🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aydın'da İmmün Plazma Tedavisinin Yüz Güldürücü Sonucu


    İlimizde Covid-19 teşhisi ile yatırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk İmmün plazma tedavisi uygulanarak sağlığına kavuşan F.K. (64) hastaneden alkışlar eşliğinde uğurlandı.


    Yapılan ilaç uygulamalarına rağmen durumu ağırlaşan hastanın tedavisinde, Müdürlüğümüz organizasyonu sonucu ilimizde tedavi görerek iyileşen bir hastadan elde edilen İmmün plazma kullanıldı. Yoğun bakım servisinde İmmün plazma tedavisini uygulandıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşme seyrine giren hasta F.K. ilk önce solunum cihazından ayrıldı. Yapılan son testlerle Covid-19’u yendiği belirlenen hastamız, 11 Mayıs ta yoğun bakımdan çıkarılıp, normal servise alındı sonrasında tamamen iyileştiği belirlenen hastamız 26 gün sonra 14.05.2020 tarihinde şifa ile taburcu edildi.


    26 gün süren tedavinin ardından taburcu olan Hasta F.K : " Plazma bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum, Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Onların sayesinde tekrar hayattayım. Buradan tüm hastalarımıza seslenmek istiyorum. Devletimizin talimatlarına harfiyen uysunlar, evlerde kalmalarını istiyorum’’ ifadelerini kullandı.


    İlimizde şimdiye kadar 5 hastaya immun plazma tedavisi uygulanmıştır. Bu süreç hastalığı atlatarak sağlığına kavuşan vatandaşlarımızın immün plazma bağışı yapılmasının önemini bir kez daha hatırlattı

  • Bugün çıktım erkenden alışverişimi yaptım eksiklerini tamamladım gittiğim saatler çok erken olduğu için marketler boştu ama parklar tıka basa doluydu maske takan kişi sayısı gerçekten azdı hava inanılmaz sıcak ne yalan soyleyim bende açık havada maske takmadim?(

  • 3 Büyükşehirden ilk umutlandıran haber gelmiş :) . İzmir'de 24 saatte 0 ölüm, aktif vaka sayısı 1000'in altında, yoğun bakım sayısı 40.


    İzmir ölümleri sıfırladı


    İzmir korona virüsle mücadelede dün bir ilki yaşadı. 6 bine yakın vakanın olduğu kentte son 24 saatte hiç can kaybı olmadı. Vaka sayısının da gün geçtikçe azaldığını belirten yetkililer, yoğun bakımdaki hasta sayılarının ise 40 civarında olduğunu açıkladı.


    Yoğun bakımda yatan hasta sayısının 40 civarı olduğu belirtilirken, pandemi hastaneleri dahil tüm hastanelerde iyileşen vaka sayısının ise 5 bini geçtiği öğrenildi. Öte yandan kent genelinde toplam ölü sayısının ise 248 olduğu kaydedildi.

  • böyle güzel haberlere ihtiyacımız var.

  • Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, "Halkla yakın temas halinde olan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında çalışan personele yönelik virüs taraması gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız testlerde üç kişide pozitif sonuç tespit edilmiştir" dedi.