🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İspanya Hükümeti eğlence mekanlarını kapattı.
    İspanya Hüküketi kamuya açık alanda sigara içmeyi yasakladı.
    Fransa’da Paris ve Bouches bölgesi kırmızı bölge olarak ilan edildi.
    Meksika karşılıklı olarak ABD ile sınırının kapalı olması durumunu 21 Eylül’e erteledi

  • Şoyle bir durum var her ülkede olduğu gibi bizim ulkede de devletimiz vaka sayılarını az gosteriyor olabilir ekonomi ve turizm için ancak Bakanlığın verdiği veriler ile hareket edildiği için akşamki aciklanan tablolar bizim için önemli inanmayanlar da inananlarda birbirine saygı göstermeli!




  • Rakamların ben şu şekilde yazıldığını düşünüyorum.


    Vaka sayısı çok daha fazladır ama PCR testi her şikayetçi olan kişiye yapılmıyor.Genellikle corona şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvuranların akciğer filmi çekiliyor.Ondan net bir şekilde virüs tanısı koyulabiliyor.Belli miktarda kişilere PCR testi yapılıyor.Muhtemelen hastanelere yatırdıkları kişileri yeni vaka olarak yazıyor.Çoğu kişi hafif semptomlar gösterdiği için ilaçları verip evde süreci geçirin diyorlarmış.Fenalaşırsanız hastaneyi gelin diyorlarmış.Ölenlerin daha fazla olduğunu düşünüyorum.

  • İSPANYA 5479 VAKA-FRANSA 2846 VAKA


    Vaka sayıları Avrupa'da artışa geçmeye başladı, sonbaharla birlikte tedbirlere geri dönmeye başlar Avrupa ki zaten İspanya dönmeye başladı yavaştan eğlence yerlerini kapattılar.

  • 10493_1.jpg


    SAMSUN OMÜ TIP FAKÜLTESİNDE YER KALMADI! İZİNDE Kİ PERSONEL GERİ ÇAĞRILDI


    Samsun'da son günlerde Korona Virüs vaka sayılarında artış olduğu sık sık gündeme gelirken OMÜ Tıp Fakültesinde ise yer kalmadığı bu nedenle izinde olan tüm sağlık personelinin göreve geri çağrıldığı gündeme geldi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Covid-19 vaka sayısında yaşanan artış sebebi ile yer kalmadığı bu nedenle fakültenin birinci katında bulunan Özel Servis'in de Korona hastalarına tahsis edildiği iddia edildi. 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan normalleşme süreci sonrası Kurban Bayramının ardından Samsun'da Korona Virüs vaka sayılarında hızlı bir artış olduğu sık sık gündeme gelmesine rağmen yetkililerden bu konuda kamuoyuna yönelik ise herhangi bir açıklama yapılmaması dikkati çekiyor. Düğün ve fındık sezonu nedeniyle Korona Virüs vaka sayılarında artış olduğu, Samsun'da Covid-19 ile ilgili özellikle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş yoğunluğunun yaşandığı sık sık gündeme gelirken, OMÜ Tıp Fakültesinde de özel servisin Korona hastaları için tahsis edildiği öğrenildi. Samsun OMÜ Tıp Fakültesinde yer kalmadığı bu nedenle özel servisinde Korona Virüs hastalarına ayrıldığı gündeme gelirken, fakültede yaşanan yoğunluk nedeniyle izinde bulunan tüm sağlık personelinin de göreve geri çağrıldığı bildirildi. Öte yandan OMÜ Tıp Fakültesinde ayrıca Acil Servis bölümüne de acil hastaların dışında hiç bir şekilde hasta ve hasta yakınının girişine izin verilmediği öğrenildi.


    http://www.samsunkenthaber.com…-geri-cagrildi/10493.html

  • Rusya'da RCB gazetesi cuma günü 3,040 doktorla yapılan bir anket çalışmasının sonuçlarını yayımladı. Ülkedeki doktorların %52'si 'veri yetersizliği' ve 'şeffaf olmayan çalışmalardan' dolayı koronavirüs aşısı yaptırmak istemediğini söyledi.

  • Çevremde Mart'ta Nisan'da duymadığım kadar covid pozitifli vaka duymaya başladım. Her gün bi tanıdğımın, bir ailenin poztif olduğunu öğreniyorum. Kim ne derse desin İstanbul için açıklanan sayılara asla inanmıyorum.

  • Simdi güncellenmiş bende baktım Hayat Evesigar uygulamasına kırmızı noktalar çok artmış cevrem mavi renkliydi önceki baktığımda fena korku saldı keşke bakmasaydim<X

  • SnowPaladin03 hocam ben de öyle düşünüyorum.Açıklanan vaka sayısı sadece hastane servislerine yatış olabilir.Ağır hasta da Entübe ve Yoğun Bakım diye düşünüyorum.Hala açıklanan sayılara inanlara da gülümseyip geçiyorum..Durumumuz hiç iyi değil virüs özellikle Anadolu'ya yayılmış durumda ve Ankara'da dahil birçok şehir pik dönemini yaşıyor muhtemelen.İnşallah bu beladan en yakın sürede kurtuluruz.Lütfen biraz tedbir alın salgın başındakinden çok daha riskli durumda olan yerler var...Tedbirsiz atılan her adımda çalısmak zorunda olan sağlık çalışanları düşünmek zorundayız..:pensive_face:

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()