütfen biraz sabırlı ve temkinli olun. Daha 10 günden fazla bir zaman var ve bazılarımız şarjör boşaltmaya bütün hızlarıyla devam ediyor. İstanbul burası, son 72 saatte kaçan birçok sistem gördük. Şu an yaşadığımız sevinç sonradan büyük bir hüzne dönüşüyor. Bunu birçok kere tecrübe ettik.

    Çok mantıklı bir yaklaşım. Kesinlikle katılıyorum.

  • Bugün şehrimizde yaşanan maksimum sıcaklıklar:

    İstanbul, Tuzla, TUZLA 19,4
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/İTÜ MASLAK YERLEŞKESİ 19,0
    İstanbul, Beykoz, BEYKOZ 18,8
    İstanbul, Üsküdar, ÜSKÜDAR 18,8
    İstanbul, Bakırköy, FLORYA 18,7
  • Şehrimizde dün gece yaşanan minimum sıcaklıklar:


    İstanbul, Şile, ŞİLE/İSAKÖY 1,7
    İstanbul, Pendik, PENDİK/ÖMERLİ BARAJI 2,7
    İstanbul, Sancaktepe, SANCAKTEPE 4,0
    İstanbul, Çatalca, ÇATALCA 4,4
    İstanbul, Çekmeköy, ÇEKMEKÖY/ÖMERLİ 4,8
    İstanbul, Büyükçekmece, BÜYÜKÇEKMECE 5,0
  • Veri sayfasında uzun vade analizimi verilerimi paylaştım günler önce

    Efso sistemler için az daha sabır diyen kişilerden olan ben bile yaklaşan sistem için SİNERJİ ve TAKİP yapıyoruz

    Ne yapalım yani güzel sinoptik ihtimali görünce yok mu diyelim

    Şahsen ben hiç sistem Gelecek cepte şu bu demedim

    Diyene de bir iki bilinen istisna dışında rastlamadım

    Forum sinerji ve takip ortamı

    Yağışa , soğumaya ve kar ihtimalinin artmasına seviniyoruz

    Hem de Ocak’ı bitik veren küresel tahminlerden sonra onların aksine inatla sistem kovalayanlar olarak heyecanla seviniyoruz:gun_bandana:

    Sinerjisi olmayanlar lütfen yanlış anlamayın ve kimseye müdahale etmeyin

  • Ben ne gfsden ne ecm den bise anlamadim ve guzel bise de gormedim bunlarda.Su ana kadar havada zor kar gosterdiler kisa sureligine bu gece gfs ye son kez şans vericem ondan sonra takip etmeyi birakicam.Basindan beri malum surecte bir yamukluk sezip duruyordum.Yamukluk malesef hic gitmedi.Hayirlisi ne diyelim.

  • Ecmwf Artık 384 saate kadar çıktılar sunmalı gfs gibi günde 4 kere güncellenmeli eşit rekabet ortamı olur kim iyi kim kötü daha net anlarız kurumun böyle bir düşünceyi kaale alması gerekir bence

  • Ecm gfs'den daha oynak çıktı arkadaşlar. Hava tahmin işi teknoloji ilerledikçe geriye gidiyor bu nedir ya. hepsi birbirinin aynısı çıktı.

  • Az önce TRT Haber kanalında İTÜ'den profesör Hüseyin Toros hoca canlı yayına bağlandı. Sunucu İstanbul'a kar yağmayacak mı diye sordu. Hüseyin hoca ayın ortasında Anadolu'ya yoğun kar yağacağını İstanbul'un da bu kardan fazlasıyla etkileneceğini söyledi.

    Nasıl bu kadar emin konuştu anlamış değilim. İnşallah dediği gibi gerçekleşir hocanın.

  • Arkadaşlar Hüseyin torun hocayla birkaç yıl önce itüde bizzat görüştüm. Ben Düzce ilahiyatta Dr Öğr Üyesiyim ve Kuranda meteorolojik kavramlar adında bir makale yazmıştım kendisiyle görüştüm sağolsun 4 5 saat benim makalemi okudu hatalarımı düzeltti. Kendisiyle bu konuyla ilgili konuştum çok hoşuna gitmişti. O da Kurandaki ayetleri merak ediyormuş makalem ilgisini çekmişti. Ayrıca Mikdat KAdıoğlu ile de Üsküdarda bir kafede yaklaşık 2 saat kadar görüşmüştüm. Her ikisi de işinin ehli insanlar. Aralarında tatlı bir rekabet var Mikdat hoca çok cana yakın biri. Hüseyin hoca biraz daha işi ciddiye alıyor ve tahminleri tutarlı bir uzman güvenebilirsiniz rahatlıkla.