İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu yoğunluk dediğin benim gördüğüm en yoğun kardı kaç defa koyu turuncu kütle ile kar yağışı görüyoruz ki? :D

    Turuncu kutle var miydi hocam? Hatirladigim kadariyla acik yesil dekler devamli dovmustu istanbulu, ozellikle avrupa yakasini. ama bir tanesine sahit oldum, sari renk. 2017 sisteminin ilk gunu ilk kar yagisi. Tam yeni tutmusken sari kutle vurmustu bulundugum yeri, muhtesem bir seydi.

  • Çatlaca radar istasyonu yuksek sicaklik degeri kaydediyo bence ruzgar yildiz karayel Catalca radar en dusuk sicakliklara max minimumda bu ruzgar varken ve yagisli havalarda dusuyo genelde ama Catalca radar bu kadar yuksek olamaz acikcasi haftalardir soyluyorum. Bence Catalca radar suanda Silivri orman istasyonu 9.9 sa 208 m lik yer catalca radar suanda 7.5 i filan zorlardi. En azindan 8.5 i zorlardi. Birde ruzgar karayel. Bir sorun mu var acaba.

  • Çatalca Radarı ile İstanbul yeni havalimanı ve Terkos barajı arasındaki geniş Su havzası bugün ilk defa şehirden bağımsız olarak 10 mm üstünde yağış aldı

    Ömerli Baraj havzası da fena olmayan yağış aldı ve hala yeni kütleler var

    Barajlar açısından güzel bir gün

    En azından Terkos Baraj havzası için önemli ,yarın azalışı engellemesini umarım

  • Bir barajın yağış alması ile genel doluluk artmaz ki. O barajın doluluğu artar. Diyelim ki 10 tane baraj var. Bir tane barajın olduğu konuma 100mm yağış düşse bu 10 baraj ortalamasına 10mm etki eder. 10mm yüzdelik dilimde zaten görünmez bile:)--. Bize etkili ve sürekli yağışlar lazım. Barajin dolması öyle 1-2 günlük sürec değil, uzun bir süreç.

  • 28 mm değil 70 80 alsa genede artmıyor bu barajlar :hfyeni (18):

    40 mm ye yaklaşmış Terkos istasyonu

    Kütle adeta yapıştı bugün oraya

    Bu benim için çok ama çok önemli

    Yıllardır o barajın yağışlarını ve artışlarını özelikle takip ederim

    Şehre pek yağış bırakmayan zayıf sistemlerde bile orası mikroklima özellikleri gereği yağış çekiyordu

    Bu yıl ilk defa oldu bu

    Zaten bu yüzden barajlar artmıyordu

    Aynı durum Şile Darlık barajı ve Ömerli için de geçerli , il genelinden daha fazla yağış alabiliyor orman ortasındaki su havzaları

    Zaten bu 3 baraj toplamda yüzde 80’e denk geliyor İstanbul için

    Terkosa barajlardan herhangi bir baraj diye bakan bazı yorumlar yanılıyor

    7 baraj büyüklerin yanında çok ufaklar

    1 Terkos = 50 tane Kazandere = 30 Alibey

    3 büyük baraj ve özellikle Terkos iyi yağış alacak ki barajların seviyesine etkisi olsun

  • Turuncu kutle var miydi hocam? Hatirladigim kadariyla acik yesil dekler devamli dovmustu istanbulu, ozellikle avrupa yakasini. ama bir tanesine sahit oldum, sari renk. 2017 sisteminin ilk gunu ilk kar yagisi. Tam yeni tutmusken sari kutle vurmustu bulundugum yeri, muhtesem bir seydi.

    O zamanlar Romanya radarı meşhurdu oradan takip ederdim daha çok :) İstanbul radarı yıllardır çözünürlük konusunda sıkıntılı Bursa radarının çok yardımı oluyor. Bu sistemin neredeyse tıpa tıp aynısını 2017'de Samsun'da yaşadım ve oradaki radarda turuncu kütleler vurmuştu kar yağışının yoğunluğu hemen hemen aynıydı. İstanbul'daki sistemin yeşil kütleyle o yağışı bırakması mümkün değil Esenyurt tarafında 1 metre kar vardı ama radar videosu var yanlış olduğunu düşünsem de.

  • Teşekkür ederim üstad bilgilerin için. Küçümsemek değil ne koparsak kardır.

  • Çatlaca radar istasyonu yuksek sicaklik degeri kaydediyo bence ruzgar yildiz karayel Catalca radar en dusuk sicakliklara max minimumda bu ruzgar varken ve yagisli havalarda dusuyo genelde ama Catalca radar bu kadar yuksek olamaz acikcasi haftalardir soyluyorum. Bence Catalca radar suanda Silivri orman istasyonu 9.9 sa 208 m lik yer catalca radar suanda 7.5 i filan zorlardi. En azindan 8.5 i zorlardi. Birde ruzgar karayel. Bir sorun mu var acaba.

    bir süredir ben de takip ediyorum ve enverziyon vs. gibi sebeplerle olabileceğini düşünmüştüm. Ama gerçekten de bi sroun var sanırım

  • bir süredir ben de takip ediyorum ve enverziyon vs. gibi sebeplerle olabileceğini düşünmüştüm. Ama gerçekten de bi sroun var sanırım

    Hocam sonunda siz baktiniz hic kimse dikkate almicak zannetmistim. Cunku hocam Sabah Aydos tepesi bile yagis aldiginda 9 derecelere kadar dustu. Catalca radar 11 de sabit kaldi. Bu sorun bildirilmeli. Ozellikle karli sistemler yaklasmadan biran once.

  • Hocam sonunda siz baktiniz hic kimse dikkate almadim cunku hocam Sabah Aydos tepesi bile yagis aldiginda 9 derecelere kadar dustu. Catalca 11 de sabit kaldi. Bu sorun bildirilmeli. Ozellikle karli sistemler yaklasmadan biran once.

    hocam ilk söylediğinizde de bir süredir takip ediyordum zaten ama o günlerde hava açıktı. Poyraz başladıktan sonra da benzer ilerleyince bi garip geldi. Yeni akom istasyonları sebebiyle pek dikkat çekmiyordu ana şimdi Silivri ve diğer çatalca istasyonuyla kıyaslayınca bi yanlışlık olduğu fikrini kabul ettim. Hemen hemen Aydos istasonuna benzer değerlerde olması lazım bir kaç gündür.