Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar, belki arkadaşımız Allah'ın yada herhangi bir yaratıcının varlığına inanmıyordur. hemen neden linç etmeye çalışıyorsunuz. bu ülkede tartışma kültürü ve farklılıklara esneklik gerçekten hiç yok. en eğitimlisinden en cahiline kadar böyle maalesef. bunu bir kez daha anladım. konu dışı ama bunu da yazmak istedim.

    İnanmıyorsa karşısındakini aptal yerine koyarak dalga geçerek yazmayacak o zaman :thumbup: İnanıp inanmaması cidden bir gram umrumda değil her koyun kendi bacağından asılı.

  • Yanlış anlama kardeşim ama bilimsel verilerin incelenip yorumlandığı bir yerde yapılacak en absürt ve saçma yorumu yaptın :)

    Sende yanlis anlama da kardeşim bilime inanmak kadar da eğer dini inanca sahipsek bu işlerin model verilerinden daha çok yaratıcı tarafından emredilen melek tarafından yapıldığına da inanmak kadar doğal bise olamaz herhalde :) Arkadaşın da anlatmak istediği ki:asıl burda bazen oyle absürt öyle saçma isyanvari yorumlar yapiyoruz ki sanki kar yagisini gfs ve ecmwf getiriyor.sacma ve absürt kelimelerine binaen yazma ihtiyacı duydum yoksa isteyen istediği şeye inanabilir ve ya hiç inamayadabilir:)

  • huseinskas burdan cevap vereyim size :)

    Sistem zaten doğu yönlü hareket ediyor

    Ne kadar ilk dalışı batıdan yapsa doğudan çekilmesi o kadar geç olur

    Şöyle ki sarımtırak top görüldüğü gibi ta Gürcistan’a dayanmış doğuda

    Oysa ülkemizi tam ortalasa hem her yer faydalanır hem de daha uzun süre ülkeyi tarar , sadece 200 km istiyorum sizden görüşüm budur :))

    75c3dbedae7423d0.png

  • İnanmıyorsa karşısındakini aptal yerine koyarak dalga geçerek yazmayacak o zaman :thumbup: İnanıp inanmaması cidden bir gram umrumda değil her koyun kendi bacağından asılı.

    Hocam o şekilde yazmaması gerekirdi, ben sadece bahsettiğim kısma vurgu yapmak istedim. herkesin inancı kendisine tabi ki.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Konu gereksiz yere uzadı model konuşmaya devam edelim arkadaşlar lütfen modellerin kontrol çıktıları gelmeden herşey bitti moduna girmeyin model çıktısı hatta kontrol verisi kötü gelse bile son 3 yıldır son 48h de bile değişimlerin olabildiğini de unutmayın.

  • Konudaki tüm tantana 6 saate bir model çıktısına göre ruh hali değişen yaşı küçük arkadaşlar yüzünden oluyor maalesef.Sanal atmosfer/Gerçek atmosfer farkını kavrayamamış adam ECMWF ne gösterse onun direk %1500 değişmeden gerçek olacağına inanmış.


    Bide İstanbul'a düşman arkadaşlar var cidden komiksiniz İstanbul ne yaptı size tam tersi İstanbullular için geçerli Karadenizli ne yaptı size de düşman kesildiniz birbirinize?

  • 3 yıldır kar özlemimiz var sahil kesim olarak modellerin bölgemiz için kötü çıktığını görünce tabi ki üzülüyoruz veya güzel çıkınca seviniyoruz atmosfer bu ne olacağı belli olmaz son dakika bile değişmeler olur artık hayırlısıyla sistemin tam rayına oturmasını bekleyeceğiz sabırla diğer arkadaşlarımızın dediği gibi telaşa ve moral bozmaya gerek yok

  • Ya şimdi burada iki şey yazacağım birincisi tartışmalarla ilgili.


    Burada yönetimden istenen şey çok basit. Model sayfasına giren bölge ile ilgili şey yazmamalı. Yazan olursa cezası olmalı. Şu var siz de girin karadenizi temsil edin, e zaten eskiden asıl meseleler buradan çıkardı. O taraf şu sistem olsun, bu taraf bu sistem olsun ondan sonra saçma sapan gereksiz tartışmalar kavgalar. Bunu yapmak yönetim için zor mu yahu? Merak ediyorum yani taş taşıyın gibi bi istek gelmiyor bu başlıktan. Model sayfasına her güncelleme öncesi “Model sayfasında bölge yorumu yapmak yasaktır, yapan kişilerin model yorumlama konusuna mesaj yazma yetkisi ellerinden alınacaktır.” Yazmak mesela çok mu zor. İş öğretmek gibi anlaşılmasın asla öyle bir niyetim yok sadece fikir sundum yanlış anlamayın. Herkes kendi istediğini yazdığı için öncesinde bu kadar kavga gürültü oldu ve hala o günlerin izlerinden dolayı bu tartışmalar oluyor birazda. Hangi taraf yaparsa yapsın burada herkes bir amaç için gece gündüz takip ediyor, istediği olmayınca geriliyor veya modelde istediği görüntü varken diğer tarafın aleyhte istekte bulunması insan olarak tabi ki batıyor herkese. Sayımız az olduğu için biz orada 30 Ocak ull si olsun diye baskın çıkamıyoruz ama fazla olsak bunu yapsak karşı taraf da aynılarını hissedecek insani duygular gereği. Hepimiz insanız üzülüyoruz ve üzüldüğümüz zaman tahrik edici mesajlar görünce geriliyoruz bunda anormal olan bir şey yok. Anormal olan bunlar gayet açıkken hala model başlığında kişinin keyfine göre olanı yazabilmesi. Bölge konuları bunun için gayet uygun.


    Diğer yazacağım modelle ilgili onu pc ye geçince yazacağım.

  • Burak sefer bilimi yaratan da Allah. Neyin kafası seninkisi. Herşeyin üzerine bir Yaradan var. İstese damla yere düşmez. Yemişim senin bilimini

    konu uzamasın. farklı düşüncelere saygı duymasını öğrenmeliyiz. biz gfs gece güncellemesine odaklanalım :)

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...