🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün ögrendigim bilgiyi sizinle paylaşmak isterim. Is yerinde bir arkadaşımın teyzesi covid-19 dan dolayı yoğun bakımdaydı özel hastanede ve ne yazık ki haftasonu vefat etti. Asıl sıkıntı bundan sonra başlıyor hastanede tanıdıkları var ve rica minnet ölüm raporunu değiştiriyorlar zature olarak ölüm kaydı oluyor ve kendi aile mezarlığına gömülüyor tabiki hastanede bütün önlemler alınıyor ilaclaniyor prosedür olması gerektiği gibi oluyor. Lakin şimdi ibb başkanı imamoglunun haklı olduğu aslında tescilleniyor. Bunun gibi bir sürü hasta ülkede bu şekilde kayıtlara geçiyor diyebiliriz. Yazık gerçekten.

  • Öncelikle sagolasin kardesim. Büyüksehirlerde yogunluk sikintisi olabilir ona katiluyorum. Ama hiç ilgilenmedikleri konusuna katilmiyorum anlatmak istedigim buydu.

    Hocam büyükşehirlerde vaka ve temaslı sayısı ile filyasyon ekibi sayısı arasındaki oran ters olarak artıyor. Bu durum zayıflayan bağlantıları kopartıyor.


    Karantinanın bittiği gün 11 yaşındaki kızımın ateşi 38,2 dereceye çıktı.halsizlik ve ağrıları başladı. Kızımda temaslı olarak karantina da olduğu için sağlık bakanlığını aradım. Yaklaşık 20-25 dakikalık bekleme ardında. Yetkiliye ulaştım. Derdimi anlattım. Dediler ki ;çocuklara test yapılmıyor , yapılsa sonuç pozitif olsa bile tedavi uygulanmıyor. Ağrı kesici ve ateş düşürücü veriliyor dediler.


    Ben tabi duramadım aldım kızımı avcılar murat kölük devlet hastanesine gittim. Oradan beni kanuni sultan süleyman hastanesi çocuk aciline yönlendirdiler. Neyse efendim muayene kontrol ilacı verip gönderdiler. Test yapılmadı . Doktor arkadaş genç ve efendi insandı güzelce anlattı. Çocuklarda test için gerekli semptom nefes alamaması dedi . Diğer bütün semptomlarda tedavi ağrı kesici ve ateş düşürücüdür dedi. Kızımın boğazları kızarıktı. Antibiyotik ve ateş düşürücü ile bu süreci geçtik.


    Aradan 3 gün geçti sağlık bakanlığından aradılar. ;Şu tarihte arayarak çocuğunuzda belirtiler olduğunu söyleyip test istemişsiniz durum nedir ? Dedim ki 3 gün oldu ben çocuğumu hastaneye götürüp tedavi ettirdim durumu iyi siz geç kaldınız dedim. Beyefendi o kadar yoğunuz ki yetişemiyoruz dedi.

  • Benimde 6 ve 3 yasinda 2 çocugum var . Onlarada test yapmadilar ama hamdolsun hic bir semptom gostermediler. Ama yüzde yüz pozitiftiler. Neyse ki bizde atlattik. Allah kimsenin basina vermesin. Çok kötü bir süreç.

    Einmal editiert, zuletzt von Chronic53 ()

  • 11 kasimdan beri pozitifim. 4 kasimdan beride temasliydim sonra pozitife döndüm.Rizede yurtta kaliyorum ailemle beraber.Filtasyon ekipleri gelip hepimizin temaslarini yazdi cizdi. İlaclarda verdi . Kronik hasta olan anne ve babamida once hastaneye tomografiye sevk ettiler akcigerlerde sorun gorulmeyince yurta geri döndüler. En basindan beri saglik bakanligi onlarca kez aradilar. Hailimizi durumumuzu sordular. Aile hekimniz ariyor mu sizi diye her aradiklarinda sordular. El insaf arkadaşlar. Bari yalan konusmayin. Filyasyon ekipleri harıl harıl calisiyorlar. Buna bizzat şahitim. Biraz Allah tan korkun ya.

    Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin fakat yalan konuşmayın lafı ağır olmuş , benim dayımın kızıda pozitif çıktı aile halkını karantinaya aldılar ama kimse onlara temaslıları sormadı ve kimseye de test yapmadılar. Biz kendi gördüklerimizi ve duyduklarımızı yazıyoruz. Sende kendi yaşadığını yazıyorsun ,şimdi çıkıp sana hadi ordan yalan söyleme desek sence hoş olur mu?

  • Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin fakat yalan konuşmayın lafı ağır olmuş , benim dayımın kızıda pozitif çıktı aile halkını karantinaya aldılar ama kimse onlara temaslıları sormadı ve kimseye de test yapmadılar. Biz kendi gördüklerimizi ve duyduklarımızı yazıyoruz. Sende kendi yaşadığını yazıyorsun ,şimdi çıkıp sana hadi ordan yalan söyleme desek sence hoş olur mu?

    Allah razi olsun. Tamam kardesim kusura bakmayin.

  • Fahrettin Koca: "Koronavirüs, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı."

  • Şehrin %80i enfekte oldu galiba kırmızılığa bakın. Sadece cumartesi ve pazar günü bizim ilçede 5 6 kişi öldüğü söyleniyor. Bunu da nereden anlıyorlar cenaze anonsu yapılırken cami ve cenaze namazı saati söylenmezse Coronadan öldüğü biliniyor. Cenaze de mezarlıkta kılınıyor 3 4 kişi ile. Durum bu bence ülkemizin geri kalanında da böyle diye düşünüyorum.

  • Arkadaşlar şunu da söylemeden geçmek istemiyorum, aramızda virüsü kapıp henüz iyileşmemiş veya hastalığı atlatmış arkadaşlarımız mevcut, 2. kez vurma durumu olasılığı yüzünden tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmeliyiz. Hastalığı erken yaşayanların tek şanslı olduğu nokta kasımdan itibaren yaşanabilecek yoğunluğa denk gelmemiş olmaları, buna bile şükür eder durumdayız.

  • Sağlık sistemi ciddi ciddi çöküyor hatta çöktü bile denilebilir. :(3232 Ciddi yasaklar gelmez ise durum vahime dönebilir. Mart-Nisan ayındaki gibi İtalya gibi olursak şaşırmam. Hatta ondan daha da beter olabiliriz.

  • az önce sağlık çalışanı olan annemde pozitif sonucunu öğrendik.vardiyaliı çalışıyorduk beraber ben sabah o akşam çocuklara bakabilmek için.şimdi ailecek karantinadayız.bende eşimde babamda ve çocuklarda bir problem yok şuan itibari ile.annemde hafif kırgınlık söz konusu tomografi temız pcr pozitif.hafif grip belirtileri var.dikkatli olun lütfen teması azaltın.

  • Komşu ve akraba ziyaretleri tam gaz devam ediyor

    Benim binaya ve yan binaya geldikçe geliyor misafirler

    Cehalet soğuk ve sıcak her türlü yenen bir aş olmuş

    Bence virüs en çok bu ahmakraba ziyaretlerinden bulaşıyor

    Ne yasak gelirse gelsin bilmem ama saat 21:00’den sonra Akraba ziyaretlerine bir çözüm bulunmalı , en yoğun saatler o

  • Cuma akşamından beri bende temaslıyım bugün test yaptırdım yarin çıkacak sonuçları umarım negatif çıkarım şu ana kadar herhangi bir belirtim yok .

  • - ABD'de son 1 haftada 111.946 çocukta daha koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte toplam koronavirüs tespit edilen çocuk sayısı 1 milyonu geçti.


    - Luis Suarez'in koronavirüs testi pozitif çıktı.


    - Trabzon'da 9-15 Kasım tarihleri arasında 2.900 vaka tespit edildi. (61 Saat)