🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Size virüsün ne kadar etkin olduğunu gösterebilirim. 15-20 bin nüfuslu bir yer bizim burası ama şuan kendi şehrimin plakasindan çok İzmir İstanbul vs plakaları görüyorum. Belçika İngiltere Hollanda Almanya Fransa plakalı araçlarda çabası ve hergun trafik yoğunluğu oluyor hiç bu kadar olmazdı. Yani büyük bir göç olmuş bizim buralara bunu anladım. Ve hayat eve sığar uygulaması da bunu kanıtlar nitelikte. Umarım herkes kurallara riayet eder. Bugünkü duyumlarima göre 60 70 kişi karantinaya alınmış bizim buradan bu da haritaya bu şekilde mi yansıyor bilmiyorum.

  • Bu işin merkezi İstanbul.Kapılar açıldıktan sonra takibi bıraktım zaten.Artık tekrar yasak gelmesinin bir anlamı kalmadı.Aşı,ilaç tedavisi olursa ne ala.Yoksa 2. dalga diye bir durum yok.Hala ilk dalganın geciken durumları yaşanıyor.Nereye kadar kendinizi ve ailenizi saklayabilirseniz mutasyon sayesinde şansınız artıyor.Hangi görüşte hükümet olsa şu an yapabileceği farklılıklar yok.O yüzden klavye başı sallamakla da olmuyor bu işler...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Böylesine küresel bir pandemide ve ciddi bir konuda doğru bilgi istemenin neresi klavye başı sallamak oluyor? Bari bunu savunmayın abiler.Verilen bilgiler uyuşmuyor ve insanlar bunu gayet doğal olarak merak edip sorguluyor.Vali başka Bakanlık çok daha başka veri açıklıyor.Umarım Bakan yakın zamanda gerekli açıklamayı yapacaktır..

  • Böylesine küresel bir pandemide ve ciddi bir konuda doğru bilgi istemenin neresi klavye başı sallamak oluyor? Bari bunu savunmayın abiler.Verilen bilgiler uyuşmuyor ve insanlar bunu gayet doğal olarak merak edip sorguluyor.Vali başka Bakanlık çok daha başka veri açıklıyor.Umarım Bakan yakın zamanda gerekli açıklamayı yapacaktır..

    Bu arada ben tarafsız bakarım olaylara.Dünyada belki de ilk kez görülen böyle bir Pandemiyi yönetmek kolay değildir.Ancak bu tarzda bir veri ayrışıklığının da düzeltilmesi gerekir.

  • Vaka sayisi 996 aciklanmis bugun. Mesela gercekte 3000 vaka olsun. Ve bu halktan gizlenmis olsun. Sizce neler degisecek ?

    Üstad, aslında kendi iç dünyamızda hiçbir değişim olmaz. Lakin ülkeler bazında bakarsak çok büyük etkileri olacaktır ekonomimiz dışa bağımlı olduğu için muhtemelen ağır hasar alırız ve ne yazık ki geri dönüşü olmayan tahribatlar yaşarız. Zaten istanbulun kapılarını açtıktan sonra ipin ucu kaçmıştı. Üstüne birde bugün florya ya gittim ailecek gitmez olaydım sanki arapların sehrindeyim. Bu bir aşağılamak değil ama bizim kendi toplumumuz bu degil çok baskayiz kimse maske takmıyor onlara birşey diyen pek yok biz nefes almak için indirdik mı lütfen maskemizi takalım oluyor. Türkiye bozuluyor, Türkiye yok oluyor 😔

  • sosyal medya platformlarında tatil beldelerinden paylaşılan videoları izleyince, ortada tedbir falan kalmadığını, olayın koptuğunu hemen anlıyorsunuz.. yakın vadede gidişatın olumluya döneceğini beklemek hayalcilik olur.. zaten arkadan sonbahar geliyor.. ekim ile birlikte işler muhtemelen iyice sarpa sarar.. tabii ki takdir Allah'ındır, farklı sonuçlarla da karşılaşabiliriz...umalım öyle olsun...

  • Üstad, aslında kendi iç dünyamızda hiçbir değişim olmaz. Lakin ülkeler bazında bakarsak çok büyük etkileri olacaktır ekonomimiz dışa bağımlı olduğu için muhtemelen ağır hasar alırız ve ne yazık ki geri dönüşü olmayan tahribatlar yaşarız. Zaten istanbulun kapılarını açtıktan sonra ipin ucu kaçmıştı. Üstüne birde bugün florya ya gittim ailecek gitmez olaydım sanki arapların sehrindeyim. Bu bir aşağılamak değil ama bizim kendi toplumumuz bu degil çok baskayiz kimse maske takmıyor onlara birşey diyen pek yok biz nefes almak için indirdik mı lütfen maskemizi takalım oluyor. Türkiye bozuluyor, Türkiye yok oluyor 😔

    Aynen oyle . Hicbir degisim olmaz. 900 de aciklansa 3000 de aciklansa degisen hicbir sey olmayacak. Olumlu tarafi ekonomik olarak zor durumdayiz. Turizm onemli doviz girdisi lazim.


    Sagliga ekonomiyi degismiyorum. Sadece bizim halkimizin ''vaka sayisi cogaldi maske takip sosyal mesafeye dikkat edelim'' demeyecegini biliyorum. Bakan her gun bagiriyor. Tedbir tedbir diye. Dinleyen yok. E ozaman 900 unde 5000 inde bi anlami yok. Kendimizi kandirmayalim..

  • Valla tedbir felan yok heleki dışarda dün gördüğüm manzaradan sonra. Bayadır çarşıya önemli alışveriş iş vesair haric gezmeye gitmiyordum dün bi bakayım dedim %65'i maske takmıyor %20'si burun yada ağız açık çenede maske tutanlar geri kalan bi nebzede olsa tam takıyor ve sosyal mesafeye az çok dikkat ediyor tabi toplu taşıma araşları vapurlar vesair oralardada ister istemez insanlar birbirine yakın duruyor doluluktan yani dikkat etmende açıkcası pek bir işe yaramıyor gibi birşey. Normalde yapmazdım ama dünkü sıcakta tüm gün boyunca sıcakta olunca ister istemez bende o %20lik hatta bir süre %65lik kısmın içine malesef dahil oldum ama gerçekten durulacak gibi değil eğer dışardaysan tüm gün ağzında maske var ve tepende %60 -70 nem ile 30 derece sıcaklık varsa iş çok zor. Bende artık konuyla ilgilenmiyordum ama gerçekten halkında çok umrunda olmadığını dün anlamış olduk. Herkez bulaşırsa bulaşsın derdinde özelliklede 15-35 yaş arası. Serinlik felan Kış gelse belki millet tedbiri biraz daha artırır ama sıcakta hiçte kolay olmuyor malesef.

  • Koronavirüs pandemisi nedeniyle işsizliğin yüzde 20 yi geçtiği ve koronavirüs dalgasında 2.dalgayı yaşayan İsrail'de, hükümet karşıtı gösteriler yaklaşık 1 haftadır devam ediyor.

  • Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, kentte günlük 300-350 civarında yeni vaka tespit edildiğini belirterek, Hastanelerde yer ve yoğun bakımı sıkıntısı yaşandığını söyledi.

  • Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, kentte günlük 300-350 civarında yeni vaka tespit edildiğini belirterek, Hastanelerde yer ve yoğun bakımı sıkıntısı yaşandığını söyledi.

    Urfa 350,dun malatya valiside 100 açıklamıştı ama turkiyede toplam vaka 996'mis

  • Aktif vakaya göre yoğun bakım oranımız %10.Bu değer Dünya'da %1-2.Bu oranın yüksekliğinden gidip yoğun bakım verisi paylaşmayı kestik.Halbuki yapacağımız hafif vakalar, pozitif temaslı ama belirtisi olmayanlara test yapma ve pcrsi negatif olduğu halde covidli olanları tabloya yansıtıp yoğun bakım oranını Dünya ortalamasına çekmek olmalıydı.Bir kaç yabancı sitede(9gag,Reddit) de yoğun bakım oranlarımızı gizlediğimiz konuşulmuş.

  • Sağlık Bakanı Koca: Birinci dalga sahillere indi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahillerde artan tatilci yoğunluğu üzerine COVID-19 uyarısı yaptı.

    Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tatilcileri uyardı. Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım" paylaşımını yaptı.

    Kurban Bayramı tatili nedeniyle sahillere ve turistik beldelere akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Ege ve güney sahillerinden çekilen kareler yoğunluğu gözler önüne serdi.


    Kaynak:TRT HABER

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Adana Milletvekili Bulut, bayram öncesi maske zorunluluğu getirilen Adana’da Kovid-19'a ayrılan yatakların dolduğunu, yoğun bakımlarda yer kalmadığını, pandemi başladığından bu yana en yüksek vakaya ulaşıldığını söyledi.