🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Okulların açılması demek toplu taşımaların kullanımını arttırır maçlara seyirci alınması da aynı şekilde ikisi de büyük risk oluşturuyor özellikle sabahları minibüsler ve otobüsler işe ve okula gidenler ile acayip dolu olucak ve mesafeyi bırak iğne atacak yer kalmayacak aynı şekilde örnek veriyorum galatasaray - fenerbahçe ( sadece örnek veriyorum diğer takımların maçları da olabilir) maçında stadyuma ulaşmak için çoğu kişi toplu taşımayı kullanıyor ve iç içe oluyor ve mesafe olmuyor eğer okullar açılırsa ve maçlara seyirci alınırsa virüs acayip çoğalır

    Tamamda senin yaptığın kişisel tahmin bir öngörü. Kesin bir cevap için bana makale sunman. Yani ben senin yanlış olduğunu söylemiyorum. Mantıklı geliyor ama kesinliği yok.

  • Bugün adliyede işim vardı. 10 Kasım diye acaba tatil var mı diye avukatımı aradım. Adliye de katiplerde vaka görülmüş, o yüzden adliye karantinadaymış.

    Bu iş 5000 nüfuslu ilçeye bunu yapıyorsa büyük şehirleri varın siz hesaplayın.

    Yarabbi, al başımızdan şu belayı.

  • ne varsa kamuya var istanbul valisi yerlikayanın açıkladığı esnek çalışma 60 yaş üstü,kronik,hamile,10 yaşından küçük çocuğu olan bayanların evden çalışma uygulaması özel sektörde uygulanmıyor

  • Bizim bir çalışanımızın karısında koronavirüs çıktı adamda karantinada, bizde test yaptırdık tekrar, pozitif çıkarsa ve dükkan 14 gün kapalı durursa batarız, inşallah negatif çıkar sonuçlarımız.

  • Bu adamları kimse dinlemiyor, bakan halkı dinlemiyor, bakan bilim kurulunu dinlemiyor. Kimse birbirini dinlemiyor, hiç kimsenin birbirinden haberi yok. Bu nasıl bir dönem, nasıl bir iş, bunun içinden nasıl çıkılır kimsenin fikri de yok.

  • Pandemi ile mücadele konusunda gerek uygulanan yasaklar gerekse de yapılan sayısal bilgilendirme tutarsızlıkları şahsen beni rahatsız ediyor. Bir tarafıyla tıp dünyasının içinden haber alan biri olarak özellikle İstanbul için durum gerek halkımız gerekse de sağlık çalışanları açısından içler acısı. Özel sektörde çalışanların da bir şekilde evden çalışma yapabilmelerini zorunlu kılacak bağlayıcı kurallar derhal Valiliğimiz tarafından açıklanmalıdır. Haftaiçi hergün Mecidiyeköy - Ataşehir arasında gidip gelen birisi olarak toplu taşıma kullanmadığımdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum ama o toplu taşıma araçlarını kullanan insanlar için bir şey yapamamak zoruma gidiyor. Kurallar konulur ve uyulup uyulmadığı denetlenir lakin ben sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapan ekip göremiyorum en azından benim olduğum yerlere denk gelmiyor. Çok zor bir kış bizleri bekliyor. Soğuk algınlığı vak'aları artmaya başladığında buna bir de mevsimsel grip vak'aları eklenirse durum bugünkünden çok daha acı olacaktır. Kısıtlamaların yer yer genele yayılması gerektiğini, denetlemelerin artması gerektiğini düşünüyorum. Devletin görevi vatandaşlarının sağlığını gözetmektir. Bunu yaparken vatandaşına örnek olmalı onu yönlendirmeli, bilgilendirmeli, moral vermeli ve sevecen olmalıdır. Zaten birçok hanenin geliri pandemi döneminde azaldı, buna ek olarak yükselen fiyatlar satınalma gücümüzü neredeyse yarı yarıya düşürdü. O yüzden bugün halkının devletine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

  • Bugün etrafımda bir sürü vaka haberi var her saat ambulans seslerini duyuyorum gece yarısı bile bazı evlere ambulanslar geliyor İstanbul'un hâlini siz düşünün artık