🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dünyanın en büyük e spor oyuncu turnuvalarından birisi olan "Dota 2 The International" 2020 yılı turnuvasını Covid19 yüzünden iptal edildi.Valvenin her sene düzenlediği turnuvada ciddi rakamlar dönüyor.2019 yılında $34,330,068(239.959.107,75 TL) dağıtıldı turnuvada.Birinci olan takım 15,5 milyon dolar kazanmıştı.(108.340.350,00 TL)

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Ertoy (26), Lenf kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede koronavirüsten hayatını kaybetti.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde Covid-19 servislerinde sağlık çalışanlarına dağıtılan maskeler Covid-19 a karşı korumasız çıktı.Maskelerin korumasız olduğu anlaşılınca tutanak tutuldu.Aynı zamanda Bilim Kurulu üyesi olan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova imzasıyla Balcalı Hastanesi Başhekimliği'ne yazılan dilekçede maskelerin toplatılması ve kullanan sağlık çalışanlarına test yapılması gerektiği ifadeleri yer aldı.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Kimse kusura bakmasın ama ben bilim adamlarının, doktorların bu virüsle ilgili çelişkili, hergün birbirini tutmayan açıklamalarına güvenmiyorum. Tamam yeni bir virüs ancak bu kadar da farklı bilgiler, tıtarsızlıklar olmamalı. Öncelikle pandemiler zaten bir yılı aşkın sürede etkisini kaybediyor. Biraz araştırınca gördüğüm şey hiçbir grip kaynaklı virüs pandemisi aşıyla sona ermemiş. Aşı aşı deniyor da hepsi doğal bir sürecin sonunda kaybolmuş gitmiş (bkz:İspanyol gribi 18 ay sürmüş). Aşı dediğiniz olay bir senelik bir olay değil hele ki yepyeni bir virüs söz konusuysa.

  • Gribin de aşısı var ama yılda 650 bin kişi gripten ölüyor fazla güvenmeyin yani aşı çıkar diye önemli olan bünyenizin dayanıklılığı

  • yunanistan ne gibi tedbirler uyguluyor ? Vaka gorulmeden once okullari vs kapattilarmi. Sokaga cikma yasagi uyguluyolarmi ?


    En buyuk gelirleri turizm diye biliyorum. Gelirden olmamak icin kamuoyunu yaniltiyor olabilirlermi diye aklima geldi birden.

  • Yalnız Yunanistan sokağa çıkma yasağında işe gidiş serbest, market, eczane, pazar ve bankada serbest. Yani aşırı bir önlem durumu yok. Bence bu dramatik farkı sağlayan 2 unsur var, kitlesel verilen hükümlerin halk tarafından uyulması ve nüfus yoğunluğu.


    Kişi bazlı sosyal mesafe korunmadıktan sonra kitlesel hükümler boşa düşüyor. Burada her gün hatalı maske giyimi, dipdibe insanlar vs. paylaşılıyor, kişi bazlı önlem şart. Mesela hala daha tüm kurallara rağmen bu memlekette toplu cenaze namazı kılınıp yaklaşık 50 kişi enfekte edilebiliyor. Uzun lafın kısası eğitim, eğitim, eğitim...


    Birde nüfus yoğunluğunu atlamamak lazım, İstanbul'un ilçesi Esenyurt 954 bin nüfusa sahipken; Atina 650 bin nüfusa sahip. Vakaların %60'ının İstanbul'da olduğu düşünülürse bu denilen daha fazla anlam kazanıyor. Nüfusu küçük Avrupa ülkelerine benzer nüfuslu Anadolu illerinde yayılım daha kısıtlı.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Olabilir.bilincli anlaminda konustum..madem senli benli konusuyorsun,sen nasil anlamak istersen.konuyu uzatmayalim rica ediyorum.

    Bişey demedim ki sadece enteresan geldi. Benimde uzatmaya niyetim yok zaten. Çünkü Yunanın eğitim ve bilinci zerre umrumda değil.