🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynen öyle bundan sonra yapılacak şey tabloya bakmak değil yada başkalarını düşünmekte değil(acı bir karar ama bunu yapmansan kafayı yersin) Şuan yapılacak şey kendin ve aileni en iyi şekilde korumaya almaya çalışmak olmak.Çünkü deminde yazdığım gibi insanımızın çoğu kurallara uymuyor, uymak istemiyor.Sürekli buna kafayı takarsan kendi ruh sağlığına zarar.Karşındaki kendini düşünmüyorsa yapacak bir şey yok.Sosyal mesafe+maske+ elinizi yüzünüze getirmeme+bol bol el temizliği kurallarına uymaya devam.

    Dediklerinize harfiyen katiliyorum..allah devletimize zeval vermesin.saygilar

  • valla al1han kardesimiz kafayi yemediyse,hic birimiz yemeyiz sag olsun her sekilde tum bilgilere ulasip,bizlerle paylasiyor. Emeklerine saglik ama dikkat et bir sure sonra sinirlerin cok yipranabilir guzel kalpli kardesim.

  • valla al1han kardesimiz kafayi yemediyse,hic birimiz yemeyiz sag olsun her sekilde tum bilgilere ulasip,bizlerle paylasiyor. Emeklerine saglik ama dikkat et bir sure sonra sinirlerin cok yipranabilir guzel kalpli kardesim.

    Hocam ben gündemi pandemiden önce de çok takip ediyordum, şimdi ekstra olarak pandemiyle ilgili haberleri takip ediyorum, teşekkürler bu arada

  • Arkadaşlar inşallah hastalık biter okullar açılır. İnanın öğretmenler de çok sıkıldı bu durumdan.


    Ama düğün,taziye, tatil sınıftaki gibi bir ortam değil ne yazık ki. Sınıfta sürekli çocukla yakın temas kurmak zorunda kalınıyor. Çocuklar okulda illa ki bir araya gelip oyun oynayacaklar. Şu dönemde tatile, düğüne, taziyeye gitmeyen binlerce aile vardır. 18 milyon ögrenci var sanırım üniversiteleri saymazsak, 1 milyon öğretmen var. Okuldan eve dönüldüğünde vaka ve bulaş sayılarını 3 veya 4 ile çarpmak gerekecek malesef. Bu sefer zincirleme olarak fabrikalar ve esnaflar kepenk indirmek zorunda kalabilir. Hem çalışıcak işci olmadığından hem de karantinalar çok fazla olacağı için ekonomi durma noktasına gelir. Bakalım hayırlış olsun ne karar çıkacak.

  • aynen oyle sıkıldik.hemde icimiz rahat degil.marttan beri usimizi yapamiyoz ama devletimiz maasimizi yatiriyor.bu sekilde nereye kadar..bu degirmenin suyu nereye kadar.evet iki ucu keskin bicak ama bir care bulunacak elbet.bizlerde cok mutsuzuz... bir ise yaramamiz lazim artik

  • divane hocam uzaktan eğitimde okulda yorulduğumdan daha çok yoruldum, öğrencileri derse çekmek için. Uzaktan eğitimde her öğrenci ulaşamadı, dert oldu öğretmenlere bu durum. İnsan öğrencisine ulaşamayınca çok sıkıntı oluyor. İşe yaradık yani çok şükür.. tabi her meslek grubunda her yerde olduğu gibi bir iş yapmayan çürük elmalar illa ki vardır.

  • elbette haklisiniz.ben rehber ogretnenim uzaktan egitim ben yapmadim.esimde ayni.ayrica uzaktan egitim verimliligi bana gore 0 a yakin.tartismaya acik bir konu ama uzaktan egitim cok anlamli degil benim icin..

  • Millet rahat rahat gezicek maske takmıcak denize giricek sonra birileri ben bu tabloya inanmıyorum dicek. İnanmak için ne yapmaları gerek? Sadece yazı yazmak için yazıldığını düşünüyorum ben artık devletin kimden korkusu varda yalan tablo sunacak neyse o kardeşim inanmayan takip etmesin bu kadar basit.

  • Geride bıraktığımız günlerde resmî makamlar, pandemi tablolarının doğruyu yansıtmadığına delil gösterecek açıklamalar yaptılar. İnsanların tedbirleri, daha önceki sürece göre fazlasıyla önemsememesine rağmen vaka sayılarının neden durağan izlediğini zaten düşünmekteyfim, yapılan bu açıklamalar da ilelebet işkillendirdi ve düşündürdü.


    Yine de vaka ve vefat sayıları doğruyu yansıtıyor olsun veya olmasın, bireysel olarak önlemlerimizi almaya devam edeceğiz ve elimizden geldiğince çevremizi uyaracağız. Tek isteğimiz, pandemi salgınının öneminin ortaya çıkarılması ve bu konuda denetlemelerin artırılmasıdır.

  • Açıklanan rakamlara takılmayalım arkadaşlar.Vaka sayısının 10 olması veya 1000 olması neyi değiştirir.Aslolan bizlerin toplumda yaşayan insanların maske mesafe hijyen kurallarına uyması,bence bu yaşam çok şeyi değiştirir ama şöylede bir reel durum var ; Kamu görevi yapan devlet tarafından görevli vali, kaymakam,belediye başkanı,il sağlık müdürleri son zamanlarda o kadar çok açıklama yaptılar ki vaka sayıları hakkında,haliyle her akşam açıklanan tablo ile çelişir oldu , bence bakan dışında yapılan her açıklama yasaklanmalı

    Einmal editiert, zuletzt von Vehbi ()

  • Vaka sayilari bence artik aciklanmasin. Toplumda karsiligi yok.Ortaligida velveleye verneye gerek yok. Ha 1000 ha 5000. Korunan korunuyor korunmayan zaten yine korunmuyor. Hem vaka sayilari gercek yada degil sacmaligi bitsin.


    Aksama kadar bilgisayarda super mario oynayan cocuk devlet gercek rakamlari aciklamiyor diyor. Aciklamiyorsada devletin milletin hayrina bir durum vardir. Ekonomik vs. Vaka sayisi 4000 5000 aciklandiginda degisen birsey olmadigini gorduk hep birlikte.

  • her şey anlaşılabilir. siyasi veya ekonomik kaygılar vs. ama toplum sağlığı her şeyden önce gelmeli. gerçek verilerin saklanmasının (eğer saklanıyorsa) devlet ve millet yararına hiçbir faydası ve bunun mantıklı bir açıklaması olamaz.

  • bu verilerin gerçek yada gerçek olmadığıyla uğraşmaktansa toplumsal farkındalıkla uğraşılsa emin olun şu anki durumdan kat kat daha iyi olabilirdik ekonomimizin iyi olmadığını bilmeyen yok heralde ekonomisi bizden daha iyi olan özellikle avrupa ülkeleri açıkladığı vaka sayılarını bile siliyorsa durumun ne olduğunu daha iyi idrak etmemiz gerekli daha önce defalarca söyledim sonunun nasıl olacağını ne zaman biteceğini bilemediğin bir durum için sürekli kısıtlama yapabilecek bir güç hiçbir devlette yok şimdi diyoruz düğün salonları kapansın yada ne bileyim sokağa çıkmayalım tatil yapılmasın çay içilmesin vs vs tamam hadi bunların patronlarını geçtim buralarda çalışanlar taşmı yiyecekler bu durum tüm dünya için sadece bir sağlık sorunu olmaktan çıktı bir yandan aşı bulup büyük para kazanma yarışına diğer taraftanda koca ülkelerin ekonomilerini batırmama çabalarına dönüştü hâl böyle olunca en azından kendi adıma açıklanan rakamlara anlayış göstermem gerektiğini düşünüyorum rakamdan çok insanların kendi tedbirlerini alıp hayatlarını idame ettirmeleri bu virüsle bir süre daha bereber yaşamamız gerektiğini unutmamamız gerektiğini düşünüyorum

  • Bence yüzde 70 ihtimalle okulların açılış tarihi ötelenecek. Ama belki de 30 Ağustos da online eğitim ile başlayıp Kasım gibi açacaklar. Lakin hangi çocuk kurallara uyacak ki? O maskeyi indirirler çocuklar... Daha doğrusu kapalı ortamda maskeyi takmazlar. Sosyal mesafeye de uymaz büyük çoğunluk. Kısacası hakkımızda hayırlısı olsun... İnşallah çözüm yolu bulurlar...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()