🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cahillik ve bilmemek,görmezden gelmek en büyük mutluluk tabikide :thumbup:Görmediğin bilmediğin şeyden de korkmazsın ne güzel.Hatta 0 test yeni 0 vaka yaparsak sorun kökten biter.

  • Merak ettiğim konu ağızdan alınıp verilen nefes ile burundan alınıp verilen nefesin bu bulaşıda farklılığı varmı? Sonuçta burun mukus salgısı üretiyor bir nebzede olsa bakteriyi tutup dışarı atıyor. 3 aydır burnuptan nefes alıp veriyorum🤭

  • Toplu taşımada %50 kuralının kaldırılmasını artık iş yerlerinin çalışmaya başlamasına bağlıyorum ben de. Yarı kapasiteyle o kadar taşımak mümkün değil. Klima çalıştırılmazsa ve maskesiz binmek yasak olursa, insanlar birbiriyle temas etmezse, hijyene dikkat edilirse sorun çıkacağını sanmıyorum ben. Mesela uzakdoğudan gelen görüntülerde metrolar tıka basa doluydu ama herkes maskeliydi ve hiç de ölüp bitmediler.


    İlk başlarda ben de yasakları destekledim, sokak yasakları istedim ama çoğu arkadaşın dediği gibi artık normale dönmek zorundayız. Amerika gibi bir ülke bile 2 . dalga gelirse ekonomiyi kapatmayacağını açıklamış, Avrupa ülkeleri bizden daha yüksek vaka, ölüm sayılarında hızlıca normale dönmüş, Hindistan günlük 8 bin vaka gelirken sokak yasağını sonlandırıp normalleşme planı açıklamışken biz daha fazlasını kaldıramazdık. Zaten en son ekonomi alarm vermeye başlayıp market fiyatları iyice uçmuştu. Bakanın dediği gibi Dünya'da ne zaman biterse bizim ülkede de o zaman bitecek bu illet. Biz de bununla yaşamaya alışacağız bir şekilde. Sağlık sistemi çökmedikten ve hastaneler normal işleyişe devam ettikten sonra günlük 500-600'e kadar vakalarda problem görmüyorum. Hükümet elinden geleni yaptı bundan sonra kontrol millette. İnşallah milletimiz kurallara riayet etmeye devam eder.

    4 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Örneklendirdiğiniz uzakdoğuda insanlar maske takmasını biliyor, bizde 10 kişiden yarısınından daha fazlası çenesine takıyor maskeyi.Kendimizi kandırmaya devam ediyoruz yok sosyal mesafeye uyarsak, maskeyi düzgün takarsak diyerekten.En fazla 1-2 haftaya insanlar sıkılacak bu kurallardan.

  • Şehir içi ulaşımdaki %50 kapasiteyle yolcu alma sınırının kaldırıma kararı için erken olduğunu düşünüyorum.

    2-3 haftalık bir süreçte vaka sayılarının iyice azalması beklenebilir ve ondan sonra gündeme alınabilirdi.

    Kaldı ki ayakta yolcu alma konusunuda illerde hıfzı sıhha kurullarına bırakmışlar!


    Pek tabi eninde sonunda normal hayatımıza dönmek zorundayız ama Allah korusun ikinci bir yükseliş dalgasıyla karşılaşıldığı zaman bunun ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin şimdikinden daha kötü olabileceğini düşünüyorum.


    Ayrıca toplu taşımadaki sınırın kaldırılmış olmasıyla birlikte oluşmuş olan genel iyimser hava ,insanmızda" bu iş bitti "algısı yaratacaktır.

    Bu da şu sıra en istemedeğimiz durum.


    Arkadaşlar inşallah dediğiniz gibi olur.

    Görece az vaka sayılarıyla devam ederiz.

  • Örneklendirdiğiniz uzakdoğuda insanlar maske takmasını biliyor, bizde 10 kişiden yarısınından daha fazlası çenesine takıyor maskeyi.Kendimizi kandırmaya devam ediyoruz yok sosyal mesafeye uyarsak, maskeyi düzgün takarsak diyerekten.En fazla 1-2 haftaya insanlar sıkılacak bu kurallardan.

    Bunu hepimiz biliyoruz. Aksi yönde bir şey söylemedim. Sadece öyle olursak biz de kontrol altında tutabileceğimizi anlatmaya çalışıyorum. Aynı şekilde bizim milletin bilinç düzeyinin de farkındayım. Keşke böyle olmasak ama maalesef.. Burada da iş önce hükümete ve sonra kolluk kuvvetlerine düşer. Hükümet gerekiyorsa yasak koyup zorla taktırmalı o maskeyi. Polisler de maske takmayanı yakaladığı an kesecek 3150 tl cezayı ve yine maske takmayan kesinlikle toplu taşımaya alınmayacak. Bunda hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyecek. Bakın bakalım o zaman 1 haftada sokaklar nasıl değişiyor :) . Bunların arasında sadece toplu taşımayı uygulasak bile kardır. Çok birşey beklediğimi de düşünmüyorum sonuçta ekonomiye olumsuz etkisi olmaz aksine kasaya yararı bile olur. Halk bilinçsizse devlet eliyle zorla bilinçlendirilebilir.

    11 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Amerika'da günlerdir milyonlarca kişi iç içe protestolar yapıyor ve gördüğüm kadar oradaki halkın da maske bilinci bizden farksız. Etkisinin olmaması imkansız bence. Bunun sonucunu haftasonuna kadar yavaş yavaş görmeye başlarız. Ay ortasından sonra tekrar 30 binli vakalar ve 2 binli ölümler gelirse hiç şaşırmamak lazım. Bir de Her hafta Pazar ve Pazartesi ölüm-vaka sayısı düşüyor.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Günlük 5-10 deniz aşırı vakası olan Çin


    Karantinada evinde virusten ölmüşleri pencerelerden atıyorlar toplamak için.Sonra Çin kontrol altına almış diyorlar virusu.Yersen.


  • İlerleyen gunler çok önemli özellikle haftaya ne ile karsilacagimiz bize orta vadede bilgi verecek ancak şu anda gozlemim İzmirde maske takanların sayısı kabataslak yüzde 50 lere indi yani her iki kişiden biri maskesiz fazla rahatladı umarım bunun etkisi olmaz!