🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Malesef bir yakınımız covid 19 yüzünden


    Dün gece tedavi gördüğü haseki hastanesinde vefat eti. Yaş 58 ve tek bir hastalığı yok sapa sağlam.

    Çevrem de hiç bir teması olmayan insanlara bulaşmaya başladı buna anne ve babam dahildir.

    Hele ki anne ve babam corona olduğu dönem türkiye'de PİK dediğimiz görüntüler hakimdi.


    Babama büyük ihtimal banka matikten çektiği para'dan bulaştığı tahmin ediliyordu.

    Allah sonumuzu hayır etsin.


    Özellikle Zeytinburnunda çok fazla vaka var.

    İstanbul'da hem özel hastanede hem de devlet hastanesinde çalışan arkadaşlar son 1 aydır 1 tane olumlu haber yazmadılar sağolsun whatsapp'dan hep kötü haber geliyor malesef.

  • Biraz üşüttüm sanırım biraz halsizlik ve burun akıntısı var sağlık ocağına geldim şuan burda biri var sıra bekliyor ateşi 39 olduğunu söylüyor dedim senin acil hastahaneye git dedim bana kızıyor benim birşeyim yok diye

  • Benim de iki uc gündur inanılmaz bir boğaz agrim vardı aciyordu da atesimde vardı az da olsa dün boğaz spreyi, agri kesici ve ateş düşürücü ilaç kullandım bugün çok daha iyiyim gecmeseydi sağlık ocağına gitcektim..

  • Benim de iki uc gündur inanılmaz bir boğaz agrim vardı aciyordu da atesimde vardı az da olsa dün boğaz spreyi, agri kesici ve ateş düşürücü ilaç kullandım bugün çok daha iyiyim gecmeseydi sağlık ocağına gitcektim..

    Hocam ben virüse yakalandım ben de boğaz ağrısı olmadı fakat boğazımda hafif batmalar oldu o da 1 gün sürdü ateşim zaten yoktu yani belli olmuyor değişkenlik gösteren bir hastalık bana göre diğer hastalıklara göre en belirgin özelliği burnun açıkken tat ve koku alamamak

  • Biraz üşüttüm sanırım biraz halsizlik ve burun akıntısı

    Geçmiş olsun.Pazar öğleden sonra sol burnum akmaya başladı ve sonra da tıkandı nezle başlangıcı yaşadım sonra haliyle halsizlik çöktü vücudumda alerjik belirtiler başladı yara gibi.Pazartesi sapasağlam kalktım.Alerjim azıtmış olabilir ben şüphelenmiştim Cuma gecesi serinliğinde cam açık yattım üşüttüm diye ama üşümedim o gece meğer alerjik bir durummuş.Çok ani reaksiyon vermemek lazım biraz vücudu izlemek gerek böyle durumlarda hasta değilseniz de o sağlık kuruluşları edebilir.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • İçişleri Bakanlığınca, ülke genelinde maske takmak zorunlu hale getirildi.


    Günlük 5 bin vaka açıklanırken zorunlu yapmadılar, 2.000'nin altında vaka açıklanırken yapıyorlar

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Geçmiş olsun.Pazar öğleden sonra sol burnum akmaya başladı ve sonra da tıkandı nezle başlangıcı yaşadım sonra haliyle halsizlik çöktü vücudumda alerjik belirtiler başladı yara gibi.Pazartesi sapasağlam kalktım.Alerjim azıtmış olabilir ben şüphelenmiştim Cuma gecesi serinliğinde cam açık yattım üşüttüm diye ama üşümedim o gece meğer alerjik bir durummuş.Çok ani reaksiyon vermemek lazım biraz vücudu izlemek gerek böyle durumlarda hasta değilseniz de o sağlık kuruluşları edebilir.

    Öncelikle sizede geçmiş olsun ben bu hafta gece vardiyasında çalışıyorum pazar gecesi hava baya serin Di çalıştığım yer büyük bir marketler zincirinin deposu bütün kapıları açık oluyor genelde ve ben reach Truck kullanıyorum o gece ben üşüdüm üzerimde bir şey giymedim sanırım üşüttüm halsizlik burun akıntısı öksürük var bende de doktor 5 çeşit ilaç verdi

  • Aslında her şeyden haberleri var, çok geniş bir saha var ses bir yerden bir yere gidene kadar 1 hafta geçiyor, yanılmıyorsam 1 ay önceki yapılan planlamalar da 21 eylülden itibaren ana sınıfı, 1. , 2. ,8. Ve 12.siniflar haftanın 2 günü okula gelecekler, bu iki günde sadece yüz yüze görülmesi gereken dersler olacak, kalan günlerde diğer sınıflarla birlikte uzaktan eğitime devam edecekler. (Daha sonra ana sınıfları bu plandan çıkarıldı) Bir müddet bu yöntem kullanıldıktan sonra yeni bir yol haritası çizilecek. MEB in şu an stratejisi bu, bu arada da uzaktan eğitimi daha kaliteli ve kullanılabilir yapmak için yeni yöntemler aranıyor,

    Günde 30ar dakikadan 2 ders telafi eğitiminde bile yetmiyor , 4.sınıf olarak asla asla yetmez. Ders saatleri ve süresi iki katına çıkmalı

  • işi çözmüşler.korona müziğe geliyor galiba müzik çalmak yasaklanmış :)


    İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, ülke genelinde meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda maske takmak zorunlu olacak. Ayrıca kafe ve eğlence yerlerinde de saat 24:00'ten sonra müzik yayını yapılması yasaklandı.


    https://www.sozcu.com.tr/2020/…kin-yeni-genelge-6028564/

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yoğun bakımda tedavi altında 23 gündür koronavirüs tedavisi gören Muhittin Böcek, akciğer dokusunda tahribat oluştuğunu için yoğun bakıma alındı.

  • SON DAKİKA

    Millî Eğitim Bakanlığı: "21 Eylül'de eğitime sadece okul öncesi ve 1.sınıf öğrencileri başlayacak. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencilerimiz, eğitimine uzaktan devam edecek ve devamsız sayılmayacak. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz. Yüz yüze eğitim öğretime sadece hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan 1.sınıf öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız."

    3 Mal editiert, zuletzt von Fease ()