İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sistemle ilgili hepimizin anlayamadigi bisey var azor azicik doguya kaysa fazla mi dogulu diyoruz fazla batida kalsa fazla mi batili falan diyoruz.Isin dogrusu bu sistem ne fazla dogulu ne batili.Gercek olan tek sey bu sistemin fazla kuzeyli oldugu ve soğuklarinin kiytirik olusu ve israrla guneye inmek istemeyisi.Bundan 4-5 gun once sistem trakya ve marmaraya inebilecek guneyli yonluyken yavas yavas sogukluarin ukraynadan itibaren avrupaya dogru dagilma senaryolarini gormeye basladik ana modellerde..Avrupadan ve amerikadan kurtulus yok gibi bu sene pek.

  • Zaten,tek bir sistem olmayacağı assagi,yukarı belli. Ikinci sistem daha şanslı olabiliriz gibi. Ocak ayi, bu paternden bize bol bol ekmek çikar.Ecmw,sabaha nazaran yağışları azaltmış ,dogru ama daha uzunca bir süre var,yağış son 24 h da dahi değişebiliyor artık.

  • Arkadaşlar Hüseyin torun hocayla birkaç yıl önce itüde bizzat görüştüm. Ben Düzce ilahiyatta Dr Öğr Üyesiyim ve Kuranda meteorolojik kavramlar adında bir makale yazmıştım kendisiyle görüştüm sağolsun 4 5 saat benim makalemi okudu hatalarımı düzeltti. Kendisiyle bu konuyla ilgili konuştum çok hoşuna gitmişti. O da Kurandaki ayetleri merak ediyormuş makalem ilgisini çekmişti. Ayrıca Mikdat KAdıoğlu ile de Üsküdarda bir kafede yaklaşık 2 saat kadar görüşmüştüm. Her ikisi de işinin ehli insanlar. Aralarında tatlı bir rekabet var Mikdat hoca çok cana yakın biri. Hüseyin hoca biraz daha işi ciddiye alıyor ve tahminleri tutarlı bir uzman güvenebilirsiniz rahatlıkla.

    Hüseyin TOROS hocam (soyadını yanlış kullanmışsınız).

  • Bünyamin sürmeli fena kızmış çıkan haberlere.Yok öyle bişey sakın inanmayın diyor.Meteoloji yazmışlar birde diyor ^^

    Ama o temkin abidesi bile kar ihtimalini şimdiden akşam diagramını görmeden %35 dedi.Zaten bizde bunların farkındayız.Modellerin kafasının karışması balon verilerinden kaynaklanıyor olabilir.Bu kadar uzun bir kuraklık yb etkisi ve ılık deniz suyu sıcaklıkları dağlarda kar olmaması bunlar etken.Örnekleri var zemin çok önemli nede olsa.

  • İstanbula yağış gece 3 den sonra gelecek gibi duruyor. Squall line sağlam yağış bırakıp gidecek. Umarım zayıflamaz. Bu arada nao ve aoda ciddi düzelmeler var bunun yansımasını yakında göreceğiz inşallah. ÖZellikle 20 22 sinden sonra baba sistemlerin altyapısı hazırlanıyor inşallah.

  • GFS gece guncellemesi muhtesem bitti. Keske gelebilse boyle, ilk basta guclu, sonlara dogru yavaslayan 80 saatlik bir kar yagisimiz olur ve soguk girisi de cok kuvvetli.

  • Heyyy gudreti büyük Allah IM yağmur a bile yok hasret kaldık kar Dı ocak ayında beklentimiz yağmur lara razı olduk bu gece yağmur u bekliyeceğim İstanbul da

  • Arkadaşlar Çanakkale'den bildiriyorum güzel bir yağıştı. Yağmur, gökgürültüsü gerçekten özlemişiz. İnşallah ayın son haftası İstanbul'a geleceğim. Karla karşılaşmak nasip olur diye umut ediyorum.

  • Ayın 15 - 20 bandında bir sistem alırsak İstanbul’un genelde o tarihlerde gördüğü sistemlerin ardına 2 tane yine sağlam sistem daha gelir ocağın sonu ve şubatta. Tecrübeli arkadaşlar da yorumlayacaktır. Bu sene güzel bitecek inş

  • Ayın 15 - 20 bandında bir sistem alırsak İstanbul’un genelde o tarihlerde gördüğü sistemlerin ardına 2 tane yine sağlam sistem daha gelir ocağın sonu ve şubatta. Tecrübeli arkadaşlar da yorumlayacaktır. Bu sene güzel bitecek inş

    Baba sistemi şubatta bekliyorum istanbula

  • Gfs güncelleme mükemmel e yakın bitti yağışlar yağmur kar tipi bora 13 ocaktan itibaren sinamalarda İstanbul Karadeniz den müthiş dek ler alacak inşallah bu şekilde model ler deki gelir bunları model de görmeyi bile özlemişiz hayırlı geceler herkese