🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 11 kasimdan beri pozitifim. 4 kasimdan beride temasliydim sonra pozitife döndüm.Rizede yurtta kaliyorum ailemle beraber.Filtasyon ekipleri gelip hepimizin temaslarini yazdi cizdi. İlaclarda verdi . Kronik hasta olan anne ve babamida once hastaneye tomografiye sevk ettiler akcigerlerde sorun gorulmeyince yurta geri döndüler. En basindan beri saglik bakanligi onlarca kez aradilar. Hailimizi durumumuzu sordular. Aile hekimniz ariyor mu sizi diye her aradiklarinda sordular. El insaf arkadaşlar. Bari yalan konusmayin. Filyasyon ekipleri harıl harıl calisiyorlar. Buna bizzat şahitim. Biraz Allah tan korkun ya.

    Geçmiş olsun hocam yeni gördüm

  • Ben şahsen keskin yasakların geleceğini düşünmüyorum. Hükümet kanadından hala dünyada en iyi biziz açıklamaları geliyor ara ara. Yanlış hatırlamıyorsam daha dün cumhurbaşkanının buna benzer açıklaması vardı. İşte hes kodu sorgulanacak alanları çoğaltırlar, lokantalar paket servise geçebilir, toplu taşımada kişi sayısına uyulup uyulmadığı daha sıkı denetlenecek vs. çoğaltılabilir. Ama inşallah daha sıkı tedbirler gelir, yanılırım.

    Bu arada karantina takip işide aksamaya başladı yoğunluktan, listeler önceden her gün atılır sisteme işlenirdi şimdi artık liste gelmez oldu, sisteme atanırsa görünüyor. Baya zor günlerden geçiyoruz.

  • Size resmen katil olmak ile eşdeğer olan bir olayı anlatacağım

    Yengem Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşıyor. Kendisi tansiyon hastası ve ilaçları tükendiği için sağlık çalışanı olan bir yakının yanına gidiyor ilaçlar hakkında bilgi almak için. Sağlık çalışanı olan yakının kızı ise korona hastası ve bunu kendi ailesinden bile saklıyor. Yengemde oraya gittiği anda virüsü kapıyor. Tansiyon hastası olduğu için virüs ekstradan daha fazla hırpalıyor onu. Kendisinin görüntülü aradık resmen rengi gitmiş , kağıt gibi bembeyaz olmuş. Bir kişinin hastalığını saklaması neredeyse bir insanın hayatını kaybetmesine neden oluyordu.


    Başka bir olay ise ablamın kayınpederi kendinden şüpheleniyor ve enişteme diyor ki , beni hastaneye götür test yaptıralım diyor. Test yapıyorlar ve test negatif çıkıyor herkes derin bir nefes alıyor. Fakat bir kaç gün sonra tekrar arıyorlar adamı ve tekrar teste çağırıyorlar. Bu sefer test sonucu pozitif çıkıyor. Meğerse test yapılan yerdeki cihaz arızalıymış hem yanlış sonuçlar veriyormuş hem de test sonuçlarını da oldukça geç veriyormuş.Eniştem astım-bronşit hastası olduğu halde babasını teste tekrar götürüyor çünkü ondan başka getirebilecek kimse yok çünkü daha önceki testi negatif çıktığı için her yere gidiyor ve kızına ve daha bir çok kişiye daha virüsü bulaştırıyor. Daha da kötüsü adamın tahlillerinde pankreas değerleri yüksek çıkmış ve pankreas kanserinden şüpheleniyorlarmış kendisinin de hastaneye yatışı verildi. Ablamları ise karantinaya aldılar, fakat hala gelip giden yok. Evden çıkamıyorlar ve filyasyon ekibinin gelmesini bekliyorlar hala. Bir an önce gelmeleri lazım aslında. Çünkü eniştem astım-bronşit hastası daha önce bahsettiğim gibive babasını teste getirip hastanede saatlerce koronalı hastaların arasında tahlil sonuçlarını bekledi. Yarın akşama kadar filyasyon ekibi gelmezse biz ablamların ihtiyacını alıp kapının önüne bırakıp gitmek istiyoruz.

  • Ben de bugün bir haber aldım ve aşırı şaşırdım eğer durum cidden bu kadar sıkıntılı ise baştan savma ise büyük problem .

    Dayımlar karantinaya girdiler geçen hafta .kuzenim öylesine bugün e devlete giriyor ve karantina da olmadığını görüyor . Dedem ile kuzenimin ad ve soyadı aynı sonra bir şekilde akıllarına dedem geliyor arayıp e devletine bakmasını istiyorlar .

    Kuzenim yerine aynı ad ve soyada ait dedemi karantinada gösteriyorlar yani dışarı çıkma yasağı olan yüksek riskli diye . Aşırı şekilde şaşırdım nasıl böyle bir hata olabilir aklım almadı .

  • Sağlık sistemi ciddi ciddi çöküyor hatta çöktü bile denilebilir. :(3232 Ciddi yasaklar gelmez ise durum vahime dönebilir. Mart-Nisan ayındaki gibi İtalya gibi olursak şaşırmam. Hatta ondan daha da beter olabiliriz.

    Gökay olmuşuz işte bunun olursağı mı kalmış kimse sağlık sistemimiz süper felan demesin bu görüntüden sonra. Allahım düşürme yarabbim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Denetimler arttılıcak


    Maske&sosyal mesafe dikkat


    Hamamlar saat 22'den sonra kapatıcak(!)


    En büyük silah hastalığa yakalanmamak


    Sağlıklı günler dileriz

  • Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği, üyelerine koronavirüs önlemleri çerçevesinde işletmelerin geçici olarak kapanabileceği uyarısında bulundu. Dernek Başkan Yardımcısı Barış Tansever, 18 Martta getirilen ani kapanmada üyelerinin ellerinde kalan stokların çürüdüğünü vurgulayarak, "Bu sefer uyardık, bu aralar çok konuşuluyor. önlem alın dedik", dedi.

  • Herkese günaydın maalesef kötü bir haber ile yıkıldık.Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi ve Zatürre tedavisi gören Anneannemi bu sabah kaybetmiş olduğumuzu öğrendik.Allahım ona rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Kimsenin başına bu virüs illeti gelmesin tek temennim bu sağlık ilk planda olmalı.Tedbirleri getirmek için neyi bekliyorlar.


    Tek diyeceğim bu virüsü dünyanın başına alet edenleri Allaha havale ediyorum, Allah onların belasını versin zerre zerre çıkarsın bu oyunu dünyaya salanlar varsa başkada diyeceğim yok! İyi günler herkese.

  • Herkese günaydın maalesef kötü bir haber ile yıkıldık.Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi ve Zatürre tedavisi gören Anneannemi bu sabah kaybetmiş olduğumuzu öğrendik.Allahım ona rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Kimsenin başına bu virüs illeti gelmesin tek temennim bu sağlık ilk planda olmalı.Tedbirleri getirmek için neyi bekliyorlar.


    Tek diyeceğim bu virüsü dünyanın başına alet edenleri Allaha havale ediyorum, Allah onların belasını versin zerre zerre çıkarsın bu oyunu dünyaya salanlar varsa başkada diyeceğim yok! İyi günler herkese.

    Başımız sağolsun.Rabbim sabır versin. Allah mekanını cennet eylesin inşallah. Şu günleri sağ salim atlatabiliriz inşallah..

  • Başımız sağolsun.Rabbim sabır versin. Allah mekanını cennet eylesin inşallah. Şu günleri sağ salim atlatabiliriz inşallah..

    Çok sağolun taziye dilekleriniz için hocam amin inşallah.Hocam inanın bu kafayla bu Türkiye zor atlatır vallaha diyorum bir an önce tedbirse tedbir acilen gelmelidir.Ekonomi falan düşüncek halimiz yok koyun et derdinde kasap can derdinde durumu bu anlatabilir en iyi şu turizm ve ekonomi sağlıktan ön planda olmamalı geç kalınmış olsada tedbirler biran önce gelmelidir.Her gün can kaybı yaşıyoruz.Bugün bende yaşadım maalesef.O canlar geri geliyor mu.Hayır.Hala sokağa tedbirsiz çıkanlar var Allah akıl fikir versin.Allahım kimsenin başınada vermesin.Dünyaya bu virüsü illet edenlerden kat kat fazlası çıksın tek temennim budur.

    Einmal editiert, zuletzt von ripjaws ()