🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • dünya genelinde aktif vaka ile kapalı vaka arasındaki fark kapandı aktif vaka 2 milyon 934bin kapalı vaka ise 2milyon 926 bin civarı oldu

  • Silverhand aynen öyle. Mesela Yakakent. Yazlıkçıların üç gün sonra akın etmeye başlamasıyla en sıkıntılı yerlerden biri olmaz inşallah. Bugüne kadar neredeyse tamamen temizdi. Yani en azından resmi olarak açıklanan bir vaka yoktu.

  • Habertürk te ateş hoca konuşuyor;


    önümüzdeki hafta da bu rakamlar gelirse huzursuz olurum . Haftaya 3 veri beni mutlu eder ;

    1- vaka sayısında istikrarli azalma

    2- test- vaka oranın düşmesi

    3- ölüm sayısının azalması


    ateş hocanın konuşmalarından şunu anlıyorum ,

    Hedeflediğimiz nokta da değiliz , uzağında da değiliz . Ama hedeflediğimiz noktadaymış gibi , ikinci aşamaya geçiyoruz.sonuçlara bakacağız.

  • Arkadaşlar diğer ülkeler nasıl normalleşiyor kısıtlamaları yavaş, yavaş gevşetiyor ise, bizim ülkemizde normaleşme adımları atıcaktır. Vay efendim neden kısıltlamar kalkıyor diyebilirsiniz arkadaşlar gayette normal bir hakkınız.


    Ama olaya tek bir açıdan değil "Objektif" ve empati yaparak baktığımız zaman artık sırası ile kısıtlamaların kalkıcağı aşikar.


    Çünkü; İnsanlar ve esnaflar uzun zamandır dükkanlarını açmıyor. Sürekli birikimlerini yiyorlar. Ellerine nakit para zor geçiyor. Bir zaman sonra birikimde kalmıcak. Aç mı kalıcaklar? illaki taze para ellerine geçmesi lazım. Ve bu çarkın paslanmadan dönmesi lazım.


    Cafeler, restorantlar evet bunlar virüse gayet eleverişli ve bulaşıcak yerler ama artık yavaş yavaş hızının azaldığını görünce devlet. Yasakların kademeli olarak kaldırıyor, çünkü bu işletmeler şuan gerçekten zor durumda.


    Diğer arkadaşların dediği gibi "Ekonomi" daha ağır bastı, evet. Zaten yakın zamanda ekonomiyi zor toparladı devlet, hepten çökmemesi içinde kısıtlamalı kaldırıyor. Her ülkenin yaptığı gibi gayet doğal bir durum.


    Ama bunların kalkması "Rehavet Ortamı" yaratmasın. Hala virüs bitmiş değil. Ve aynı riski ile devam etmekte. Sizlerde tedbirlerinizi kesinlikle ve kesinlikle gevşetmeyin. Bu virüsün kime ne yapacağı belli olmuyor. Allah göstermesin.


    İstanbul'da seyahat kısıtlamsının bittiği 1 Haziran günü gece 00.00 da bir çok insan Anadolu'ya hucüm edecek. Benden sizlere bir tavsiye eğer sizde memleketinize veya yazlığınıza gidecekseniz bir hafta bekleyin. Ne olup ne bittiğini anlamış oluruz. Ve riskide kendi adınıza bir nebze azaltmış olursunuz.


    Allah ülkemize zeval vermesin. İnşallah bu durumu az zararla atlatırz. Tedbir bizden takdir "ALLAH'TAN". Rabim herkesin yar ve yardımcısı olsun...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Berkay34 arkadaşımıza ilave olarak;


    asıl karantina , izole hayat yeni başlıyor. Hatta Silverhand hocamızın dediği gibi gerçekten bir survivor başlıyor. Hem ekonomik olarak , hem sağlık olarak.

    Ben bu sene hayatımı çok minimalize ettim ve edeceğim. Tatile gitmeyeceğim , memlekete gitmeyeceğim. Pazarın en başından her şeyi alıp kaçacağım. Avm lerden uzak duracağım. Alışverişi mobil olarak yapacağım. Elimden geldiği kadar , kendimi ve ailemi hastalıktan korumaya çalışacağım. Allah herkesin yardımcısı olsun hem ekonomi, hem sağlık olarak