🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Koronavirüs nedeniyle iç ve dış hat seferlerini durduran Türk Hava Yolları uçuş yasağının sonlanması sonrasına yönelik uçuş taslağı hazırladı.

    Üç aylık düzenlenen uçuş planlanmasına göre, Haziran'da 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştiricek.


    Virüs bitti ülkelere uçuş düzenlemeye başladık bile

  • Bakım abd vürüs mutasyona uğruyor ve zayıflıyor olabileceğini soyluyor bence bunlar tamamen ekonomi için soylenen kelimeler ki millet tedirgin olmasın alıştırmak için soyleniyor olabilir.Dünyada hala artış hızı devam ediyor belki kendi ülkesınde düşüyor olmakta o yüzden boyle soylemiş olabilir ama dünya için zor şu an.

  • yahu anlayamadıgım dunyada vırus yayılması tam gaz devam edıyor..asıl sımdı tedbırlerın en sıkı halıne gecılmesı lazım..turkıyede azalması guzel bır sey tabıkı ama cok daha temkın zamanı derım..ucusların yakında az da olsa baslaması bıle bana gore yanlıstır..bknz bugun test vaka oranımız yıne arttı.sonucta bır kısı 100 kısıye bulastırabılıyor.yanlıs anlasılmasın ama bana gore cok acelıcı davranılıyor tum dunyada..tamam ekonomı batıyor ama bır sure sonra evdekı hesap carsıya uymazsa,dimyada pirince gıderken evdekı bulgurdanda olabılırz..kaş yaparken göz cıkarmak gıbı bır sey olabılır.

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • Af edersiniz arkadaşlar Dünya da artıyor diyorsunuz neyin artış hızı bu ? Bulaşma hızı mı artıyor yoksa ölüm sayısı mı artıyor? Bu worldometers filan takip ediyorsunuz anladığım kadarı ile nasıl takip ediyorsunuz sadece ilk sayfada ki çıkan tabloya bakıp dün bugün bakıp buna göre mi yorumluyoruz? Orada yukarıda graph diye bir sayfa var dikkat ettiniz mi bilmiyorum? Adam orada kolaylık olsun diye 3 günlük ortalamayı bile eklemiş yeni gelmiş nisan 20 deki yükseklik nerde geçen haftaki yükseklik nerede Kritik vakalar nisan başına dönmüş, iyileşme oranı keza öyle ölüm oranıda öyle. Neye göre yükseliş var sizin gözünüzde? Amerika mı yüksek buyrun salgının merkezi New York eyaletinin resmi verileri

    https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
    Avrupayı yazmama gerek yok sanırım? Bu salgın dalgası başladıktan 1-1.5 ay sonra yavaşlıyor işte, hatta bırakın bu salgını ispanyol gribide domuz gribide böyleydi dalganın süresi maksimum 2 ay.İnternet elinizin altında grafikler ortada.Siz dünya da salgın artıyor diyip Birleşik Devletleri, Avrupayı(ve dahili bizi) görmeden Brezilya'yı Rusya'yı Afrikayı örnek gösteriyorsanız kusura bakmayın olmaz bu.Niçin olmaz Afrika nın G.Amerika nın ticaret veya insan hareketliliği bakımından global etkisini amerika ve avrupa doğu asya ile kıyaslıyorsanız hataya düşersiniz.Hareketlilik yoksa o ülkeden oraya yayılımda az olur. G.kore'si hong kong u Çin'i normal yaşamlarına çok yaklaşmış, Avrupa gevşemeler başlamış, Amerika'da 1 aydır Beyaz Saray'dan dışarı çıkartılmayan Trump seçim gezilerine başlıyorsa o virüs düşüyordur. Ölümler gelecek bugünden itibaren yeni hasta sayısı sıfırlansa 2 hafta belki 3 hafta maalesef ölü haberi almaya devam edeceğiz acı ama gerçek. O yüzden virüs azalmıyor gibi düşünceniz varsa yanılıyorsunuz.Bitti bitiyor demiyorum ama bariz bir şekilde özellikle nisan ortası ve 3. haftasına oranla azaldı azalacak.Doğanın kanunu bu her çıkışın bir inişi oluyor.

  • saygı duyarım gorusunuze ama ben kayılmıyorum..emın olun bu ılletın bıtmesı ıcın tırnaklarımızı yıyoruz artık sabırla ve dualarla ama unutmayın bu vırus 1 kısıden basladı ve tum dunyada..tabıkı bu ısın ekonomık kısmı cok fecı ama yınede en azından test vaka oranımız yuzde 2 cıvarı altına ınmeden hıc bır ucus acılmamalıdır.bır cuval ıncır berbat olmamalı...nhepımızın nıyetı aynı,hepımızın duası ortak.fıkırler farklı olabılır.bu da kotu bır sey degıl tabıkı

  • Dünyada

    2.800.000-2.900.000: 26 saat
    2.900.000-3.000.000: 38 saat
    3.000.000-3.100.000: 34 saat
    3.100.000-3.200.000: 26 saat
    3.200.000-3.300.000: 24 saat
    3.300.000-3.400.000: 28 saat
    3.400.000-3.500.000: 33 saat
    3.500.000-3.600.000: 30 saat
    3.600.000-3.700.000: 36 saat

    Bakın hale ortalama aynı dünya geneli olarak diyorum vürüs hala aktif o yüzden bizde 0 olsa bile yine diken üstündeyiz yani ilaçı yokken herşey normale dönmez dalga dalga sürecek evet şimdilik düşüşte ama en ufak gevşemede 1 vaka olsabile riskli çünkü kinim ne olduğunu bilmiyoruz herşey bilimsel olarak açıklanıyor şu doğru.

  • ABD Hazinesi yılın ikinci çeyreğinde toplam 3 trilyon dolarlık rekor borçlanma hedeflediğini açıkladı. Ülkenin 2019 un tamamında gerçekleştirdiği borçlanma 1.29 trilyon dolar seviyesindeydi.

  • bunu demeye calıstım..kekse bambaska bır tablo olsa ama yok ıste..tabıkı gelısmeler guze ben hukumetıde bu surecte fena bulmayanlardanım ama asıl sımdı sıkı yonetım zamanı.ınnsanlar 2 aydır evde hapis.bu kadar emek bosa gıtmemelı..ınsallah gıtmez..allah yanımızda olur ınsallah

  • Ben virüsün yayılma hızını ve ilk başlarda olan gücünü yavaş yavaş kaybettiğini düşünüyorum. Bunun sebebinin de tespit edilen hastalardan değil tespit edilemeyen ve hiç bir ilaç kullanmadan bu virüsü yenip doğal bağışıklık kazanan insanlar sebebiyle olduğunu düşünüyorum.

    Eski hayatımıza normal hayatımıza geri dönmek çok uzun zaman alacak belki ama hayatımızı normale çevirmek zorundayız. İnsan anatomisi zaten buna göre programlanmış bir varlık. Geçmişte yaşanan salgınlara bakarsakta zaten bu sonucu görürüz, ben ülkemizde tespit edilen ilk vaka tarihi olan 11 Mart öncesinde hatta daha öncesinde bu virüsün ülkemiz içerisinde olduğu düşüncesindeyim. Biz bu bağışıklığı kazanmak zorundayız, aşıyı beklemek dünya tarihi açısından çok karamsar bir yaklaşım olur. Diyelim ki aşı 2 - 3 sene bulunmadı veya bulunamadı ne yapacağız Dünyada bulunan tüm insanlar olarak bu şekilde mi yaşayacağız.

    Normalleşmenin hızlı yapıldığını tartışabiliriz fakat bunu tartışan arkadaşların Türkiye olarak Nisan ayında ihracatımızın %40 üzerinde azaldığını hesaba katıp tartışmasını öneririm. Bu sadece bizim ülkemiz ile sınırlı değil tüm Dünya ülkeleri bu durumdayken artık yavaş yavaş bazı şeyleri normale döndürme çabasına girmemiz lazım.

    Bazı arkadaşların ihracatın %40 azalmasının ne anlama geldiğini bilmediğini varsayarak sadece şunu söylemek isterim, % 40 ihracatın azalması demek işsizlik demek arkadaşlar. Bizim ülkemiz bir kaç ay daha bu daralmayı kaldırabilecek potansiyelde değil maalesef. Biraz bu konuya realist yaklaşmak zorundayız, kişisel tercihim bayram sonrası tüm normalleşmenin uygulanması fakat demek ki veriler pek iç açıcı değil ki böyle bir adım attılar. İnsanlık tarihi ne büyük zorluklar atlattı, 21. yy da bu gelişmiş bilim ve bulunduğu ortama çok hızlı uyum sağlayan evrimsel gelişimi mükemmel olan insanoğlu bununda üstesinden gelecektir.

  • Ekşi sözlükte gördüm burda da paylaşayım.

    arizona state üniversitesi’nin umut veren araştırmasıdır.



    araştırmaya göre 382 covid-19 hastasından aldıkları sars-cov-2 virüsü örneklerinin genom dizilişinde kalıcı eksiklik görüldüğü,bu eksikliğin virüsün mutasyona uğrayarak aynı 2003 sars epidemisinde olduğu gibi zayıflamasına yol açtığını belirlemişler. araştırmaya göre bu mutasyonun sonucunda virüsün insan bağışıklığını yenmesi imkansız hale geliyor.

    https://asunow.asu.edu/2020050…utation-coronavirus-study