🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların tabloda yer almadığını söyledi.


    Bunu tahmin ediyorduk, doğrulanmış oldu.Yoksa hergün birbirine bu kadar yakın rakamların çıkması imkansızdı zaten başka türlü.

    Fox tvnin önceki gün yayınladığı vaka tablosu doğru olabilir bu açıklamaya göre.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • 10 Eylül günü için idda edilen 29 bin küsurluk vaka sayısina yalanlama gelmedi. Bugün de açıklandığı üzre, pozitif vaka sayısı değil, sadece semptom gösteren vakaların açıklandığı birinci ağızdan tebliğ edildi. Kozunuzu kullanın ,yakalanmayın!

  • Her vaka, hasta değil diyor. Semptom göstermeyene test yapmıyorsun. O zaman hasta olmayan vakaları nasıl tespit ediyorsun? Her şeyi de muhalefet ortaya çıkarınca itiraf etmek zorunda kalıyorsun. Gerçekten çok iyi çalışıyor bakan.

  • Bu bir tekzip yazısıdır.


    Dün burada fox tv’de yayımlanan ankara’nın 10 eylül vaka sayısı haberini siyasi bir haber olarak nitelendirip kaale almadım. Yanıldım.


    Bugün sağlık bakanımız her hasta vaka değildir dedi. Çok önemli bir cümle.


    Mayıs ayı sonu itibari ile zaten belirti göstermeyen kişilere test yapılmasının önü hastanelere giden genelge ile kesildi.


    Sayın bakanım pozitif olarak vaka göstermeyen kişiler taşıyıcı olmuyor mu?


    Bu nasıl bir aldatmaca ? Nasıl bir sorumsuzluk. Devletin halk için varolduğu ülkelerde ,şu açıklamanın devamı ya istifadır , ya da görevden alma. bizde kahraman oluyor.


    Bu sayfaya çok yorum yaptım. İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sayfadan bir süre uzak kaldım. Dün bir ,bugün ikinci yorumum. Ne zaman ki temaslılara belirti göstermediği için test yapılmamaya başlandı , o zaman mücadeleye olan inancımı kaybettim. Vatandaşımız zaten başına buyruktu . Yani işin sonunun ne olacağı belliydi.


    Saçmalalıkların sonu kesilmiyor. Özel okullar valilikten ve meb ‘den aldıkları izinle okulları açtılar. Yüz yüze dersler yapılıyor yaklaşık iki aydır. Dersaneler de eğitim hayatına devam ediyor. Fırsat eşitliği nerede ? Özel okula gidemeyen , dersaneye gidemeyen öğrencinin günahı nedir.


    Neyse konudan çok sapmayım. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, maske ,mesafe ve hijyenden bireysel olarak asla vazgeçmeyin.


    Sağlık ve sıhhat içinde inşaallah

  • Vaka sayısını açıklarken, durduk yere hasta sayısını açıklamaya başlayıp şimdide her vaka hasta değildir açıklaması bana saçma geliyor. Neden birden bire vaka sayısını açıklarken hasta sayısı açıklanmaya başladı, her ülke belirti göstermeyip testi pozitif çıkanları da açıklamıyor mu, diğer ülkelerde asemptomatik vakaları açıklamasa belki bu kadar vakaları olmaz, bir bizim bakanımız akıllı.

  • Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların tabloda yer almadığını söyledi.


    Bunu tahmin ediyorduk, doğrulanmış oldu.Yoksa hergün birbirine bu kadar yakın rakamların çıkması imkansızdı zaten başka türlü.

    Belirti göstermeyenlere hangi neden ile test yapıp da pozitif olduklarını bulmuşlar.

    Ben hiç bir belirti göstermiyor isem neden test yaptırayım.

    Filyasyon zaten terk edildi, aynı evde yaşayanlara bile test yapmıyorlar. Kaldı ki belirti göstermeyenlere yapılsın.

    Doğruları söylemeye siyasi açıklamalar demek yanlıştır , doğruyu kim söylerse söylesin doğru doğrudur.

  • Görünen köy kılavuz istemezdi. O yüzden şaşırmadığım bir itiraf geldi bakandan. Bu açıklamayı duyupda şaşıran varsa onlarada günaydın demek istiyorum.

    Allah aşkına bu nasıl bir iş bilmezlik. Nasıl bir cahillik. Madem bir halt yediniz rakamları az göstermek için , niye şimdi suçunu itiraf ediyorsun. Yıllar sonra bir sohbette açıklarsın.


    Şimdi açıklamış bulundun. Nasıl kaçacaksın veya ne kadar kaçacaksın gerçek vaka sayısı sorularından .

  • CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, geçtiğimiz günlerde yaptığı belgeli açıklamayla ilgili olarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasından sonra, Fahrettin Koca iddiamızı doğruladı açıklamasını yaptı.

  • Diğer ülkelerden vaka-hasta mantığını başka kullanan var mı bilmiyorum, ama dış dünyanın ülkemize neden şüpheyle yaklaştıkları resmi açıklamayla birlikte daha da net ortaya çıktı...