🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herşeyi yargılamayalım. Bugüne allaha şükürler olsun. Sorunlar var mı ? Var. Ama mutlu olmayı da bilmeliyiz. Rakamlarımız ve eğrimiz güzel. İnşaallah 15-20 gün sonraki rakamlarımız korktuğumuz gibi olmaz.

  • Süreci 10 üzerinden 8-8.5 puanla yönettik bence, insan doğasının olduğu yerlerde hatalar olur ama 84 milyonun olduğu yerde bu normal sayılabilir. Asıl sınav şimdi bakalım insanımız kendi önlemini alabilecek mi, eğer alamazsa suç insanımızda olacak. Aslında izlenilen süreç bu olsa gerek, biz yönettik sizi eğittik, hadi bakalım deneyin bakalım neler olacak :) Zayıf alıp almamak bizim elimizde.

  • Herşeyi yargılamayalım. Bugüne allaha şükürler olsun. Sorunlar var mı ? Var. Ama mutlu olmayı da bilmeliyiz. Rakamlarımız ve eğrimiz güzel. İnşaallah 15-20 gün sonraki rakamlarımız korktuğumuz gibi olmaz.

    Kim yargılıyor ben yargılayan göremedim de?Şükürler olsun ki bugün gordugumuz tablo çok iyi!

  • bundan sonra olacaklar az çok belli bu zamana kadar umursamayan dikkate almayan yine aynı devam edecek kendini koruyan dikkatli olan aynen devam edecek olacak olanın örneğide şöyle olabilir avmler açıldığında kuyruğa girenlerlerle avmsizde yaşarım diyenler şeklinde hayat devam edecek

  • Arkadaşın dediği gibi bu bir eğitim süreci veya alışma süreciydi. Virüsü tanıma, bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekecek önümüzde ki günler için. Güney Kore, Japonya gibi ülkeler virüslerle yaşamayı öğrenmişler ve bu hayatımıza yeni giren sosyal mesefa kuralını çok iyi uyguluyorlar. Normal bir salgın olduğunda hemen maskelerini takıp hayatlarına devam ediyorlar. Önceden haberlerde izlerdik ve açıkçası benim garibime giderdi maske takmaları veya Çin de yaşanan hava kirliliği olaylarında halkları bilinçli örneğin.

    Bundan sonra belirli zaman boyunca buna alışmamız gerekecek ve bu salgın bittiğinde veya aşısı bulunduğunda yeni salgılarla nasıl mücadele edeceğimizi öğrenmiş olduk.

    Süreci nispeten diğer ülkelerden daha iyi yönetiyoruz, bu dediğim Hükümet uygulamaları ve tüm vatandaşlarımızı kapsıyor. Bu işi ciddiye aldık ve üstesinden gelebiliyoruz, biz ülkece ne kadar büyük sorunların üstesinden gelmişiz. Tarihimiz hep mücadele ile dolu, elbet bu ve bunun gibi sorunlarında üstesinden geleceğiz.

  • Bence asıl şimdi ihtiyaç var . En azından bir aylık süreçte daha dikkatli olmak lazım.

    Orası öyle kesinlikle ama sokağa çıkma yasağı varken dışarlarda fink atabilen bir milletiz bence hashtagla olacak iş değil bu :) Hocam evdekalmanın önemini bilenler zaten hashtaga ihtiyaç duymuyor.

  • İstanbul'da yaşayan bizler için virüs sonrası hayat tamamen trafikten ibaret olacak. Geçen hafta toplantılar sebebiyle Ümraniye - Caddebostan hattında çok gidip geldim ve herkes toplu taşımada olan risk yüzünden şahsi araçlarıyla trafiğe çıkmaya başlamıştı.

    10-15 dakika da gittiğim bu güzergah ilk önce 18 dakikalara sonra 30 dakikalara ve 45 dakikalara çıktı. Büyük bir kaos bizi bekleyecek bu çok net.

  • Bayramdan sonraki üç gün işe gittim ve gün içinde hadımköy-mahmutbey gişeler hattını her zamanki gibi kullandım. Isparta kule trafiği pandemiden önceki haline dönmüştü. Beylidüzü- hadımköy bağlantı yolu , pandemiden önceki haline dönmüştü. Pazartesi itibari ile daha da yoğunlaşacağımız kesin.

  • profösör doktor fatih tank ellerindeki verilere göre simülasyonlar yaptıklarını buna göre salgının türkiyede başladığı tarih olan 11marttan 180 gün sonra yok olmasını beklediklerini açıklamış prof.doktor fatih tank 1 ağustosta 56 vaka beklediklerinide söylemiş tabi bunu söylerkende koşulların olağanüstü değişmemesi durumunda diyede eklemiş