🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sağlam kaynağa benziyor inşallah doğrudur ve yanılmıyorlardır. Ben şahsen artık olumlu düşünmek istiyorum. Hep karamsar düşündüğümüzde bir yerden sonra psikoloji kaldırmıyor. Yayılım gücü aynı kalsa bile en azından öldürücülüğü, metabolizmaya etkisi mutasyonla azalırsa bu bile çok iyi bir şeydir. En azından normale döndüğümüzde yakalanırsak normal nezle, grip, faranjit gibi geçirip atlatmış olur çoğu kişi. Bu virüs SARS ile yakın akraba olduğundan aynı onun gibi evrilip etkisini kaybetme ihtimali bana gayet mantıklı geliyor. Böyle bir şey oluyorsa da ki umarım oluyordur bu ay içerisinde ortaya çıkar illa.


    Katı kurallarla yavaş yavaş normale dönülmesi fikrini ben de desteklemeye başladım yavaştan. Günlük vaka sayısını 2-3 hanelerde sabit tutabileceksek olabilir bu iş. Birkaç ay daha bu şekilde yaşayamayız bu belli. Ama keşke bayramdan sonrası beklenseydi.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Virus mutasyona zaten uğradı bilinen türleri mevcut.Araştırma tüm türleri içeriyor mu? Trump insanları işlerine geri götürmeliyiz açıklaması yaptı bugün bu araştırm sonuçunun ardından.Pazarlama bir çalışma, insanları sakinleştirme çalışması olmadığına emin miyiz?



    Amerika'da A türü var.B ve C türlerinde araştırma yapıldı mı?

  • Van'ın İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen taziye kuran vatandaşların arasında 6 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Buna izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında ise adli ve idari soruşturma başlatılırken, Yönten görevi ihmalden görevden alındı.

  • vaka sayisi yogun bakimi zorlamadigi surece bence 3000 yada 5000 olmasinin onemi yok. Yasaktan sonra bir sekilde artiyormu ? Artiyor. Ozaman hastane kapasitelerini asmayan her vaka sorun degildir. Bir omur karantina ile yasanmaz. MB nin para basmaya basladigi soyleniyor. 2 liralik domates 10 lira olursa virusten daha agir gelir.


    Gonul isterki 6 ay karantina yapalim ama olmuyor. Mesele Hem ekonomiyi acip hemde vaka sayisini belirli bir seviyede tutmaktir. Hala ilacin ve asinin garantisi yok. Toplum bi sekilde bagisiklik kazanacak belkide bilemiyoruz.


    Italyada ki yada dunyanin bircok ulkesindeki olumlerin cogunlugu virusun gucunden degil saglik sisteminin cokmesinden. Sistem cokmeden bu isi goturebilirsek ekonomik olarakta cok rahatlariz.

  • DHA'ya açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Yetkilisi: "Elimizdeki verilere göre şu ana kadar 18 avukatta koronavirüs tespit edildi. 2 avukat salgın nedeniyle hayatını kaybetti."

  • Bu Belçika'da hastane yok galiba. Günlük vaka sayısından fazla ölü veriyorlar. Vaka ölüm oranının en yüksek olduğu ülke. Sorsan AB'nin başkenti. Peehhh..

  • TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Fahrettin Koca ile yaptığı konuşmadan sonra TFF, Süper Lig'in Haziran'da seyircisiz olarak başlaması kararını aldı.

  • ABD'nin Massachusetts eyaletinde kalabalık bir grup protestocu, eyalet hükümet binası önünde toplanarak koronavirüs nedeniyle alınan önlemleri protesto etti.

  • Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 1 ay koronavirüs tedavisi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olan Burak Akkul, değişimini takipçileriyle paylaştı.