🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her şey beklenildiği gibi gitmiyor mesela Almanya, nüfusun yüzde 75'ine bulaşacağını düşünüyordu 130 bin vakadan sonra yavaşlama trendine girdiler. 3 milyon ölüm fazla karamsarlık bence de

    Hocam Almanya tüm hastalık genelinde bunu dedi ilk dalgada yine iyi kontrol ettiler 200.000 civarında kapatırlar ilk dalgayı bir de geçirip farkına varmayanları da eklersek 1 milyona yakındır bu sayı ve coronavirüs bu dünyadan silinmeyeceği gerçeği de var zaman içinde Almanya nüfusunun %75i geçirecek elbette amaç sağlık sistemi çöktüğü için ölümleri engellemek İspanya ve İtalyadaki gibi ordski sağlık sistemi rahatlayınca ölüm sayılarında da düşüş oldu baya tüm insanlığın %70 i bir şekilde geçirecek bu hastalığı grip virüsünden daha yaygın 10 yıl sonra belki standart bir grip virüsü gibi olacak bunu bilemeyiz

  • Adamlar İspanyol gribinde nüfuslarının %5ini kaybettiler şuanda böyle bir rakam yaklaşık 75 milyon Hintli ediyor bence 1 milyon iyimser bir rakam hindistan için Amerika bile 2-3 milyon ölüm bekliyor bu salgında

    Gunde 1 milyon ölum dediniz?sanirim farkinda degilsiniz!

  • benim bu salgindaki izlenimim,sozde daha medeni ulkelerin rezil oldugu bir bela.bknz sozde parmakla gosterilen belcikada vaka ölum orani en yuksek ulke.keza abd,italya,ingiltere,ispanya..demekki dunya onlarin medeniyet,gelismislik adina anlattiklari gibi degilmis..ben boyle dusunuyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde çalışan bir temizlik görevlisinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Akraba ziyaretine giden görevlinin gittiği adresler karantinaya alındı ve oğlunun koronavirüs testi de pozitif sonuç verdi.

  • Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde çalışan bir temizlik görevlisinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Akraba ziyaretine giden görevlinin gittiği adresler karantinaya alındı ve oğlunun koronavirüs testi de pozitif sonuç verdi.

    Seyahat kısıtlamasının devam etmesi gerek,

  • Van'da bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ailenin taziye kurmamasına rağmen yakın akrabalar cenaze evinde bir araya geldi. Yapılan değerlendirme sonucunda 12 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Hasta şahıs ile teması bulunan 232 kişi tecrit altına alındı.

  • Birşey sorucam bu Korona (covid-19) sivrisineklerden de bulaşıyormu acaba? Eğer bulaşıyorsa büyük risk teşkil eder.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Covid-19 virüsünün yeni dünya düzenine verdiği katkı ile alakalı değişik bir videoya denk geldim. Bu virüs sonrası hepimiz birer komplo teorisyeni olduk. Anlatılan ve belgelenen şeyler korkutucu!


  • Biraz önce aşı çalışması ile ilgili bir kaç yazı okudum 12-18 ay arası aşının çıkması muhtemel deniliyor. Herkes gibi benim de bel bağladığım sadece bir seçenek kalıyor doğal bağışıklık. Aralık - Ocak aylarında ülkemizde görülen ağır grip salgını belki de Covid-19 ile bağlantılı birşeydi. Amerika'da Aralık ayında bu hastalığı atlatmış insanlar olduğu tespit edilince buna inancım git gide daha çok oluyor. Hayatımıza çok hızlı giren bu virüs belki de çok hızlı bir şekilde hayatımızdan çıkacak. Eğer ki Aralık aylarında atlatılan bu salgın ile Covid-19 arasında bir bağ bulunursa ülkemizin belli bir kesiminin bağışıklık kazanmış olma ihtimali çok yükseliyor.

    Asıl üzülmemiz gereken konu, bu virüse karşı bilimin çok geri kalması. Dünya ülkeleri olarak demek ki gidilecek daha çooook fazla yol var, bu virüs her ülkeye kötü bir tecrübe oldu.

    Herkes aşıya odaklı ancak ilaç çıkması da muhtemel unutmayalım, bu konuda da fazlaca çalışma var ancak hep aşı haberlerini duyuyorsunuz.. Aslında bilim geri değil sadece virüs konusuna fazla eğilmiyordu kimse. Aslında SARS ve MERS sinyali verdiler ama kimse umursamadı..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN